Jobb jobb jobb

Det är vad mitt liv består av just nu... jobb.

Utöver att vandra i sjukusets korridorer har jag i praktiken bara varit hemma och gosat med valparna, shoppat lite och träffat mina brorsdöttrar. Idag var det visserligen dags för årets första dopp i havet. Kan meddela att det var helt fantastiskt. Men jag som ALDRIG bränt mig förr (typ, gör undantag för den där gången på Rhodos 97 och Roskilde 07) går nu med knallröda axlar och svidande läppar.

Helgen kommer dock att ha ett annat upplägg än tidigare helger i Sundsvall denna sommar. Torsdag, fredag och lördag kommer att bestå av sol, bad, öl och musik. Är, hör och häpna, ledig i dagarna tre. Och som av en händelse sammanfaller denna ledighet med Gatufesten. Kan tänkas vara så att jag bad min chef om att få vara ledig denna helg. Vädret brukar för det mesta vara underbart under Gatufesten så badkläderna är i praktiken redan packade. Om kvällarna kommer det drickas öl ur plastmugg och skrålas till lite skön musik. Line-upen till denna "årets händelse" i Sunkan ser bättre ut än vad den brukar. Den brukar bestå av Carola, Uggla, E-type och Takida vartenda år. I år bjuder dock Jerry Williams, Moneybrother, Soundtrack of our lives, A-camp, Marit Bergman, Miss Li, Adiam Dymott, El Perro del mar, m fl upp till dans och sång. Största skrällen tycker jag dock att Ace of Base är, de måste ha slut på pengar eller nått sånt. VARFÖR skulle de annars fara ut på turné? En än större fråga är: VEM FAN VILL SE DEM?!

Bästa minnet från förra årets Gatufest


En bild säger mer....



Jag vill vill VILL ha han i mitten!!! Men min kära mor låter mig inte köpa honom för hon påstår att jag inte har tid :(

Trött!

Lördag kväll och jag vill inget annat än att sova! Det är hårt att tillhöra fotfolket igen. Har nu jobbat måndag kväll, tisdag dag, tisdag natt, torsdag och fredag kväll samt dag idag. Nu återstår bara söndag kväll och måndag dag innan jag äntligen får en dag ledigt. En rivstart på sommarjobbandet med andra ord. Jag borde ju nu se fram emot att få vara ledig en dag, men icke. På de få lediga stunder som uppstår under sommaren så ska det skrivas på uppsatsen. Woho!!

Lite skoj har jag ändå hunnit med sedan jag kom hem till Sunkan. Har hunnit med en öl eller två med Hilda, umgåtts med mina underbara brorsdöttrar, bakat, läst en undebar bok, shoppat skor och en väska, cyklat massor och köpt en leksak som fått mig att känna mig totalt puckad. Har länge funderat på om jag inte skulle ta och skaffa mig en Rubik's kub av tre skäl: hjärngympa, sysselsättning och dekoration. Så när jag i veckan var hos Classe Ohlson  för att köpa en cykelkorg så passade jag på att impulsköpa en kub. Har aldrig köpt en sak som fått mig att känna mig så dum! Men jag antar att med lite tålamod och övning så ska det kunna gå vägen.

Någon som har några tips? Jag får inte till mer än en färg, nästan två



Är lite tidigt att gå och lägga sig redan så nu ska jag fortsätta lyssna på Wanda Jackson och surfa runt på nätet på jakt efter en billig men bra systemkamera

Ur högtalarna

Oavsett hur mycket bra musik som görs nuförtiden så finns det inte mycket som slår musiken som gjordes förr. Ständigt återvänder jag till 50- och 60-talen. Ikväll var det dags för en häftig brud som på 50-talet ansågs något för vild för att vara kvinna inom rock/country/rockabilly. I år blev hon invald i Rock and Roll Hall of Fame. Bland hennes fans kunde man finna Elvis, Buddy Holly och Bob Dylan. Lyssna och njut!


Första passet avklarat

Då har man jobbat sommarens första arbetspass på sjukan. Var roligt att vara tillbaka, trivs både med arbetet och personalen på avdelningen. Passade på att aktivera mitt passerkort så att jag kan börja träna på det gym som står till förfogande för sjukhusets personal. Tänkte börja redan i morgon men ska kanske jobba både dag och natt i morgon så då prioriterar jag att få sova en stund däremellan. Bävar inför att jobba dag, fatta att jag börjar 06.30!!! Helt omänskligt att behöva kliva upp kl 05.00 för att jobba! Jag hoppas jag får jobba övertid i morgon natt. 240-procentig ersättning under 10 timmar arbete ger ett fint klirr i kassan.

Dags att sova, ska strax kliva upp :(

Festens höjdpunkt!!

Nu är de färdiga!!


Bullfest bullfest hela dan

Nu är det bullfest i hushållet Lindkvist Frisk. Igår bakade jag matbröd och idag är det mamma som styr upp bullar. Det är ganska trevligt att vara hemma :)


Det enda vettiga idag

Har än en gång lyckas spendera en lördag med att göra ingenting. Jag och Schyffert är bra på det, att göra INGENTING. Blev dock lite rastlös så jag tog och bakade lite matbröd. Det är tur att jag börjar jobba på måndag, klarar inte av att gå på halvfart såhär. Blir inget skrivet på uppsatsen heller. Jag måste ha mycket att göra för att få något gjort, gärna nästan FÖR mycket.

Måste ju säga att baka bröd är en bättre syssla när man är rastlös än att impulsfärga håret, jag gör framsteg :D För er som vill baka samma goda morotsbröd så finns receptet här



Nu blir det middag och sen en lång cykeltur, ska bara få min bror att justera mina skeva hjul först

Det nya livet?

Kvällens cykeltur = 1,5 mil



Sundsvall har sina fördelar!

Valparna

Mammas ena hund har fått valpar! Tre små blandrasvalpar som är hur söta som helst. Visserligen ser alla valpar. oavsett ras, ut som flodhästar såhär vid 2 veckors ålder. De är tokmjuka men hur tråkiga som helst. De bara äter och sover. Tror till och med att de sover när de äter. Mamma har lovat mig att de är roligare om en vecka.

Svårt att ta bilder på flodhästarna men här är några i alla fall. I tur och ordning: Boss, Stisse och Smilla



Det här är det enda de gör :(



Längtar tills det blir lite fart på de små liven!!

Rastlös igen

I tisdags kväll var jag rastlös igen. Ni kan ju gissa vad jag gjorde. Ja det stämmer, jag färgade håret igen. Femte gången på mindre än en vecka. Men nu vågar jag nog säga att det här är slutresultatet.



Som ni kan se är jag typ tillbaka där det här äventyret började. Så nu kan jag nästan intala mig själv att katastrofen aldrig skedde, det vara bara en fruktansvärd mardröm

Dagens låt




Klart och betalt

Tågresan var bokad och klar sedan innan men idag blev även festivalpasset beställt och betalt! Var en nervös väntan på skattepengarna. Vad hade jag gjort om biljetterna hunnit tagit slut?! Nu är oron över! Det blir Way out west även i år :D Ser fram emot en grym line-up som garanterat kommer leverera sjyssta spelningar.

I väntan på att det ska bli augusti lyssnar jag på dessa godbitar på Spotify



/WOOOOW

På sydligare breddgrader

Så, då har man anlänt till Sundsvall för sommaren. Fick en riktigt bra start; bra väder, favoritmiddag och skattepengar ramalde in på kontot! Men bäst av allt var nog mammas hundvalpar! 3 stycken små söta knyten, två veckor gamla. De öppnade ögonen igår, lagom innan jag kom hem :D Bilder på dem kommer senare

Ett problem hade jag idag... min packning. Fru gud jag tror jag har tagit med mig allt jag äger och har till Sundsvall!! Hur ska det gå till när jag ska packa för en termin i Montpellier?! Då är det max 20kg som gäller och den gränsen passarade jag nog flera gånger om idag



Mitt favoritställe på färden Umeå- Sundsvall:






Reklam

När jag tittar runt på andras bloggar så görs det reklam för flyttfirmor, hårförlängningar och annat pyssel. Men så är självklart inte fallet på min blogg. Nej nej, på Amertume är det hemorrojdsalva som gäller! Och det är dessutom inte en liten blå text inunder inlägg som hos andra, nä här är det en illgrön banner som gäller. Whats up with that?! Men det kanske är passande, amertume betyder ju ändå bitterhet. Och jag kan tänka mig att dem som besväras av hemorrojder oxå kan känna en viss bitterhet ibland.

/Kliar mig i rumpan och pluggar vidare

En klen tröst

Reklamskadad som jag är så vart jag tvungen att gå in på försvarsmaktens sida och testa om jag hade vad som krävs för att bli officer. Presterade över genomsnittet. Det är ju en liten tröst såhär i havererad-uppsats-tid. Tycker det är roligt med sådana där tester; minne, reaktionsförmåga och logik. Om inte annat så är testet riktigt snyggt gjort. Rekommenderar er att kolla in det, vilket ni kan göra här.

Om även ni gillar att testa logik och minne så rekommenderar jag även Illustrerad vetenskaps IQ-test, det tar dock lite mer tid. Tror det tar ca 40 minuter. Så har ni en stund över ikväll så kan ni göra testet här

Lycka till!

Veckans ämne v.2

Ok, ni fick en liten mjukstart. Nu tänkte jag att vi ska få upp underhållningsvärdet en aning. Vecka 2 kräver lite mer av er som skribenter. Ni ska nu inte bara pyssla med lite löst tänkande, nu ska ni skriva om era erfarenheter. Men det handlar inte om vilka erfarenheter som helst. För underhållningsvärdets skull ser jag gärna bilder! Men viktigast av allt är såklart att ni delar med er av era erfarenheter under denna vecka.

Under denna vill jag att ni provar på så många "tjej-grejer" som möjligt. För att göra det lite enklare för er ska ni få lite exempel på vad det kan tänkas vara: nylonstrumpbyxor, högklackat, smink, sova med smink och sedan ha för bråttom på morgonen, bära kjol och då även sitta "korrekt" i den osv. Tyvärr är det lite svårt för er att få prova på PMS och mensvärk. Det närmsta ni två kommer PMS är nog snusabstinens och det är inte ens i närheten.

Nu vet jag att man diskutera vad som är kvinnligt/tjejigt osv, men tänker inte ge mig in i den diskussionen just nu utan nu handlar det om att våra kombatanter ska få vidga vyerna.

Ämnet kräver inte bara mer av skribenterna utan även av er som röstar. Ta gärna hänsyn till vem som vågat mest och framförallt lärt sig mest :)



Lycka till!

Vinnare vecka 1...

.. är Baronen!

Med 62,5 % av rösterna kammade han hem veckans seger i Bloggduellen

Grattis!

Lurad!!

Gång efter annan vänds min världsbild upp och ner! Igår var det vänsterns tapp i västerbotten. Idag tvingades jag inse att jag varit felinformerad/lurad i såå många år. Le Tigre är från New York! Vem var det som sa till mig att de var franska?! Visst jag hade ju kunnat kolla upp det själv. Men eftersom någon sagt Frankrike och de ibland sjunger på franska så fanns ingen anledning att frågasätta det hela. Känner mig lurad!

Amerikansk pop + svenskt dansband = sant?

Är det så att amerikanska Le Tigre samplat det svenska dansbandet Perikles? Gitarrslingan låter skrämmande lik: "Var ska vi sova inatt?"

Le Tigre - Eau d'bedroom dancing



Perikles - Var ska vi sova inatt?




Om det nu är tal om en sampling är min främsta fråga: Hur fan Le Tigre fann Perikles?!

Vad hände här?!

Hur gick detta till egentligen?! Hur kan det komma sig att Västerpartiet tappade 32,4 % i VÄSTERBOTTEN?!



Känner mig som en svikare eftersom jag just för detta val lämnade vänstern för en stund

Som en lördag ska vara

Kvällen började med trerätters-knytis hos Anna. Mycket god mat och mycket trevligt sällskap. Bäst av allt var Annas bröd! Efter några glas vin bar det av mot staden och lite pubhäng. Avslutade kvällen med att bli bjuden på nattamat av en mycket trevlig mc-knuttis jag mötte i kön på Donken. Därmed blev taxiresan hem "gratis". Nu ska jag lägga mig och känna doften av nytvättade lakan och ladda inför finalen på Roland Garros i morgon. Kom igen nu Robin! När det gått så pass bra är det lika bra du kammar hem hela skiten!




/Please Mr. Postman


Bloggduellen: Du glömmer väl inte att rösta?!

I morgon är sista dagen för att rösta i Bloggduellen. Rösta gör du här

Om du vill läsa duellanternas inlägg igen så finner du dem här:
Baronen
Snusvänster

Slutresultat

Nu får det var nog med det här tjafset! Slutresultatet är långt ifrån vad som var planerat när det här projektet startade, men nu kan jag i alla fall vistas utomhus utan att ha luva på mig.



Såhär såg det ut igår när det skulle bli Cayennerött men blev lysande morot, fast värre



Nu ska jag ladda för semifinal på Roland Garros. Heja Robin!!


Murphys lag

Har hittills i mitt liv inte haft någon störra hårkatastrof. Men nu när den väl inträffade slog den till ordentligt. Undra om man kan få FN att klassa mitt huvud som katastrofområde?! Efter ett dygn med ångest och velande bestämde jag mig ikväll för att färga håret, skita i det blonda. Och nu vet jag inte längre vad jag ska säga, men bättre kan jag nog inte påstå att det blev. Det som Schwartzkopf kallar Cayennerött kallas jag morot. Skulle enligt planerna bli härligt kopparrött med lite djup i. Slutresultatet blev ett helt annat. Från att ha haft en hemsk orangefärg i luggen har jag den nu över hela huvudet. Någon som har en trimmer? Tror jag rakar av allt och börjar från noll. Medans färgen satt i håret såg det mycket lovande ut och jag log faktiskt (eller faktisk som Marit sa i ikvällens debatt. Vad hände med alla T-ändelser?!).

Jag som såg fram emot att lämna detta hår-rapporterande bakom mig och istället skriva om saker med substans i, typ kvällens debatt. Eller vänta, den hade ju ingen substans! Kanske skriva om bra musik eller något annat vettigt. Men nä, kan inte fokusera på det för mitt hår lyser så i ögonvrån!

Har en hel del gemensamt med detta nuförtiden, orange och deprimerande


Lägger ner planerna

Nu har jag i alla fall försökt! I morgon är jag inte blond/gul/orange längre. Vet inte än vilken färg det blir men allt annat är bättre än detta.

Katastrofrapport

Började dagen med att bleka håret en gång till. Jag vet, jag sa att jag skulle vänta några dagar, men jag kan ju inte gå runt med en luva över huvudet hela dagarna som någon ungdomsligist. Resultatet av blekning 2? Fortfarande katastrof. Kan glädja mig över att det rosa är borta och därmed återstår bara fem nyanser: riktigt blont, gul, gulare, ljusorange och slutligen riktigt orange. Jag brukar typ håna folk som ser ut på det här viset, i smyg såklart.

Eftersom jag vill se mig som en person som bjuder på mig själv och jag nu fått lite tid att smälta katastrofen så ska jag bjuda på lite bilder.

Blekning 1 (blev så illa att kameran flippade ut och bilderna även dem katastrofer)



Blekning 2



Nu ska jag klura ut hur detta ska utveckla sig. Ska jag bära denna palett med stothet, bleka det igen och riskera att ett hår av svinto-karaktär eller ska jag återigen bli brunett alt rödbrun

Brunt kanske?

Har hört att brunt och brunrött är fina färger. Kanske ska våga mig på att testa?! Har ju aldrig haft någon av de färgerna....

De hånar mig på TV!

Jag brukar ha stenkoll på all reklam (tyvärr). Plötsligt, just efter kvällens katastrof, ser jag en ny reklam. Schwarzkopt gör reklam för hårfärg för blondiner. "Blekt hår kan gärna se matt och livlöst ut" No shit!

Dagens läxa

Lyssna nu barn!

Det är en sak att impulsshoppa en klänning, ett par skor eller solbrillor men en heeelt annan sak att impulsshoppa hårblekning!! Har ett tag funderat på om jag skulle prova att bli riktigt platinablond. Har varit väl medveten om att det skulle behöva göras i etapper; först skulle det bli lite orange, sen lite gult och till slut blond. Men ICKE! Jag är just nu blond, gul, gulare, orange och slutligen chockrosa!!!! Va fan liksom!

Så nu är frågan; står jag ut med detta i några dagar (så att håret får vila) innan jag sedan kan bleka det igen eller ska jag så tidigt det bara går köpa en brun färg i morgon?! What to do? Fan! I min presentation/profil på den här bloggen står det att mitt motto är: "Jag ångrar hellre något jag gjort än något jag inte gjort". Tror jag tar tillbaka det. Just nu hade jag hellre ångrat att jag INTE provat att bli blond!

Jag får hoppas att det spöregnar kommande dagar, att jag inte behöver till campus och att jag har all mat hemma som jag behöver. Någon som kan handla åt mig annars? Sorry Anna, tror inte det blir någon morgonpromenad i morgon. Ska kolla om jag har någon tröja med riktigt stor luva, är lite för varmt för mössa. Skulle ha köpt den där stråhatten ändå!

/Aaaahhhh!!

oj oj oj

Det här ser inte lovande ut..... om en kvart kommer resultatet

Håll tummarna!!

Farligt med rastlöshet

Har påbörjat något jag troligen kommer ångra inom kort. Återkommer med en rapport om några timmar

Ett år med mobilkameran

Rensade min mobil idag. Insåg att jag inte tar allt för många bilder med mobilen men de som fanns visade det senaste året i mitt liv. Tänkte återge mitt år för er med hjälp av dessa bilder. Eftersom bilderna är tagna med mobilen så är inte kvallen den bästa.

Umeå universitets campus när det är som bäst, på försommaren



Hemma i Sundsvall var det lugnt, enda händelsen var Gatufesten (trots att Håkan spelade så måste jag nog säga att hans gamla sidekick Timo var gatufestens bästa) och Winnerbäck-turnen (Miss Li var det bästa på den turnén)



Ett litet glas med alkoholhaltig dryck har många namn. Jag har hört varianter som snaps, stänkare, shot osv. Men under Gatufesten blev jag bekant med en ny benämning på denna dryck - Pruttare. Vill även du prova en Pruttare så får du bege dig till Svenssons kök & bar på Stora torget i Sundsvall



Sommarens höjdpunkt var Way out west i Slottsskogen, Göteborg





Sju timmars tågresa, enkel väg, kräver sysselsättning (fick en del konstiga blickar, särskilt från de äldre damerna på tåget)



Innan det bar av norrut till Umeå igen tog jag och mamma en tripp med MS Medvind i Sundsvalls skärgård. Underbart vackert (och mycket god mat)



När jag flyttade norrut trodde jag att jag skulle få riktiga vintrar, i år skedde det!



Två livespelningar har det blivit i Umeå, tyvärr inte fler. Håkan för tredje gången på ett år och Laleh för första gången någonsin



Påsk i Sundsvall - en Minttu för Sofies Jonas. Skål!



Snö, sol och morgonpromenad är en oslagbar kombination



Första handledningen till uppsatsen



Det var ett år, dags att börja nästa år med mobilkameran!

Ur högtalarna

Idag är det Norrländska talanger som gäller för hela slanten!

Måste slå ett slag för reagge på norrländska - Glesbygd'n! Lyssna och njut! Blir inte så mycket bättre än det här.

Från Gällivare och gruvan kommer Gnarly Boys, underbara pop/folk. Även detta bör ni lyssna på och njuta av. Dessutom bör ni kolla in den fantastiska video som Emilia gjort till Gnarly Boys - Malmberget



/Dom säg vi är parasita

Vadå Brännbollsyran?

Tur att Brännbollsyran bara är en gång per år. Nu när Ålidhem är städat och ordningen återställd kan jag hävda att den aldrig skedde och att jag aldrig var en del av den! Tillbaka till vardagen med andra ord...



Här röstar du!

webvoter poll
Veckans vinnare i Bloggduellen?
Vilket inlägg på veckans ämne tyckte du var bäst?
Baronen
Snusvänster

View results

Dagens enda gärning

Idag har jag verkligen inte fått mycket gjort. Sov för länge, omotiverad till att skriva på uppsatsen, fastnade på kåren och landade slutligen i soffan. Min mamma har alltid sagt: "På kvällen blir den late pigg". Så sant så sant. När klockan väl var så pass mycket att det var för sent att verkligen göra något, då infann sig rastlösheten. Helst hade jag spelat minigolf, gått ett varv runt Nydalasjön eller bakat. Fastnade till slut vid det sista alternativet, vilket är svårast att genomföra. Bor i en liten liten lägenhet som enbart har en kokvrå. Är lite svårt att baka med enbart två kokplattor och ingen ugn. Har visserligen lyckats med att baka sockerkaka (i olika varianter) och kladdkaka i kastrull. Har även provat att steka kokostoppar (behöver jag påpeka att jag var sjukt sötsugen och det enda som fanns hemma vara kokos?!).

Till slut bestämde jag mig för att baka en banankaka i kastrull. Men när jag insåg hur många saker som behövde inhandlas och hur lång tid det skulle ta fick jag en ny idé - jag ska koka kräm. Kräm är något jag inte gjort sedan hemkunskapen i åttonde klass. Såhär i efterhand förstår jag inte varför jag inte gjort det oftare, är ju sjukt lätt och gott. Nu har jag i alla fall kokat mig äppel- och kanelkräm. Mycket gott måste jag säga!

Här kommer ett bildbevis på mina husmoderliga gärningar, vilket förövrigt är det enda jag gjort idag.


Bättre blir det knappt

Det ser riktigt bra ut inför årets Way out west! Idag kom nyheten att Wampire Weekend är bokade!! Woho!

Redan innan denna grymma bokning såg line-upen riktigt fin ut med band som Artic Monkeys, Antony and the Johnsons, Timo Räisänen, Grizzly Bear, Band of horses, Wilco, Basement Jaxx, Fever Ray, Jay Reatard, Glasvegas m fl. En bokning saknar jag dock... Kings of Leon! Hur kan det komma sig att de ska spela på fjortisfestivalen Hultsfred men inte på WOW?! Skulle inte tacka nej till lite av detta:



Nu inväntar jag skattepengarna nervöst. Vad gör jag om biljetterna hinner ta slut?! Tågresan är i alla fall bokad och klar så en sak är säker, jag ska till underbara Götet 13-16/8.

Sammanfattningsvis så måste jag nog konstatera att dagens album är: Kings of Leon - Youth and young manhood

/You, your sex is on fire

Spelet kan börja!

Då var det dags, första ämnet kan presenteras. Tänkte ge Baronen och Snusvänster en liten mjukstart och en möjlighet att sväva ut ganska fritt. Men det är bara för att det är första omgången. Veckans ämne är: Vad är egentligen lagom?

Och nu vill jag inte bara att ni skriver ett inlägg som innehåller SAOL's definition eller så, roligare än så ska vi ha det. Vad är lagom för er? Kan vara i vilken kontext som helst.

Detta är bara uppvärmning, kan redan nu flagga för att ni nästa vecka får en riktig utmaning :D Medans ni skriver på era inlägg ska jag klura på hur man gör med undersökningar/omröstningar på denna blogg, ser mörkt ut för tillfället. Om någon av er läsare har koll på hur man gör så säg gärna till!

Lycka till!


Ur högtalarna

Uppsatsskrivning är ett utmärkt tillfälle att lyssna in nya album. Idag är det de lokala förmågorna Deportees tur. Deras nya album Under the pavement - The Beach låter hittills riktigt bra. De spelade för övrigt på nyhetsmorgon i morse och de var lika stiliga och duktiga som vanligt

Om du har Spotify och vill lyssna på det nya albumet kan du göra det här

Enjoy!

Regler

Medans herrarna slipar på sina presentationer så passar jag på att förklara vad som kommer att ske i denna bloggduell.

Varje måndag kommer "Veckans ämne" att presenteras och på detta ämne ska ett blogginlägg författas. Vem som vinner avgör ni läsare. Hur omröstning eller så kommer gå till återkommer jag med.

Svårare än så är det inte :)


Inom kort....

... presenteras första ämnet till Baronens och Snusvänsterns bloggduell!

Jag har fått äran att välja ämne till denna duell och har spenderat helgen med att klura ut något trevligt. Har kommit fram till att det kommer bli flera ämnen så att det blir lite variation. Ämnena kommer att presenteras som "Veckans ämne" och kommer vara av väldigt varierande karaktär, högt och lågt, brett och smalt.

Men först tänkte jag att de två kombatanterna skulle få en chans att presentera sig. Läs bland kommentarerna

Amertume = bitterhet


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0