Demain soir!

Förra året upptäckte jag dem en vecka efter att de spelat i Montpellier, i år missar jag inte spelningen. Biljetten är inhandlad och jag lyssnar in mig på senaste albumet. Kommer bli en grym kväll på Antirouille!




Om en vecka är hon här!

Om en vecka är Madde här igen! Då ska vi än en gång göra Le Fizz osäkert det kan jag lova!


One year ago...

En kväll som började med konsert och slutade med en efterfest med JD-shots och nya spännande människor...







Sämsta tänkbara starten...

Den här veckan fick den sämsta tänkbara starten - min dator startade inte. Fick känslan av att den här veckan kommer sluta med katastrof. MEN! Morgonpasset i P3 fick mig på andra tankar när de kompenserade marddrömsstarten genom att spela Morrissey - First of the gang!




We want sex equality!

Söndag och regn är inte världens bästa kombo om man är i Frankrike. Allt är stängt och det finns inte så mycket att göra. Så ikväll flyr jag regnet genom att gömma mig i en mörk biosalong..




Alltid samma sak!

Vad ska jag ha på mig? Ja, jag ska ut ikväll. Har blivit en del utgångar denna vecka, tror att nästa vecka får bli lite lugnare. Men det är nästa vecka, ikväll kvarstår problemet: vad fan ska jag ta på mig?!


Nooo!

The tickets for The Do tomorrow was sold out! I knew I should have bought them earlier...


Working 9 to 5?







Han tog av sig sin kavaj, sparka av sig båda skorna...

Men det här är inte En kväll i juni, det här är en eftermiddag i mars. Barfota i gräset med solen i ansiktet. Det är inte helt fel att göra sina läxor om man har möjlighet att göra dem utomhus samtidigt som man jobbar på brännan!




My new BFF

Met this guy at a party last saturday. I don't even know his name but apparently we're best friends forever and ever and ever ever. One of the funniest guys I've met!




Please don't stop the music!

Tisdag - punk på Mojomatic, onsdag - jazz på Al Andaluz och på lördag blir det förhoppningsvis pop på Rockstore = jag trivs här!


Då har jag hittat tillbaka till stranden igen!

En underbar cykeltur senare så var jag tillbaka på stranden, som jag har längtat!




Samedi soir!!

På lördag blir det förhoppningsvis spelningen igen! OM, det finns biljetter kvar i morgon. Är de slut så vet jag inte vad jag gör!




It might be impractical to seek out a new romance

Det var på tiden, inte igår direkt som jag såg något nytt från TV on The Radio!




Och de goda nyheterna bara fortsätter...

Om bara två veckor och några dagar för jag Sverigebesök! Madde kommer hit och hänger en helg. Jag har utlovat sol och värme, nu ber jag till vädergudaran att de hjälper mig infria mitt löfte...



Tack Skatteverket!

Fick ikväll goda nyheter. Facebook är bra ibland. Såg att folk började skriva saker om skatteåterbäringen/restskatten så jag anade att det nu gick att se på Skatteverkets hemsida hur det skulle arta sig detta år. Med tanke på att det är långt ifrån gratis att leva i Frankrike så har jag verkligen hoppats att jag ska få tillbaka en liten slant. Så blir det oxå. Kan inte beskriva lättnaden! Hade jag fått restskatt så vet jag inte vad jag tagit mig till! Sålt min själ? Tur att jag inte behöver tänka på det nu...


Jag borde!

Har verkligen tappat farten vad det gäller bloggandet. Lovar bot och bättring! Men för tillfället är jag lite för trött och sjukt vilse. Vad gör man en måndagkväll i Montpellier när Le Huit inte finns?! En kortfattad uppdatering kan ni få i väntan på att jag återfinner blogg-lusten: Jag har det riktigt bra här! Solen skiner, jag har fått lite färg i ansiktet, åt årets första jordgubbar idag, skönt folk här, några gals vin har det blivit och jag pratar några prd franska per dag. I mångt och mycket är allt precis likadant som förra året men med skillnaden att folket är annat. Ska fixa med lite bilder och sova ordentligt inatt så ska ni se att i morgon kommer jag återuppta min normala blogg-fart.


En vecka har passerat..

För att summera:

1 påse chips
5 skavsår
1 bio
1 konsert
flera nyfunna polare
några återfunna polare
Ny förpackning på Petit Écolier
Några glas vin
Inget strandbesök - alla cyklar var uthyrna


Busy busy...

19 grader, sol, falafel, parkhäng... ja det vore fel att klaga! Har precis varit och träffat en av lokalinvånarna som jag lärde känna förra året. Sjukt trevligt att se henne igen. Nu är det bara till att duscha och svida om för att sedan göra stan osäker. Ska återigen få dansa till Pjäxans utvalda låtar!

I morgon blir det marknad och cykeltur till stranden. Ska göra mitt bästa för att ta så mycket bilder som möjligt och dessutom finna lite tid för att uppdatera er

A bientôt!


Det viktigaste...

Glömde uppdatera er om en sak, det ni helst av allt vill veta. Såhär klockan sex på kvällen är det här 14 grader och sol. Wad up!


Gotta love France!

Klockan 17 så ringde klockan för vin här! Hur fint är det inte att man kan öppna en flaska rött en torsdag eftermiddag och inte behöva ha någon ångest över det, sånt är livet här. Att flaskan enbart kostade typ 25 svenska kronor gör inte saken sämre! Och! det är ett drickbart vin, inte ett sånt vin som man bara kan ha till matlagning.

Nu väntar jag på att duschen ska bli ledig så jag kan göra mig klar för att ikväll gå på spelning på Rockstore. By the way, jag tror jag måste ändra uppfattning om tyskar. De jag träffat hittills har alla varit lite speciella. Men på skolan är det två riktigt sköna snubbar från Tyskland, sådana personer som man liksom skulle hänga med även hemma. Båda ska med på spelningen ikväll, dem och en del sköna svenskor som uppenbarat sig de senaste dagarna.


Starten på en vår fylld av livemusik...

I morgon är det konsert på Rockstore som gäller! Amerikanska Crocodiles står för musiken, tror det kommer bli grymt...




Helt lost är jag inte...

Fransk film utan textning - jag förstod det mesta. Stundtals var konversationerna något för snabba för mig. Men det är inte så att jag nu i efterhand inte vet vad filmen handlade om. Känns bra! Även sengångare når sitt mål till slut...


Ce soir!

Ikväll blir det bio och premiären av Cédric Klapisch's senaste film. Samma regissör som gjort L'Auberge espagnole och en massa annat. Denna film heter Ma part du gâteau




Erkänner mig besegrad..

Förra året vägrade jag köpa ett paraply, jag hade bokat de 300 soldagar som Montpellier har. Att det regnar hela mars hade jag tydligen då missat. I år visste jag om regnet, men vägrade ändå. Jag är här för sol, fräknar och bara ben. Idag fick jag dock ge mig, jag har köpt ett paraply... på IKEA :)


Inte bara jag som bytt skola...

Mysteriet är löst! Skrev ju igår att jag kände igen killen som jobbar i skolans reception. Idag blev jag tvungen att fråga. I morse när jag vaknade så hade jag mina aningar om vad det kunde vara, det visade sig vara rätt. Killen i receptionen jobbade förra året på ILA, skolan som jag då gick på. Han kände igen mig oxå. Han frågade mig varför jag bytt skola och jag sa att det bland annat kändes som att de bara var ute efter ens pengar. Han sa att många andra sagt samma sak. Det var liksom inte studenter som passerade igenom där utan det var anonyma €-symbolen som passerade. Känns bra att jag bytt skola!


Blood dries darker!

Ramlade över Woods för ett tag sedan men vet inte om jag delat med mig. So, here you go! Är bra pluggmusik...



OK, såg nu några minuter senare att jag faktiskt bjudit på Woods tidigare, men då låten Suffering Season. Men vad gör det? De är ju bra!




The Suburbs

Åh vad jag gillar Pitchfork! De kan konsten att ge mig goda nyheter i precis rätt läge. Som nu, det regnar och jag snorar. Då inser jag att Arcade Fire har gjort en kortfilm som snart kommer på DVD! Good news!




Regn regn regn...

Det har regnat konstant sedan jag hit kom, börjar ledsna lite. Men fram emot helgen och nästa vecka ska det bli soligt och varmt. Ser verkligen fram emot att ta mig en lång promenad i solen eller sitta i parken och plugga (bor vid samma park som sist, men på andra sidan).

Idag var första dagen i skolan. Det här är en betydligt mycket mindre skola än den jag läste på sist, jag tror vi är totalt 7 grupper. All personal verkar supertrevlig och läraren duktig. Har hela dagen funderat på var jag känner igen killen i receptionen ifrån, jag tror jag måste fråga i morgon. Började dagen i en grupp men efter 3 meningar av presentation så fick jag flytta upp en nivå. Tror detta kommer bli bra, kanske jag lär mig franska denna gång.

Efter skolan så var jag och uträttade några ärenden och agerade guide till en trevlig tysk i klassen. Dagens bästa var dock att vi sedan käkade lunch på Pain & Cie, som jag längtat efter deras Sallad Berger - varm chévre, soltorkade tomater, valnötter, serranoskinka och en massa grönsaker. Loved it!


(mobilbild)

Nu är det dags för första läxan. Efter det ska jag bädda ner mig och hoppas att jag kan sova bort snuvan som jag åkt på.


Det här blir nog riktigt bra!

En kort uppdatering om gårdagen. Tåg och flyg var i tid. Så pass skakig inflygning till Montpellier att nödutgångs-skyltarna tändes och passagerarna applåderade då vi landat. Jag hade inte tid att bli rädd, jag hade full upp med att bli åksjuk av alla tvära kast fram och tillbaka. Flygbussen tog igen för förra årets oflyt. Så fort jag, och endast jag, klivit på så styrde den in mot staden. Hotellet var bra, killen i receptionen söt och frukosten god. Nattbutiken är kvar och har öppet, dock har de världens surrigaste killen bakom disken som tjatade om att jag skulle stanna och äta med honom eller i alla fall kolla på film. Tror jag måste hitta en ny nattbutik nu om han ska tjata sådär. Jag pratade i alla fall en massa franska.

Idag då? Har fått mitt rum. Riktigt mysigt får jag nog lov att säga. Med tanke på storleken på min packning så är det tur att jag fick en stor garderob i mitt rum. Delar lägenhet med en svenska och två Schweizare varav en inte varit här på flera veckor för hon hänger med sin pojkvän. Kvinnan som äger lägenheten bor våningen ovanför med sin dotter. De bjöd upp mig på te, det slutade med fisksoppa, någon risgrej, bröd och ost, frukt och intressanta samtal om kvinnoideal, film, kultur och lite annat. Trevligt värre! Som vanligt var jag rekordsnabb att packa upp alla mina saker och har varit ute och handlat lite frukost till i morgon. Och för er som undrar... självklart så köpte jag även en påse saltade chips!

Skulle vilja ut och promenera men it's raining cats and dogs här så jag blir nog inomhus. Ska vara en Orangina som lockar ut mig...


Je suis là!

Är på plats! Allt har gått bra. Är sjukt trött men samtidigt full av energi. Trött eller inte, idag blir det inte mycket mer än såhär skrivet. Skriver resten i morgon när jag även fått komma in i lägenheten. Lämnar er med den låt som snurrade i mitt huvud då jag landade i Paris...




Panik!!

Min packning vägde nyss 30kg! Jag får ha 23kg och efter det får jag betala. Jag har gett mig själv lov att ha två kilos övervikt på packningen. När jag nyss insåg hur tung min packning var och hur dyrt det skulle bli så fick jag viss panik. Hur fan skulle jag få bort 5 kilo?! Allt som fanns i väskan var enligt mig sånt som jag MÅSTE ha med mig.

Nu har jag i alla fall gjort ett litet försök att minska vikten. Har plockat bort några förpackningar runt saker, någon tröja som jag kanske inte kommer använda, några nagellack (hallå! jag ska ju till en plats där Sephora finns, kan ju köpa nya fina!) och bestämt mig för att ha dubbla sjalar, en extra kofta och en del tunga smycken i morgon. Nu väger packningen 22,1 kg! MEN, jag ska ner med lite hygienartiklar i morgon bitti oxå. Men jag känner mig sjukt nöjd med min prestation. Nu återstår att se om jag har passet, biljetterna och bankdosan med mig när jag väl är framme. Vem vet, jag kanske har rationaliserat bort sådana saker till fördel för mina leopardskor som jag får ont i fötterna av...


Trassel..

Det blev som jag hoppades! Småbrudarna bjöd med mig på Trassel idag, trevligt värre!


Love and other drugs

I väntan på morgondagens biobesök så tar jag och kollar på en film. Ikväll blir det romantik! Om jag känner mig själv rätt så lär det även innebär att en och annan tår kommer att rulla ned för min kind...




Dinner and a movie?

Blev utbjuden på dejt idag. Inte av vem som helst! Det är ingen snubbe om det är det ni tror. Jag blev uppringd och utbjuden på bio i morgon av mina underbara brorsdöttrar. Fick inte veta vilken film men jag håller tummarna för Trassel. En perfekt avslutning innan jag åker på lördag, oavsett vilken film det blir.


Hur gick det här till?!

Det är ju bara två dagar kvar! Herregud vad tiden går fort! Men jag klagar inte, det hade gärna fått vara ändå mindre tid kvar innan avfärd. Är lite nervös inför morgondagens packning, hur tungt kommer det egentligen att bli?!


Trött...




Calling all women!

"Calling all sisters.
Calling all righteous sisters.
Calling all women.
To steal away
To our secret place.
Have a meeting
Face to face. Look at the facts
And determine our pace.
Calling all women.

We want to reach – first and second
and third world women
Come together!
Women in and outside the power structure –
Working women,
Welfare women,
Women who feel alienated and isolated
Women who are all frustrated
Women who have given up – women – women
Questioning women – women
Unpolarized and unorganized.
Ostracized. Tired of being penalized
Come help us start to bridge the gaps
Racial, cultural, or generation
We want some action and veneration.

These men, these men they
Just ain't doing it.
They've had hundreds of years
Now they 'bout to ruin it.

Kitchen, office, ex-prison women
Old and young and middle-aged women
Make this scene
Oh yes, and bring your lunch!

Problems, problems common problems
That we make and cause each other
Sister, daughter, old grandmother
Female child you can bring your little brother
Take the subway, grad a cab
Saddle your mule
Bike it, limo
Take a choo-choo, fly
Or pick 'em up and lay 'em down.

Socialism, capitalism, communism
Feminism, womanism, lesbianism
Here-and-now or futurism
We just can't afford a schism
We got to get together or die.

Now is the time for an evolution
Let's all search and find a solution
For how we'll make it to the next revolution
Or die.
Oh yes. And don't forget your lunch!"

- Ruby Dee



My precious...





Världens bästa brorsdöttrar!

Waiting for something new from Fleet foxes?


Check this out!



Here we come to a turning of the season...

... Witness to the arc towards the sun




Första klumpen i magen..

Idag insåg jag det. Jag åker på lördag! Det var först idag som det kändes verkligt. En klump av spänning och förväntan, en klump som tecken på att något bättre är på g...


Ridskola..

Nej, jag har inte börjat rida. Kommer ALDRIG att börja rida. Hästar är vackra djur men jag kommer aldrig att falla för hästsport. Det har däremot mina brorsdöttrar gjort. Var med tjejerna idag på ridskolan. Bilder på dem kommer i morgon, men en liten häst bjuder jag på redan ikväll...




Peppar....





T minus 1 week!


 

 


Don't believe the hype!

Ok, this song kind of grows on me. But I feel like there's more hype then quality on this album. Maybe in the futur I'll regret saying this this but ... Don't believe the hype!




I think I might like this one...





Take two!

The last time I tried to watch this movie I fell asleep. Not because the movie was boring, but because I was to tired. I hope I'm able to stay awake tonight to see Des hommes et des dieux...

Update: Fail! To tired again, didn't even start the movie



8 dagar...

Min längtan har ändrat karaktär. Självklart längtar jag till själva stället, men just nu ser jag mest fram emot att få packa och vara på väg. Vet inte hur många minuter per dag som ägnas till att tänka på packningen. Vill få det gjort nu. Vill se om jag får med mig allt jag vill och hur tungt det blir. Vill sitta på Arlanda med incheckat bagage, läsa en tidning och känna att nu, nu är jag äntligen på väg igen! MEN än är det inte dags. För att trösta mig själv blir det ikväll Orangina, fransk film och drömmar om att vara på plats. Jag har sagt det förr och jag säger det igen; Orangina är världens bästa dryck!


Les animaux dansent dans le Safari Disco Club

Gillar verkligen att Yelle släppt nytt! Var verkligen på tiden...




Hugo är i stan!






An old favorite...

Some songs and videos will live forever... this is one of them




Aurora borealis

Verkar vara norrsken lite varstans i norrland ikväll. Bäst att jag inte tittar ut ikväll! Nu kan man ju fråga sig "varför vill hon inte se något så vackert?". Sant, vackert är det. Men jag får panik av norrsken. Helt ärligt så får jag PANIK. Får typ svårt att andas och känner mig förföljd. I och med att jag känner mig förföljd så vänder jag mig om för att titta vem som är efter mig och ser då norrskenet igen, paniken blir värre, jag vänder mig igen... dålig spiral! Det finns ett ord som sammanfattar mig väldigt bra - "måndagsexemplar"! Värst av allt är... jag är född på en måndag. Var reklamerar jag? Kan jag gå tillbaka till BB och säga "Hej, jag skulle vilja reklamera denna vara, den verkar inte fungera som den ska?" Kanske borde prova...



Hercules & Love Affair cover The XX

Nice!


Wanna read more? Check out the article on Pitchfork


Suffering season...

Var på tok för länge sedan jag la upp någon musik här. Lovar bot och bättring! Idag är det Woods som snurrar här hemma.




That's one small step for man...

Har lite smått börjat förbereda för min avfärd. Mest för att jag ska få tiden att gå och att jag ska få känna att det närmar sig. I helgen provade jag att packa lite kläder för att få se vad det väger (gissar att jag får betala för min packning även i år). Nu har jag nyss vägt mina skor på mammas matvåg för att se vilka som är tyngst = de jag ska ha på mig när jag åker. Så förutom mina avgångstider så vet jag nu en sak om den 12:e mars - jag kommer att ha Converse på mig. Med sina 742g vägde de mer än de andra skorna...


Mein Hut der hat drei Ecken...

... tre kanter har min hatt!

Är lite bitter här. Har velat ha en hatt i flera år men inte funnit någon som jag fallit för. För typ två veckor sedan så fann jag den, hatten med stort H. Eller egentligen stort K för det var en Karolinahatt. Köpte den inte samma dag som jag fann den utan gick tillbaka några dagar senare (det tog några dagar innan jag insett hattens storhet). Hatten hade då sålt slut i min storlek, stor sorg! Nu är det så att denna hatt säljs av en stor klädeskedja så jag kände fortfarande stora förhoppningar om att finna den i en annan butik. Icke! Så fel jag hade! När en kompis i helgen var i Stockholm så letade hon den där oxå, men inget fynd. Hatten MÅSTE komma åter i butik innan jag åker, jag MÅSTE ha den!


RSS 2.0