Oj då!

Har visst helt glömt bort att blogga! En vecka går så fort..

Nu är jag äntligen tillbaka i Umeå and I'm lovin it! Är så otroligt skönt att bo själv igen. Och idag när jag cyklade hem från campus kände jag även hur mycket jag trivs i denna värld! Denna bubbla... Även om denna värld är full av ångest över studier, ekonomi och framtid så är den samtidigt så enkel... svårt att förklara, men jag gillar det.

Men! Eftersom det här är terminen då allt ska ske, det är nu jag ska bli klar med utbildningen, så blir det inte ett längre inlägg än såhär... jag ska studera nu!




Umeålängtan!

Egentligen längtar jag väl till baguetter, Medelhav och billigt vin. Men i brist på bröd får man äta limpa så i dagsläget ser jag fram emot att få åka till Umeå. Nedräkningen har börjat! Om en vecka är jag på plats!

Det jag framför allt ser fram emot är att koppla in mina nya högtalare och lyssna på musik med ordentlig volym. Bortsett från några utekvällar (ok, ganska många i våras) så var det riktigt riktigt länge sedan jag fick lyssna på bra musik med bra ljud. Har bara haft de inbyggda datorhögtalarna eller ett par skräpiga resehögtalare. Men snart....

Undra vad första låten blir? Hmm, det här är värt att fundera på. Just för tillfället ligger denna bra till..




Gårdagens film

Vikariefest med jobbet i onsdags = film i sängen igår! Kan varmt rekommendera denna film!




Kvällens film




Kvällens låt




Maria

Tycker det är så himla fint med foton tagna i motljus. Så igår lånade jag med mig Maria på en tur runt Sidsjön så jag fick testa lite. Var nog första gången jag fotade helmanuellt. Här har ni resultatet...








Helt underbart!


Ledig!

Känns som om jag jobbat varenda dag denna sommar. Så det känns otroligt skönt att nu vara ledig 5 dagar. Lite trist dock att ledigheten var tänkt för Way out west men det satt plånboken stopp för. Min första lediga dag ägnade jag åt sånt där småpyssel som man inte hinner med annars. Städade lite i garderoben, har kollat över vilka prylar som ska med till Umeå (åker om två veckor!!), städat mammas skafferi och bakat lite. Har även hunnit med att sortera lite på datorn, gjort backup på musik och filmer och kollat på lite film. Men bäst av allt är att jag nu äntligen har målade naglar igen. Det är nog det tråkigaste med att jobba inom vården, att man inte får ha nagellack. Har känt mig halvnaken hela sommaren men nu är jag "klädd" igen!

Gårdagens bakverk: äppel- och rabarberpaj med knäckskal



Efter en stunds beslutsångest så slutade det med ett säkert kort... någon form av rött




Kvällens film

Jag måste, innan ikväll, varit den enda som inte sett detta charmiga underverk...



Känner mig nöjd att jag såg den med franskt tal och fransk text och ändå hängde med...




Kvällens film

Började dagen med ett sug efter att göra stan osäker... det gick över. Ägnade istället kvällen åt "studier"




Kvällens låt





La Blogotheque!

Kvällens fynd! För er som inte kan franska så gör jag den enkelt... följ denna länk och ni kan se en rad underbara musikvideor. En stor del av dem är gjorda av Vincent Moon och jag älskar dem alla!

Denna videon har fått varit med på Amertume förr men man kan nog inte se den för många gånger och just denna kväll passar den extra bra eftersom jag tittar på Miroir Noir






Kvällens film

Har äntligen fått tag på denna!! För er som vill se den så finns den att köpa här



(Efter att ha sett filmen kan jag inte annat än att uppmana er alla att se den!!! Helt underbar!!)




Genusvetenskap it is!

Har under hela studietiden velat läsa genusvetenskap men inte riktigt hittat utrymme för det i min utbildning. Nu har det ju råkat bli så att jag aldrig blir klar med min utbildning... Hade planerat att läsa mer kulturgeografi (utvecklingsgeografi) i höst och under tiden göra klar min uppsats. Uppsatshelvete!! Men den kursen blev inställd. Sökte då istället genusvetenskap och fick idag beskedet att det blir det jag läser i höst. Känns riktigt kul! Kanske inte så skoj att lägga ännu en a-kurs till listan men va fan. Jag kommer kunna lite om mycket när jag väl blir klar.

Det är tur att kursen känns spännande för i övrigt blir det ingen särskilt rolig höst. Jag behöver inte planera in så mycket för att min tid kommer att gå åt till plugg. Det är allvar nu, dags för mig att bli klar någon gång!


Dags att lämna landet!

Nyss var det livat ute på gatan eller hos någon av mina grannar.. någonstans är det fest. Min första tanke var: "På en måndag?!" Jag har uppenbarligen varit hemma på tok för länge! Dags att planera återresa till Montpellier och återställa ordningen. Måndag, Le Huit, All in....


RSS 2.0