Sista torsdagen på Café Guste

Veckans pepplåt!

"Attans korvspad"

Ja herregud, var länge sedan jag skrattade så mycket! Ovan nämnda uttryck kom från mycket oväntat håll igår kväll på facebook-chaten. Skrattar än!

Upp och ner...

En helg fylld av känslor, av alla de slag. Började helgen med glädjerop och glädjetårar. Fick i fredags eftermiddag veta att min äldste bror gått och gift sig (grattis igen!!). Tyvärr byttes glädjetårarna snabbt ut mot chock och sorg. En hemsk massaker av ungdomar med tro på framtiden, vilja och engagemang att förändra och förbättra, som tror på tolerans och solidaritet... ungdomar! Men i all denna bedrövelse så har jag samtidigt varit så glad för hur det norska (och svenska) folket reagerat - med kärlek, omtanke och motståndskraft. De har stått emot viljan att hämnas, viljan att hata. Mitt i allt detta så har jag samtidigt kämpat med det faktum att den gågna helgen var min sista i Montpellier, i alla fall för tillfället. Denna gång är inte bara jag övertygad om att jag kommer att återvända, hela stan är lika säker på den saken. Det är här jag hör hemma!

"An unexpected error occurred. Please try again."

Facebook-chaten måste vara tidernas sämsta! Och för varje uppdatering Facebook gör så blir det bara sämre och sämre...


Nästa sak på listan...

Något jag verkligen verkligen kommer att sakna är Pac!! Pac är en citronsaft som inte är för söt och inte för sur, perfekt för varma dagar. Drycken är typisk för södra Frankrike och används även för att smaksätta öl. Här blandas både öl och Pastis med saft. Antar att det är för att göra allt lite mer läskande under varma dagar..
Fortsätter peppa inför morgondagen

I jakten på lite my musik att spela i morgon så ramlade jag nyss över detta och genast blev jag peppad! Lite MGMT-känsla över det hela...
Vårt dagliga bröd, giv oss idag

I och med paniken över att jag snart (strax) ska åka hem så har jag börjat fundera på vilka saker jag kommer sakna. Staden och folket är redan givet, men SAKER liksom. Eller det är väl framför allt ätbara saker. Idag har jag insett att jag kommer sakna Le pain du Mitron från Brioche Dorée otroligt mycket. Det är som ett chiabatta-liknande bröd fast i "limpform". Hur gott som helst!


Please miss DJ put a record on!

På torsdag smäller det igen... yours truely ska spela lite musik på en bar här i stan - Café Guste. För två veckor sedan spelade jag lite tillsammans med Le Huit's förre ägare och det resulterade i att ägaren av Café Guste frågade om jag inte ville spela de torsdagar som jag har kvar här i stan. Jag behövde inte fundera många sekunder innan jag svarade: JA! Det tråkiga är att det inte är ett ställe där det är naturligt att dansa, men det är trevligt ändå. Om man blir betald för att spela den musik man gillar, då kan man kalla sig DJ va? Så alltså, nu på torsdag är det dags igen. Peppar med denna...
Stadens gator och torg är invaderade!

Turister, turister, turister. De är ÖVERALLT! Bara att gå hem från skolan är en utmaning. Vart man än går så står de där med sina kameror i högsta hugg, och i och med att de kollar i sina kameror så ser de inte att lokalbefolkningen (japp, jag är en av dem) vill förbi. Visst, sträckan mellan min skola och mitt hem är full av vackra saker att se och fota, men måste de vara så många?! Det har sagts att detta inte direkt är en turiststad, jag har uppenbarligen blivit lurad!


Blev detta istället..

.. i alla fall för en stund. Tack Yuna för tipset!Skadeglädjen är den enda sanna glädjen!


Change of plans..

Blir ingen film ikväll, min dator tyckte inte att det var någon bra idé. I alla fall inte med DVD. Eventuellt blir det någon film jag redan har på datorn, annars blir det sängen och en bok istället. Synd, en fransk film hade passat så bra idag...


Har hösten kommit?!

Fortsätter vara lite kyligt här, solen värmer men vindarna är svala. Men inget ont som inte har något gott med sig. har precis gjort läxan och ska nu "plugga" vidare genom att se en fransk film. Hade det varit soligt och varmt hade det inte känts lika ok att sitta inne. MEN, lite mer sol och värme vill jag ha innan jag åker, måste ju komma hem med en fin bränna!
Hur ska jag kunna lämna detta?!

I fredags kväll satt vi i vår trädgård/vardagsrum (parken) och drack ett glas vin, åt chips och njöt av solnedgången. Jag kan inte fatta att jag åker hem om två veckor, TVÅ VECKOR! Har inte en aning om vad jag ska göra när jag kommer hem. Igår när jag var på stranden så stod jag bland vågorna och tänkte: det är här jag hör hemma! Dock ser jag fram emot att åka hem till Sverige, ser fram emot att träffa familj och vänner och ser fram emot att dricka gott vatten direkt ut kranen. Men jag vill inte att det ska bli en längre period, jag vill helt enkelt åka till Sverige på semester.
Kallt!

Idag är det "bara" 22 grader här. Jag fryser! Jag går runt med tjocka tights under klänningen och en tunn långärmad tröja. Stängde nyss dörren till balkongen för jag tyckte att det drog för kallt. Det är bäst jag klär mig väl i eftermiddag när jag ska iväg och kolla på Tour de France som passerar genom stan.


Dags för en lugn helg...

Denna helg stannar jag hemma, det blir film och strand för min del. Börjar helgen lite mer seriöst med en dokumentär, en bra sådan - Inside Job

Tidsfördriv...

Kommer eventuellt ha mardrömmar om denna kille, men jag gillar det ändå..
Winter's bone

I tisdags kväll kom Madde hem med en överraskning; rödvin och två sorters ost (Comté och Cantal). Ingen dålig kombination! Till sådana godsaker passar det fint med en kvalitetsfilm. Vi såg Winter's bone och jag kan förstå att den fick en rad Oscarsnomineringar..
Härligt härligt men farligt farligt...

Har ätit en hel del ost i mina dagar, men min nuvarande ostkonsumtion passerar alla gränser för vad som är nyttigt. Varken för kroppen eller plånboken. Men vad gör man när varje bit smakar som en liten bit av himmelriket?!! Uppmanar alla där hemma att prova två ostar: Comté och Cantal (entre-deux). Det är kanske bra (för min del) att de kan vara lite småkluriga att finna i Sverige, men besöker man en välsorterad matbutik (som typ Ica Gourmet) så finns de att få tag på.


Helgens filmer

Verkar som att jag är lite ur form. För andra lördagen i rad så stannade jag hemma och kollade på film. Vet inte om det är ett hälsotecken eller ej. Två filmer vart det i alla fall; en fransk för att "plugga" lite och en amerikansk för att bara luta mig tillbaka och titta.James Franco, svaret på din fråga är: "Ja, jag vill gifta mig med dig!"Inte lika charmig som "Mon petit doigt m'a dit" men funkade helt klart.


Ett litet erkännande

Ta nu inte detta som att jag inte vill vara kvar här, för det vill jag. Men jag saknar faktiskt Sverige en aning. Skulle kunna tänka mig två veckor hemma för att träffa familjen, lite polare, bada i Östersjön, äta grillat, dricka Ramlösa och Trocadero och bara slappa framför TV:n. Sen så är det nog, sen vill jag nog tillbaka till Frankrike...

Glömde en sak!! Nästan det viktigaste (efter familj och grillat): jag vill lyssna på musik ur riktigt högtalare och inte dessa crappy datorhögtalare!
RSS 2.0