Kvällens låt

Gossip har en låt för alla humör...




Åter i Sverige

Här är bildbeviset...




Au revoir Montpellier!



Succé!!

Ja... det är det rätta ordet en dag som denna. Mitt DJ:ande igår på Le Huit blev en succé (gud vad skönt det är att säga en sån sak... några månader utomlands och janten är glömd). Dansgolvet var fullt från första låten. Brukar tydligen aldrig vara så mycket folk på tisdagar. Jag själv dansade så svetten rann samtidigt som jag spelade några av mina favoritlåtar. Att vi började kvällen med att vinna en flaska skumpa gjorde inte saken sämre...

Kvällens låt

Ikväll ska det vändas plattor på Le Huit (håll tummarna för mig! vill inte ha en massa pinsam tystnad) och då ska det självklart spelas lite svensk musik. I jakten på låtar återfann jag denna fina bit... ("bit"... vart jag 50 år och dansbandsfan nu?)




Je ne regrette rien!

Jag ångrar verkligen ingenting!! Det här är bland det bästa jag gjort! Synd bara att det tar slut på lördag 13.35




Jag är inte den som är den..

Sist jag provade att äta en oliv så for den ur munnen lika fort som den kom in. Sedan dess har jag varit fast övertygad om att jag inte gillar oliver. Men jag är inte den som är den. Såhär typ 8 år efter senaste kontakten med oliver så bestämde jag mig i söndags för att prova igen. Bilderna talar för sig själva.... jag åt upp den! Oliven på bilden är dessutom den andra jag äter, var tvungen att ta en andra för att kunna dokumentera. Men berättelsen tar inte slut där. Igår föredrog jag tapenade före tzatziki! Den ni!








Kvällens låt

Dammar än en gång av en gammal goding




Stolt men inte nöjd..

Såhär fyra dagar efter nationaldagen så sitter jag och är lite stolt över mitt hemland. Har alltid vetat att Sverige är ett av världens mest jämställda länder. Nyss fick jag det svart på vitt. Sitter och förbereder min presentation som jag ska hålla i morgon (ja jag vet, skrev att jag skulle göra den för några veckor sedan men jag har lyckats slippa undan) och fann lite intressant fakta. Enligt FN-organet UNDP var Sverige 2009 BÄST!



In their faces!!



11 dagar kvar.....

Vill verkligen inte åka hem.. men nu börjar det närma sig. Om 11 dagar lämnar jag detta underbara ställe. Eller ska jag vara exakt så sitter jag vid denna tid om 11 dagar på en buss mellan Arlanda och Sundsvall. För att det ska kännas lite lättare att åka hem så försöker jag tänka på de sakerna som jag faktiskt saknar...

  • Gott vatten direkt ur kranen! Har nu vant mig vid vattnet här men till en början var det som att lukta på en simbassäng varje gång jag drack lite vatten.
  • Kunna köpa tobak i var och varannan butik. Ingen mer jakt på öppna tobaksbutiker!
  • Mörkt bröd! Jag säger det igen: mörkt bröd! Alltså brödet här är fantastiskt, men jag saknar ärligt det svenska brödet.
  • Ost i en sådan form att man kan skära den med en osthyvel
  • Gator fria från hundbajs, är lite som att hoppa hage här
  • Gator fria från tiggare
  • Saft!! Åh gud vad jag saknar saft!
  • Familjen såklart!
  • Laktosfria produkter
  • Fungerande köer
  • Matbutiker som kan leva upp till namnet SNABBköp
Hmm, är en del saker ändå. Men skulle jag göra en lista över allt som jag kommer sakna här så skulle den bli betydligt längre...

Kvällens låt

Inte orginalvideon... men skitsamma.. det är låten som är det viktiga och den är riktigt riktigt bra!


Väderleksrapport

Vanligtvis kommer vädret efter nyheterna, men vet inte om jag har några nyheter idag. Allt rullar på som vanligt liksom. Eller jo, en nyhet har jag.... i morgon kommer Yuna och Nina hit! Ska såklart visa dem mitt hem på en gång. Med andra ord blir det Le Huit första kvällen.

Men åter till vädret. Det har länge varit sommar här.... svensk sommar. Nu har medelhavssommaren anlänt. Klockan är nu 22.25 och det är 23 grader ute!!

 

Följande väder har utlovats av Meteo France för ons-fre. Finns bara ett sätt för mig att överleva de kommande 3 dagarna - stranden!



RSS 2.0