I wish I was a little bit taller, I wish I was a baller...

I morgon ska jag göra något som jag inte tror jag gjort på säkert 6-7 år, jag ska spela basket! Ser verkligen fram emot det, även om jag kommer att tycka det är lite för varmt. Men jag är även lite rädd, finns en risk att det blir en bitter påminnelse om att jag blivit gammal och tappat allt vad bollkänsla heter. Sätter allt mitt hopp till muskelminnet och att allt kommer vara precis som förr, bara jag får värme upp lite.
En kulen natt natt natt...

... min båt jag styrde...

Nä ok, det var inte natt. Det var söndag, eftermiddag, sol och 30 grader varmt. Skulle inte tacka nej till att spendera fler söndagar på en båt på Medelhavet!
Midsommar...

Kan inte komma ihåg när jag firade denna hedniska högtid senast! Brukar alltid be om att jobba, gillar inte att fira sånt som midsommar och nyår. Varför ska det behöva vara ett särskilt datum för att folk ska göra sig till och för att det ska bli sådär otroligt roligt och speciellt?! Men något sker när man bor utomlands en liten stund, man blir lite mer svensk på något vis. Allt som är svenskt blir lite bättre, godare och trevligare. Så i fredags var vi svenskar som är kvar här tvungna att styra upp ett litet midsommarfirande. Det blev en liten enklare variant med picknick i parken (Peyrou). Några svenskar, några schweizare, någon irländare osv. Kvällens höjdpunkt var helt jordgubbarna med vaniljglass. Egentligen inget typiskt svensk men det kändes som om jag åt svensk sommar!


Fête de la musique

Ok, det var en vecka sedan nu. Men bättre sent än aldrig har jag hört. Fête de la musique var fantastiskt. Folk gick man ur huse för att fylla stadens gator och torg, både för att spela musik och för att njuta av den. I varenda liten vrå fanns det en scen och det bjöds på all typ av musik. Vi var runt lite överallt med avslutade kvällen med förra årets favorit-DJ: BOOZIG!!! En helt underbar kväll, skulle inte tacka nej till att ha det på det viset lite oftare.
Problem i paradiset...

Den här tropiska värmen för med sig ett stort problem. Chipsen förlorar sin krispighet!


Igår, idag, i morgon...

Det är alltid något på gång här. För en och halv vecka sedan så ramlade jag över portugisisk dans och afrikansk sång, i lördags var det Festival des fanfares (ett helt kvarter fyllt av band som spelar) och idag är det Fête de la musique (nationell musikfest där varenda hörn av staden är fyllt av musiker och DJ's). Det här är varför jag älskar Frankrike och Montpellier.
Tips från coachen

Hoppa inte bock i dina favorit-chinos!Skrattade gott när det hände. Men nu sörjer jag varje gång jag öppnar garderoben och inser att jag saknar ett par svarta byxor...


Klarblå himmel och lagom varmt..

Men vad gör jag? Jag inte sitter jag på en cykel till stranden. Nä, idag ska det tvättas, städas, lagas mat och skrivas en presentation om Attac. Finn fyra fel!


My little finger told me...

... to stay home tonight! So I'm watching a movie...
Vad var det som nyss skedde?!

För en minut sedan gick det en rysning över min kropp och jag tänkte sedan tanken: "Oj, nu vart det lite kallt". Lite sanning ligger det kanske i det, det är ju trots allt bara 24 grader nu. Trodde aldrig den dagen skulle komma när jag Karolina Lindkvist tyckte att 24 grader kändes lite kyligt!


I'm sorry, we were just disgusting!

Det kan skrivas spaltmeter om de idiotiska fransmännen. Ok, jag vet, jag har sagt till många av er att jag älskar fransmän och det gör jag, verkligen! Men, det finns en hel del fransmän som inte riktigt blev... hmm, hur ska man säga det - vinnare i det genetiska lotteriet. Mötte några av dessa förlorare i lördags. Jag och Malin var på väg hem från att ha varit på lokal. Bakom oss på vägen hem går 3 killar, varav en mer outspoken så att säga. I flera hundra meter ställer de frågor om vart vi kommer i från, om vilket språk vi talar, osv. Det verkade tydligen vara sjukt frustrerande för dem att inte veta vad vi kom ifrån. Vi hör att de går och gissar vad vårt ursrpung kan tänkas vara. Hela vägen ignorerar jag och Malin dem. Till sist kommer en av dem fram till oss och säger: "Sorry, we were just disgusting" Jag gissar att de egentligen ville säga: "I'm sorry, we were just discussing".

Omvärderar det där med lata fransmän!

Alltså ok, jag har sagt en hel del gånger att fransmän är lata och att allt går långsamt. Sakta med säkert har jag börjat ändra uppfattning. Inte nog med att vi hade skola på långfredagen, vi hade även lektioner idag: annandag pingst (som fortfarande är en helgdag här). Men det slutar inte där! Idag var dessutom en sån dag då de jobbar gratis! Det är något konstigt franskt "solidaritets"-system som går ut på att arbetare (inte tjänstemän och annat fint folk) jobbar gratis denna dag för att staten ska få in mer pengar till de pensionerade. Det är fransk solidaritet det! De som tjänar mest hade idag då alltså antingen betald ledighet eller lön om de arbetade. De som tjänar minst, de däremot jobbade idag gratis. Vive la révolution!

Stereotyp reklam?!

Kvinna frågar sin man/pojkvän: "Vill du följa med mig och shoppa i helgen?"
Mannen: "Nej!" Uppmanar sedan alla andra (män) "Säg nej i helgen, provkör istället nya Citroën"Lite internet-trött

Obesvarade mail, dåligt uppdaterad blogg och slöa konversationer på Facebook. Ja, det är resultatet av min internet-trötthet. Startar webläsaren mest för att ha P3 eller Deezer igång. Av bara farten blir jag online på andra ställen samtidigt där jag är lite seg att svara när folk skriver. Ber om ursäkt för detta!
Här är dock en kort uppdatering om sista tiden: jag mår bra, solen skiner igen så den försvunna brännan är snart åter på plats, jag har flyttat upp en nivå på skolan och min lärare pratar skitsnabbt men jag överlever. Planerar att inom kort vara flytande i franska, brunbränd och funnit interner-energin igen...

En till skadar inte!

Önskar att det kunde vara såhär en gång i veckan! Eller, i alla fall en gång i månaden...
Fransk film och oliver...

... är ingen dålig kombination!

Och just ja, lite camembert till det...FISE!!

Helgen regnade tills ganska stor del bort. Finalen i BMX Flat uteblev och omflyttningar i programmet gjorde att MTB fick prioriteras bort. Men det bästa blev dock av! Fredagkväll: final BMX ramp och Karolina på första raden. Underbart! Stämningen var helt galen och åkningen likaså. Till min förtjusning vann Mark Webb...


Finale BMX Mini à Spine Pro FISE MONTPELLIER 2011 par fise

Söndag: kval och final BMX park. Webb dödade allt motstånd i kvalet men var tyvärr inte lika het i finalen, dock slutade han på andraplats. Vann gjorde 16åriga Penntrollet, oj förlåt, Pat Casey menar jag!Ser fram emot nästa år. Ja, jag ska se till att vara här då. Oavsett vart i världen jag bor då så ska jag ta mig hit!! Det är ett löfte..


RSS 2.0