Ett enkelt val ändå!

Var nyss i valet och kvalet... Oscarsgalan eller ej? Orkar jag hålla mig uppe? Sen kollade jag upp vilka som är årets värdar, då var det inte så mycket att fundera på... James Franco! I'll be watching!






The new do...

Cut my hair yesterday!

A bit longer in the front, a bit shorter on the sides then normally...





Possible to style in many ways, this is an alternative to the one above...




T minus 2 weeks!





Östersund tar ledningen...

Så vitt jag vet så har det alltid varit en kamp mellan Sundsvall och Östersund. Den har tagit olika former; basket, publiktävling under Sommartoppen osv. Efter idag och DETTA måste jag tyvärr meddela att Östersund tagit ledning... och det stort!


Good, but not that great...

Såg The Social Network igår. Helt klart en sevärd film, men jag ställer mig högst tveksam till att den förtjänar åtta (!) Oscarsnomineringar..




Tragiskt!

Loggar ut från fejjan för att se en film om fejjan...


Bästa på länge!

Alltså jag vet inte hur länge jag varit utan nål och tråd. Vet heller inte hur jag har klarat mig. Men sedan några veckor tillbaka äger jag ett litet sy-kit. Vad gjorde jag innan jag köpte detta?! Den här lilla väskan har redan varit framme många gånger. Väl investerade pengar med andra ord (that's a first!). En liten smidig väska som innehåller allt man kan behöva...






Ut med det gamla, in med det nya

Försöker ju sluta äta sötsaker... eller rättare sagt så försöker jag sluta äta allt sånt där onödigt man kan lyckas trycka i sig under en dag. Går hittills ganska bra (ok, det är typ bara några dagar sedan jag bestämde mig men ändå). För att undvika det där enorma suget så försöker jag nu lära mig att äta mellanmål, inte direkt revolutionerande. Här är min favorit: äpple, kanel, keso och valnötter




Varma toner från kalla breddgrader...

Satt precis och muttrade för mig själv att jag inte lagt upp någon musik på länge, att jag inte varit särskilt inspirerad. I just den stunden så insåg jag att Luleåbandet Movits! släppt en ny video. So here you go!




Baby shower!

Det var den hemliga roligheten jag skulle på. Min polare Malle kommer när som helst inom närmsta månaden att kläcka en liten unge (som enligt min bror kommer bli en skrikig jobbig sak) och det firades ikväll med en suprise baby shower.... mat, tårta och presenter. Malle blev verkligen överraskad, hon hade inte anat något!



Presenterna testas...



En mycket trevlig kväll!


Uppdatering...

Jag tror att igår och idag är stora uppdaterardagarna. Var hos kusin Jennie igår och där fick jag hjälpa till för att uppdatera hennes telefon och webläsare. Fick dessutom med mig hennes Ipod hem för att fylla den med musik. Idag har jag uppdaterat mammas telefon och lite pyssel på hennes dator (bland annat en liten krasch). Varenda program jag nu starta på min dator finner en ny uppdatering att installera. Orkar inge mer nu...



Första bilden från min nya kompaktkamera! Är lite besviken på att den inte kan fota i svartvitt men annars är jag nöjd än så länge. Kommer kanske mer bilder ikväll för nu ska jag göra mig i ordning för att åka iväg på roligheter, hemliga sådana. Så jag säger inget mer nu, checkar ut och återkommer med uppdatering (dagens ord!)


Lite från gårdagen..

Testar en gif-animation för första gången för att visa er vad jag kom hem med igår efter min shoppingtur. Förutom det på bilderna så blev det lite annat plock så som underkläder och ansiktstvätt och sånt. Men det som inte syns här är att jag köpte de där underbara skorna som var med i ett tidigare inlägg! Ni kan se dem HÄR

gif animators

Kamera: Olympus FE-4040 (ett litet svek mot Canon jag vet, men ibland blir det så)
Klänningar: Randig - Monki, Blommig - HM (är inte riktigt dem på bilden men ungefär)
Smycken: Indiska
Leggings: Monki
Tishor: Beigerosa - HM, Ljusgrön - Gina



Good times are gone forever

Inspirerad av min fina vän Yuna så har jag bestämt mig för att dra ner på ätande av sötsaker. Hon har provat att äta krom och tycker att det funkar ypperligt, hört fler som sagt samma sak, så nu är det min tur att testa. Nu kanske någon undrar "vad är krom och vad har det för effekt?" Krom minskar sötsuget. Det är inte en dietgrej, även om det kan ingå i vissa bantningspiller, utan det är ett naturläkemedel med enbart krom. Krom ska ge ett stabilare blodsocker och därmed minska sötsuget. Jag ska ge det ett försök, återkommer med rapport om hur det funkar.

 

 


Oroväckande!

Jag har fått en på tok för bra dygnsrytm! Är trött redan vid 22 och vaknar av mig själv redan innan 8. Det här är inte bra! Måste vara något fel på mig. Bör jag söka hjälp för detta?


När jag blir "stor"...

Idag har jag kommit på vad jag ska bli när jag blir stor.. jag ska gå emot alla mina principer och bli lyxhustru. Var på en riktig shoppingtur idag och insåg på vägen hem att så skulle jag nog kunna ha det lite oftare! Blev en hel del grejer: en kompaktkamera (partykamera), ett par leggings, två klänningar, två tishor, en ring, ett par örhängen, ett par skor och lite annat plock. Bilder kommer under morgondagen, ikväll ska jag ägna mig åt att testa den nya kameran. Sydde ett litet fodral till kameran förut utav bitar av ett linne, en tjocktröja (som foder) och flätade ett band utav de där snörena som sitter i axlarna på nya kläder...



(Mobilbild)




Nedräkningen har börjat!

3 veckor! Om tre veckor vid denna tid sitter jag förhoppningsvis på en uteservering med ett glas rött i handen. Ok, för er som inte förstod detta så skriver jag det igen: uteservering! Om alla plan avgår i tid och ingen vulkan på Island får för sig att börja spotta ut aska så ska jag landa i Montpellier 19.50 den 12:e mars.

Det här var 13:e mars förra året. Sol, linne, shorts, brunch i parken och för den uppmärksamme.... champagne!




Knockout? Tyvärr inte

Närmare två timmar med gapigt white trash är inte riktigt min grej. Lite trist att det mer än en gång är lite väl tydliga Rocky-referenser. Eller referenser... snarare kopieringar. Synd, storyn är bra. Och det där jag skrev om manlig fägring.. jag tar tillbaka det. Hade inte tänkt på att det skulle vara en sönderslagen Mark Walhberg och en sönderknarkad Christian Bale.


Knockout?

Det är visserligen fredag, MEN jag är tröttast i världen och Sundsvall är Sundsvall så det blir en film även ikväll. Bio Karolina visar ikväll The Fighter. Om inte annat så lär det bjudas på lite manlig fägring..

Kanske borde skriva några ord om gårdagens film, True Grit. Mycket bra film, hade inte förväntat mig något annat av Bröderna Coen. Jag kan förstå varför det snackas så mycket om 14åriga Hailee Steinfeld. Jag hade aldrig trott att det var hennes första film om jag inte visste det, en mycket bra skådespelarinsats..




The lovin is a mess what happened to all of the feeling?

Bra dag detta! Fick tillbaka min mobil idag. Eller jag fick en ny, min var tydligen helt paj. Tog mig en promenad för att hämta mobilen och njöt av vädret. Lite väl kallt kanske men ack så vackert! Kallsnö gnistrar så fint och det var så ljust och härligt. Som pricken över i:et så fick jag en massa bra erbjudanden och gratisgrejer med posten idag. Jag är ju "ny"-inflyttad i Sundsvall så företagen här vill hälsa mig välkommen. Så jag kan nu hämta ut en gratis fogsvans, klippa mig billigare och fynda billigare på både djurbutik och Biltema. Hahah, riktiga höjdargrejer! Eller? Sundsvall kan konsten att välkomna "nya" invånare. Men bra grej ändå, oavsett vad det är för saker/erbjudande man får. Jag är gladast över fogsvansen. Alltså helt ärligt så var jag överlycklig över att få en gratis såg, har ju ingen sedan innan!




Ännu ett mästerverk av bröderna Coen?

Fortsätter kolla in de filmer som nominerats till en rad Oscars. Hittills har jag sett The King's speech och Black Swan, båda mycket bra filmer men den förstnämnda var helt enastående. Ikväll är det dags för True Grit




Lite Umeåabstinens...

Så ikväll blir det musik från Umeå och inte vilken musik som helst utan den från Syket




Jetlag?

Kan man bli jetlaggad av att resa inom en och samma tidszon? Det blir jag i alla fall. Eller jag blir sjukt trött och seg av att resa, oavsett transportmedel. Idag var det tåg som gällde, tur och retur till STHLM. Ner gick bra, hemresan kändes som om den pågick i flera dygn. Nu är jag i alla fall åter i Sunkan och sitter och gruvar mig över det faktum att jag ska kliva upp 04.50 i morgon för att jobba på sjuka huset.

Skulle vilja titta på en film eller leta ny musik, men det får bli min nylånade barn/ungdomsbok - Ronya, fille de brigands. Jag antar att ni alla kan lista ut vad det betyder, men jag vill inte ta något för självklart så ni får översättningen - Ronja Rövardotter. Det är tur att jag kan själva historien, då kan jag lura mig själv att jag faktiskt förstår vad jag läser. Det var ETT tempus som vi inte fick lära oss på ILA (skolan där jag läste i Montpellier) och det var Passé simple, självklart är denna bok skriven i just det tempuset. Tack för den Astrid och ILA!




She knows she'll be there on her own...

Jag har sagt det förr, men jag säger det igen. Caribou's album Swim är ett av 2010 års bästa album!




Letandet är över!

Har länge letat ett fint halsbandsur men alla som jag hittills hittat har varit lite för söta och pluttinuttiga, ni vet hjärtan och pärlor och annat skit. Men den som väntar på något gott! Idag fann jag det. Det är till och med finare än vad jag letat efter. Det här är bara klassiskt fint och har en antik känsla. Love it!




Tog mig iväg till slut!

Har laddat i flera veckor men hela tiden har något kommit mellan; trasig mobil, extrem kyla eller annat. Idag tog jag mig till Kulturmagasinet/Stadsbiblioteket och lyckades plugga lite. Lyckades även låna med mig Ronja Rövardotter på franska hem. För er som tvivlar så har jag bildbevis!




Good night and good luck

Should have seen this a long time ago, but I haven't. Tonight's the night!




En fantastisk karriär är över...







Aracde Fire wins Grammy for best album!

Citerar Pitchfork: "Category's only independent nominees beat out Eminem, Lady Gaga, Katy Perry, Lady Antebellum for music industry's grand prize" Wad up!




Cracks/Oskuldens tid

Det blir en film även ikväll. Egentligen borde jag se en fransk film (har ju lovat mig själv att se en om veckan) men jag är lite för trött för det då alla mina franska filmer är utan subs. Det kräver helt enkelt lite för mycket fokusering och tankekraft. Så jag gör det enkelt för mig, jag ser en engelsk film - Cracks/Oskuldens tid




En romantisk middag för två...



Kycklingcurry in the making



Resultatet



Framåt kvällskvisten kastade Elin ihop en supergod Ananaspaj (receptet finner ni här)




I love it but I hate that taste

Mycket passande musik en kväll som denna. Ska till Elin (som är ett riktigt Foo Fighters-fan) för middag, vin och skitsnack. Trevligt värre!




I väntan på avfärd..

.. så sätter jag mig framför TV:n och kollar in skidskyttet och min blivande make.




Kan jag börja packa nu?

Idag kom det äntligen! Beslutet från CSN. Herregud vilken lättnad att få besked om att de ger mig studielån för en till termin i Montpellier. Så nu har jag bokat resan. Den 12:e mars kl 08.09 lämnar jag Sundsvall och kl 14.25 lämnar jag landet! Nu vill jag börja packa!


Tonight's movie is...

... Black Swan! I have high expectations...






Snart!

Snart är jag åter i en stad där American Vintage har en butik! Enkla, sköna och snygga kläder. Bekvämt är ju min grej så jag gillar verkligen deras grejer. Det går inte att beskriva hur mjuka deras kläder är. Butikspersonalen frågade gång på gång "Behöver ni hjälp?" när jag och Sara gled runt i butiken i Montpellier bara för att kela med kläderna. Snart! Denna gång ska jag se till att skaffa mig en extrajobb oxå, då kan jag uppdatera garderoben med lite AV-grejer...



Tror några butiker här i Sverige säljer deras grejer, om inte annat så har de en webshop med leverans till hela världen. Kolla in den HÄR


Tack Toto!!

Ni räddade min dag! Att kliva upp 04.50 är verkligen INTE min grej. Släpade mig in i duschen, fick på mig lite kläder och tog mig till slut in i bilen mot Sundsvalls sjuka hus. Var på allt annat än bra humör. Då plötsligt händer det, ur bilens högtalare hör jag några bekanta strofer... "I hear the drums echoing tonight" Toto - Africa! Blev genast på bättre humör och det gick riktigt bra att jobba.




Walk away now and you're gonna start a war




"Do you really think you can just put it in a safe
Behind a painting, lock it up and leave?
Do you really think you can just put it in a safe
Behind a painting, lock it up and leave?
Walk away now and you're gonna start a war"


Ett litet tillägg...

Vill lägga till lite på min tidigare önskelista.... jag vill ha ALLT som finns under "Gifts & Home" på Urban Outfitters hemsida!!! Om jag blir tvungen att välja en enda kategori så väljer jag deras böcker. Give me!!


Om jag hade en inkomst...

.. är det en del saker jag hade köpt idag! Då hade det blivit en kompaktkameran (kan ju inte alltid bära med systemkameran), ett par nya skor, några tidningsprenumerationer och en ny bok. Minst!



Sen önskar jag mig kläder (i massor!), tid, energi och en massa massa annat...

 


Några Oscars borde den få!

Såg ju som sagt The King's speech igår. Gillade den verkligen. Förutom själva handlingen och skådespeleriet så var scenografin och fotot fantastiskt! Färgskalan, vinklarna och perspektiven kändes lite drömskt ibland. Har ni inte sett filmen så gör det! Lovar att ni inte blir besvikna. Måste även säga att det är uppfriskande med en film som varken innehåller våld eller nakenhet. Inte för att våld och nakenhet behöver vara något negativt, men det är ju sällan något orginellt i det..


Kvällens film

Måste ju se vad snacket handlar om. En film blir inte nominerad till 12 Oscars bara för att. Så ikväll blir det The King's Speech




Mmmmmmm....




Såå gott! Men nu ska jag sluta baka dessa små rackare. Nu blir det något nytt, vet dock inte vad än. Tips någon?! Jag bakar mest för bakandets skull, inte så mycket för att äta. Men jag föredrar saker med choklad... men vem gör inte det?!


Vi har tagit en "paus"...

.. min mobil och jag. Den hade tydligen ledsnat på mig och skyllde på att den behövde på service. Tydligen ska vi testa vårt förhållande igen om sisådär 1 vecka. Jag hoppas den vill åter till mig.


Macarons, part 3

The macarons are with chocolate and a hint of coffee. The one to the left is filled with butter cream with raspberries, the one in the middle is with just lemon curd and the one to the right is filled with butter cream with nutella and cacao.




Helvetes jävla skit!

Pardon my french men jag är sjukt irriterad just nu! Min telefon har lagt av! Den går inte att starta. Det finns två saker som kan få mig riktigt riktigt irriterad i vardagen. Det ena är när bussarna i Sundsvall inte väntar in varandra (de går från stan samtidigt, till skillnad från Umeå där de alla har olika avgångstider), det hände mig förövrigt igår. Det andra som gör mig galet irriterad är när teknikprylar inte funkar. Typ skrivaren när jag var på Umeå studentkår, när datorn är seg, när internet la ner i Montpellier eller som nu... när mobilfan bestämt sig för att ta semester. Jag hade andra planer för denna dag, inte att åka till Expert för att bråka med dem. Fan fan fan!

(Bild: www.all-teknik.biz)


Idétorka..

Vet inte vad jag ska skriva om idag. Skulle kunna skriva om att jag tror jag hade en släng av magsjuka i helgen. Skulle även kunna skriva om att jag två gånger på samma helg misslyckats med att baka macarons (ska göra ett nytt försök i morgon bitti). Skulle även kunna skriva om att jag har lite pluggångest. Eller varför inte skriva om att jag längtar till Montpellier! Skulle även kunna skriva om att jag tror att min mobil håller på att balla ur. Men jag skippar allt det. Tror inte ens jag kommer på en låt att dela med mig av. Vänta, jag ska ta en titt på senaste spellistan och se vad jag kan bjuda på..... Fann en låt! Ikväll blir det YACHT




Los abrazos rotos

.. eller Brustna omfamningar/Broken embraces blev kvällens film. Var på tok för länge sedan jag såg en film av Pedro Almodóvar! Fick tag på den idag men lämnade den hemma när jag for till bror för att vara barnvakt. Men det var nog meningen att jag skulle se den just ídag för när jag kom till bror så visade det sig att den visades på en av alla de kanaler de har. Mycket bra film! Gillar verkligen Almodóvars filmer!




Whatever they say we're the ones building walls..





Back to black!

Har länge funderat på om jag kan ge några av mina svarta plagg nytt liv. De har liksom tappat en hel del av sin svarta färg och mest bara sett trötta ut. Igår provade jag att färga några plagg. När de plaggen nu torkat och jag kan se resultatet så är jag mycket nöjd. Billigt, enkelt och det känns som om jag har nya kläder. Men det var inte bara lyckat, en av mina favoritklänningar vill tydligen inte vara svart. Redan första tvätten efter att jag köpte den så tappade den en massa färg och nu när jag skulle färga den så sög den inte riktigt åt sig så mycket färg som jag önskade.

 

 


Euron kostar 8,84...

... och det är just nu (kl 18.40) TRETTON grader varmt i Montpellier. Jag är på helt fel ställe!!


You think you've lost so many times though it's not war yet

Hade stora planer för denna dag. Det sket sig från första början, sov för länge. Nu tror jag att jag håller på att bli sjuk. Så istället för en tur på stan, ett besök på biblioteket och en liten tur med kameran så blir jag istället hemma. Men det har sina fördelar det med, njuter av The Tallest man on earth




Crocodiles + Montpellier = 17:e mars

Som sagt... blir mycket livemusik i vår. Black Lips i maj, The Dø i mars och Crocodiles redan första veckan jag är där! Pepp!




The Dø + Montpellier = 26:e mars!!

Ser ut att kunna bli en riktigt bra live-vår i år!




Sjukt trött!

Har på det senaste dygnet jobbat 18 timmar! På tok för lite sömn de senaste dagarna. Jobbade natten mellan måndag och tisdag. Sov sedan inte så mycket för jag tänkte att jag skulle vända dygnet rätt på en gång. Sen fick jag chansen att jobba natten mellan tisdag och onsdag, det tackade jag inte direkt nej till. Så med på tok för lite sömn i kroppen for jag och jobbade igår. När jag kom till jobbet frågade de om jag kunde jobba nu ikväll också. Eftersom jag inte har någon annan inkomst för tillfället så sa jag än en gång ja utan att tveka. Så jag for hem efter natten, sov 4 ½ timme och återvände sedan till Sundsvalls sjuka hus. Är galet trött nu. Men framför allt så är jag otroligt dagvill! Dags att sova... lääänge!




Word!

"No wonder they execute people at dawn.
Who wants to live at six A.M.?


- Hawkeye (M.A.S.H)


Black Lips + Montpellier = 9:e maj!!!





RSS 2.0