På andra sidan gatan

Tänkte att ni skulle få se lite av min omgivning. Det här finner man på andra sidan gatan

(Klicka på bilderna så blir de större)




De första fyra bilderna är från parken La Promenade du Peyrou, de sista två är från utkanten av den. Parken är precis sån som man kan tänka sig att en park i Frankrike ska bara: gatumusikanter, jonglörer, förälskade par, vackra människor, folk som läser, barn som lär sig cykla tillsammans med hela familjen, joggare och fotografer.

Med Air France smakar t.o.m gravad lax gott



SAS och Malmöaviation, ni har inget att komma med. Till lunch fick jag igår: gravad lax med gravlaxsås och poatissallad. Tycker egentligen inte om gravad lax med denna var skitgod! Sen var det även en mozarella och tomatsallad, gott mörkt bröd, en bit camenbert samt morotskaka. Sen kom frågan: Vad vill du dricka? Rött vin tack. Något mer? Ok, jag kan ta en apelsinjuice oxå. Något mer? Nej tack det är bra så. Woho!! Air France kör öppen bar. Ska komma ihåg detta till hemresan. Då ska jag beställa en av allt :)



På studenthemmet

Tanken var att mitt första blogginlägg från Montpellier skulle handla om hur bra allt gått (vilket det har fram tills nu). Anlände glad i hågen till studenthemmet i morse och fann en sovande snubbe i min säng och grejer överallt. Insåg att det var något problem med bokningen. Allt har löst sig nu, men det känns lite pissigt att det första jag gjorde i mitt nya hem var att kasta ut en skitsnygg snubbe från korren. Jaja, uppdatering om resan och staden kommer ikväll när jag duschat och packat upp.

Note to self

Nästa gång jag bokar ett hotell och kommer med typ 30kg packning - fråga om de har hiss och om trappen är bredare än 50cm!


På väg

Skulle kunna handla om Jack Kerouacs bok, men det gör det inte. Håller visserligen på att läsa den men lämnar den på Liljeholmen i några månader

Nä, nu är jag på väg. Lämnade Sundsvall i onsdags och har sedan dess hängt på Liljeholmen i kungliga hufvudstaden (nej jag är inte royalist). Reste alltså i värsta snöovädret. Hade bokat tåg från Sundsvall till Stockholm men fick först åka buss till Hudiksvall. Woho! Sedan var det något signalfel. Woho! Slutresultat = 1 timme och 15 minuter sen. Efter att ha släpat mastodontpacknigen i värsta rusningstrafiken så hamnade jag till slut hos brudarna på Liljeholmen. Sedan åter in till la stada för lite käk. Eller lite var en underdrift. Käkade buffé på Hermans på söder och då blir det aldrig lite mat. Har ni aldrig varit där så kan jag varmt rekommendera stället! Grym mat och fantastisk utsikt! Kvällen slutade inte där utan vi rullade ut från Hermans och vidare till Bara Vi där det blev några glas vin och lite livemusik. Var ett gäng unga brudar som spelade som jag spår en ljus framtid - Le Shake Before Use.

Resfebern har nu nått nya nivåer, hade fan svårt att sova inatt. Men det är liksom inte negativ nervositet, jag längtar bara. VILL ÅKA NU. Inte långt kvar nu, mindre än ett dygn innan mitt plan är planeat att lätta från Arlanda. Men men, för att få tiden att gå lite fortare är det snart dags att börja piffa lite. Ikväll blir det What We Do Is Secret på Strand, kommer förmodligen bli en grym kväll även om mina tankar i mångt och mycket är på annan plats. Snart snart snart!!!

För att få in känslan:


Karolina - Spotify 0-1

Lyckades uthärda Basshunter-reklamen i höstas, men nu gick det inte längre. Från och nu kommer jag vara 99 kronor fattigare varje månad. Men ack så rikare på livsglädje då reklamen inte längre förstör min tillvaro.

Jag och Alfons.... "ska bara"

Ok, jag vet. Jag borde sova. Eller plugga. Bller packa. Men det finns saker här i livet som är så mycket roligare, typ Sleep Talkin' man!

Läs och njut
http://sleeptalkinman.blogspot.com/

Why oh why?!

Vet inte hur länge jag velat se Elias & the wizzkids live men vad jag förstått har de mest gjort spelningar i Stockholm och typ Japan och mellan varven har de visat upp sig i Dalarna. VAD händer när jag flyttat ifrån Umeå?! Jo, ni gissade rätt! Den 27/3 spelar de på Scharinska i Umeå! Faaan. Kan just nu inte glädjas med Umeåborna utan är bara sjukt bitter. Verkar inte vara meningen att jag ska få se dem live. Elias om du läser detta: SNÄLLA kom till Montpellier och spela en truddelutt för mig. I'm begging you. Är typ beredd att ge min vänstra hand. Eller, nja... men typ.

Men men, jag får väl glädja mig åt att det idag (i januari!) var 11 grader varmt i Montpellier och att det nu ikväll var 6 grader plus. Det har de minsann inte i Umeå! En liten påminnelse: amertume = bitterhet. Sån är jag

Intresserad av spelschemat? Finns här

Is there a ghost?

Satt vid datorn idag (ja jag vet, precis som ALLA andra dagar) och något skumt hände. Det börjar med att mammas valp låg i mitt knä och från ingenstans så sprätter hon upp och vill ner och lämnar sedan mitt rum. Just som hon lämnat mitt rum så ser jag i reflektionerna från dataskärmen hur något vitt drar förbi bakom mig. I samma lägge ropar mamma att lamporna plötsligt dämpades i köket. Som om inte detta var nog så låste sig min dator helt och hållet. När lamporna gått till sig och datorn vaknat till liv igen så återvände hunden lugnt igen. Skumt!


Kvällens sysselsättning

Provar på det där som tydligen kallas studier, ska se om det är något för mig

Här finner ni mig om en vecka!!

Vill åka NU NU NU!



A= Skolan jag ska läsa på
B= Studenthemmet som jag ska bo på
Det stora gråa taket ni ser bakom skolan är taket på operan. Framför den ligger stadens "stora torg". Så som ni kan se är både skolan och mitt boende väldigt centralt :)

Vill ni kika runt mer på kartan så följ denna länk

Gårdagens höjdpunkt

Mamma satt vid datorn och skrev ett mail. I vanlig ordning tog hon god tid på sig. Plötsligt kommer det bästa "felmeddelande" jag hört om: "Har du problem med tröga tangenter?....."

Flashbacks

Sist jag kände mig lite smått nervös inför att färga håret gick det år helvete. För er som inte minns så kolla in bilderna från i början av juni (eller om det var slutet av maj, skitsamma). Idag hade jag lite samma känsla: kommer det här verkligen bli bra? Äh, jag provar. Nu sitter jag här med färgen i håret och när jag kollar mig i spegeln så får jag en klump i magen. Bådar inte gott...


RESFEBER!!

Galet! Jag åker NÄSTA vecka!! Helt sjukt.

Det har hela tiden varit månader kvar tills jag ska åka och även om jag varit medveten om att avfärd närmat sig så tror jag att jag mentalt fortfarande haft månader kvar. Skulle boka min tågbiljett till Stockholm igår (ska passa på att träffa lite folk innan jag drar) och fick lite panik när jag bokade nästa onsdag. What?! Jag hinner inte åka nästa vecka! Hur ska det gå med packningen? Allt jag skulle hinna göra då?! Det är för tidigt! Jag måste typ skjuta upp det här. Får fan en klump i magen. Är verkligen nervös för allt nu och det är inte likt mig.

Ni kanske ser förskräckelsen i mitt ansiktsuttryck?!



Haha, trodde aldrig jag skulle göra denna bild offentlig. Men men, ibland får man bjuda till lite

Hahahahaha

Årets skämt!! Heidi Montag har släppt en platta. Jag tror jag dör!! Vissa gör verkligen vad som helst för att få femton minuter i rampljuset. Varken Heidi eller produktionen (som pojkvännen Spencer gjort) låter bra.

Vill ni höra hemskheterna så finns de på Spotify


(foto: google)

Det går utför för mig

Ställde klockan på åtta i morse. Jag upprepar: ställde klockan på ÅTTA i morse! Det där med att sova ut om helgerna är ett minne blott.

Till och med mammas hundar har förstått att man ska ta det lugnt om söndagarna






Insåg precis ett till problem. Inte nog med att jag ställde klockan på ÅTTA en söndag morgon.... jag STÄLLDE KLOCKAN en söndag morgon.

Kvällens musik

Har tagit hjälp av The Very Best ikväll för att skriva min hemtenta. Hittade ingen bra video, men i klippet nedan får ni i alla fall ett smakprov på musiken. Låten Julia har spelats flitigt på P3 under hösten, men här bjuder jag på Warm heart of Africa där vi även får lite Vampire Weekend-vibbar i och med Ezra Koenig's gästspel


Två veckor kvar...

Om två veckor vid denna tid går jag ner för mellanlandning på Charles de Gaulle på väg mot Montpellier. Idag har jag funderat på saker som jag kommer att sakna. Alltså inte släkt och vänner utan SAKER.









Min bästa vän! Alla som spenderat mer än några timmar med mig vet vilken panik som infinner sig när jag tror att jag tappat bort Försvarets hudsalva!





Stället jag klippt mig på under Umeå-åren. Tror aldrig jag varit missnöjd. Och har jag varit det så är det för någon idé jag själv haft. Håret blir snyggt, lättfixat och de förstår alltid vad man menar när man förklarar vad man vill ha. Dessutom är personalen otroligt trevlig. Finns både i centrum och på Strömpilen för er som funderar på ett besök.

Åh herregud! Hur tänkte jag när jag bestämde mig för att åka utomlands i 4 ½ månad?! Skulle jag ta med mig den mängd snus jag förbrukar under en så lång tid så skulle jag inte få plats med något mer i packningen och troligast skulle jag åka dit för smuggling för ingen skulle tro att allt var för eget bruk.




Bästa hudvårdserien! Säljs på Apoteket. Billig, bra och luktar fräscht! Jag har provat många ansiktskrämer genom åren och alltid är det något jag är missnöjd med, inte med Oliva. Finns nu dessutom som Eco. Förutom att den är bra och ekologisk så är Oliva Eco-serien dessutom helt fri från parabener (ni som inte vet vad det innebär, kolla upp det!)

Förmodligen är det fler saker jag kommer missa, antar att denna lista kommer att byggas ut efter några veckor på plats. Om någon känner för att skicka en försvarets eller en dosa snus mellan varven så lovar jag att jag inte kommer bli ledsen :)

Tribute to KRZ

Vissa har det, andra inte. Huruvida min älskade vän har det eller inte får ni avgöra. Oavsett så är hans raggningsmoves och eftersöljande resultat fantastiskt underhållande. Saknar verkligen tiden då grabbarna grus bodde i Umeå och vi gjorde stadens och campus vattenhål osäkra.

KRZ raggar




KRZ får till det



Han har det eller hur?!

2010-01-11

Gör ett nytt försök med datumgrejen. Funkar inte lika bra att ha datumrubriker sedan det blev tvåtusentio.

Känner mig konstig idag, känner en känsla som jag inte känt på ett tag... jag känner mig hyfsat fylld med energi! En av förklaringarna kan nog vara att det kändes som om tentan i lördags gick vägen. Mest tror jag att det är för att jag spenderade hela gårdagen i köket. Jag och mamma bakade bullar och kaffekaka. Jag bjöd mamma på brunch och sedan styrde jag upp middagen. Älskar verkligen att laga mat och baka. Kanske är det så att mitt framtidsjobb inte är som byråkrat utan som kaféföreståndare?! Har tänkt tanken förr och den känns lockande.

Var med om något galet i morse. Vaknade upp och det fanns 94 000 på mitt konto!!! INTE varje dag kan jag meddela, oftast står det typ 0. Men glädjen var kortvarig, en stund senare hade jag betalat kursavgiften och boendet i Montpellier och sedan förde jag över resten på ett e-sparkonto. Så nu är läget som vanligt igen, inte noll men nästan. Grymt skönt i alla fall att CSN pengarna trillat in och jag har betalat det jag ska, nu är det bara till att fortsätta nedräkningen till avfärd.

Vad är egentligen grejen med Avatar? Det har varit min tanke under en längre tid och jag har inte fattat varför det varit sådan hype kring filmen. Igår var jag och såg den med min äldste storebror. Nu fattar jag vad allt ståhej varit om. Grym film! Otroligt vacker film rent bildmässigt (trots att de inte visar den i 3D i Sunksvall) men framför allt gillar jag all symbolik i filmen. Kritik mot gruvindustrin, privatiseringar, avsaknaden av respekt för naturen, USA's agernade i Irak, osv osv. SE DEN!

And now the end is near

Borde egentligen plugga lite till inför tentan i morgon. Men istället sitter jag här med en liten tår i ögat och konstaterar att om 15 timmar tar jag bussen från Umeå och vet inte när jag återvänder igen.

Tiden i Umeå summeras bäst på detta vis


I kväll är det här MIN låt!!

Apropå Elvis födelsedag

Det här får mig mig alltid att le...
När körtjejen tar i för "kung och fosterland" brister det för Elvis.


Lyssna och le

Tillskott till listan

Kom på en ny kategori till min "Årets"-lista

Årets mest överskattade
Melissa Horn - Säg ingenting till mig
Alltså hon är inte dålig, det är inte det jag menar, men hon är heller inte så bra som hypen vill mena. Som jag nämnt i tidigare blogginlägg så låter det mest som en kvinnlig Winnerbäck. Tycker inte han är dålig heller, men det är inte den musiken jag aktivt väljer att lyssna på. Det är sån där musik som är helt ok när det kommer någon enstaka låt på radion men som jag inte drar igång ett helt album med.

Årets...

Överger genast tanken på att bara ha datum som rubrik, såg så konstigt ut när det blev 2010. Kolla själv få ni se: 100101. Ser ut som ett telefonnummer eller så, typ ett larmnummer eller nummerupplysning.

Det här blir inte bara årets första inlägg, det är även mitt hundrade inlägg. Borde man fira ett sådant jubileum?! Hipp hipp hurra! Detta jubileumsinlägg blir en summering av 2009

Årets album pop
The XX - XX

Årets album folk

Mumford and sons - Sign no more

Årets låt
1. Florence + the machine - Dog days are over
2. Black Lips - Drugs
3. Gossip - Four letter word

Årets partypepplåt
1. John Farnham - Your the voice
2. Moneybrother - Guess who's gonna get som tonight
3. The Soft Pack - Nightlife
Vet att ettan och tvåan inte direkt är låtar från året, men de absolut bland de mest frekvent spelade i Lindkvistskans hem på fredag- och lördagkvällar. Kan lugna er oroliga själar, Whitneys I wanna dance with somebody lever än!

Årets svenska album
Taxi taxi - Still standing at your back door

Måste nämna Wildbirds and peacedrums! Albumet "Heartcore" är från 2007 men jag fann dem i år och de är fantastiska!!

Årets liveupplevelse
1. Antony and the Johnsons + Göteborgs symfoniker - Way out west
Det är inte ovanligt att jag fäller en tår mot slutet av en spelning, men denna spelning var så fantastiskt vacker att jag torkade tårarna från första låten till sista. Den genuina kärlek denna man utstålar tillsammans med en unik ödmjukhet inför sin storhet och den underbara musiken till det blev för många känslor på en gång för mig.

2. Artic Monkeys - Way out west
När gick Alex Turner och blev snygg?! Grymt impad av AM's trummis. Sett AM tidigare, på Roskilde, men detta var en mycket bättre spelning. Förmodligen för att det var senare på dagen och jag var mindre bakis.

3. Crookers - Way out west
En kokande publik på Världskulturmuseet och grym musik = dans dans dans

4. Wolfmother - Way out west
Vad säger man?! Grym spelning!

5. Laleh - Sagateatern, Umeå
Underbart!

Årets livebesvikelse
Håkan Hellström - Idun, Umeå
Var kanske dumt av mig att se honom på en inomhusspelning mitt i vintern med halva publiken sittande ett halvår efter att jag sett honom i strålande sol på ett kokande Way out West, där publiken avgudade Håkan och Håkan avgudade publiken

Årets skandal
Att Tokio Hotel fick en EMA istället för Kings of Leon när de båda var nominerade till Bästa grupp

Årets bästa köp

Canon Eos 1000D

Årets bästa beslut
Mitt beslut att dra till Frankrike. Även om jag inte åkt än så vet jag att jag inte kommer ångra mitt beslut en enda gång

Årets ångest

Uppsatsen! Ger ingen vidare förklaring, bara att tänka på den får mig att må dåligt


Nu fastnade jag... Funderar på vilken bok som var bäst. Så jag tar en paus, kanske blir mer sen. Äter en varmkorv istället

Vad tycker du var bästa med 2009?




RSS 2.0