"Fix up Ye' olde Vessel"

Or "Edit profile"... same same but different. Changed the language on Facebook to English (Pirate). Love it! Has made me laugh all day long!

For example:
English (US) - English (Pirate)
2 minuts ago - 2 shots o' rum ago
3 Friend request - 3 Sorry louts think they're yer mates!
Messages - Bottle o' messages
Home - Home Port
Events - Grog fests
And so on...Macarons à la framboise

Provade att göra en till sorts Macarons, denna gång med hallon. Dessa rekommenderas varmt! J-vlar så goda de blev! Även denna gång var det efter Leilas recept Dock hade jag i mer hallonsylt i smörkrämen än vad receptet sa.
Macarons!

Var uppe med tuppen idag och bakade för första gången Macarons. Smak? Choklad och hasselnöt!Sugen på att baka? Jag använde Leilas recept


And the winner is....

I finally decided! Tonights movie is... Des Hommes et des Dieux/Of Gods and Men/Gudar och människor
Child labour?!

Seriously?! Willow Smith, the daughter of Will Smith, is only 10 (!!) years old!!!
Trouble deciding

Which movie should I watch tonight?! Should it be Winter's bone, Black Swan, This is England or Requiem for a dream? Or maybe Cracks/Oskuldens tid, Les amours imaginaires/Hjärtslag, La Piscine or Des hommes et des dieux/Gudar och människor? Or why not Mammuth, Je vais bien, ne t'en fais pas or Mon petit doigt m'a dit???

Freedom of choice isn't always a good thing...


Goodbye Umeå, Hello Sundsvall!

Känns hur konstigt som helst... jag har inte längre än lägenhet i Umeå!! Efter hjälp av mina underbara vänner for jag och mitt bohag igår söderut för en mellanlandning i Sundsvall. Blir här i typ 1 ½ månad sen bär det av till Montpellier igen om allt går som det ska. Känns både sorgligt och underbart. Trist att lämna en stad jag trivs så bra i men framför allt trist att flytta ifrån människor jag älskar. Samtidigt är det ju underbart, jag är ju ett steg närmare att få dra till Frankrike igen.


"Enda rätta" nr 2

Här ville itne youtube vara lika hjälpsamma... Istället får ni med Spotify klicka er vidare här så får ni en liten överraskning. För er utan Spotiy säger jag bara: I've had the time of my life!Går på lokal...

På fredag går flyttlasset! För att fira/sörja (väldigt blandade känslor) så ska vi göra NH, Nationernas hus, osäkert ikväll! Enda rätta låten att peppa med:
Portlandia

Första avsnittet bådar gott inför resten av säsongen...
Efter P3 Guldgalan...

Funderade ju lite förra veckan om vilka låtar som skulle bli "hitsen" efter årets P3 guldgala. Måste säga att det bjöds på få överraskningar. Oskar Linnros körde en av de riktigt dåliga låtarna på sitt album, Robyns låtar snurrar redan runt runt här, Håkans senaste platta är en besvikelse... Men denna tror jag kommer ljuda en del ur mina högtalare under våren
Rätt adress kan underlätta!!!

Söker lägenheter i Montpellier... vill helst bo för mig själv denna gång. Hittade en lägenhet förra veckan som verkligen tilltalade mig; läget, priset, utseendet. Har nu gått i flera dagar och hoppats och hoppats.. inget svar. När jag nu skulle söka en till så inser jag att jag angett fel mailadress i formuläret som man ska fylla i, inser det när adressen som föreslås är felaktig. Har nu skickat iväg den ansökan på nytt. Tre lägenheter har jag hittat som verkar bra, andrahandslägenheter. Håll tummarna för mig!


1 film i veckan...

När jag for hem från Montpellier så sa jag att jag skulle se minst en fransk film i veckan, som för att underhålla språket. Det funkade hyfsat i somras men under hösten har det blivit dåligt med film. Har samlat på mig ett gäng filmer som jag velat se men inte känt att jag haft tiden. Nu när min handledare gett mig "ledigt" så passar jag på att se lite fransk film. I natt blev det denna:Mycket sevärd film!


Tidernas bästa handledning

Hade handledning på uppsatsen idag. Har ju som haft det lite kämpigt med den, nu senast så har det låst sig lite. Men min handledare kom med bästa rådet/ordern idag: ta ledigt 4-5 dagar, drick vin, ha kul med dina vänner, skit i uppsatsen - så hörs vi till veckan. I can do that! Eller ärligt så är det lite svårt. Jag tänkte direkt för mig själv "4-5 dagar är omöjligt, kanske 2-3". Men jag ska göra mitt bästa. Ska lyda min handledares råd ikväll. Det blir middag, vin, På spåret och hårfärgning hos Anna. I morgon blir det foto och lite städning. Ledigt helt enkelt!


Läser om grannen..

Alltså nu är det inte grannen med hunden, inte heller Lidl (som aldrig öppnar utan bara har byggt ett fult hus utanför mitt fönster). Nä nu handlar det om min gamla granne i Montpellier - August Comte. Visst, det skiljer sisådär 200 år mellan när han och jag bodde där. Han föddes i alla fall på gatan bredvid min. En annan välkänd gubbe höll också till i mina krokar, nämligen ingen mindre än Nostradamus! Han studerade och undervisade vid den medicinska fakulteten i Montpellier. Historiens vingslag!

1 = Jag
2 = Comte's födelseplats
3 = Nostradamus "hak" (den stora cirkeln)Åter till läsningen...


It's so cold...

Heaven on earth!!

Kings of Leon! Kanye West! Arcade Fire! Phantogram! Black Keys! Robyn! The National! The Strokes! Lauren Hill! Animal Collective! Mumford & Sons! Erykah Badu! New Pornographers! Gogol Bordello! Brandon Flowers! Sleigh Bells! Boys Noize! Here We Go Magic! Klaxons! Two Door Cinema Club! Tallest Man On Earth! The Radio Dept.! Yacht! Phosphorescent! Nas! Yelle! and so on...
En av mina förebilder..

Såg Hans Rosling föreläsa första gången 2003 (tror jag att det var). Det var en sån där föreläsning som man inte vill ska ta slut. Nu råkar Hans föreläsa om något jag tycker är intressant, men han skulle förmodligen kunna föreläsa om precis vad som helst och det skulle  ändå vara spännande.
No songs left for the choir

Låter lovande!!

I mars kommer Noah and the whale's andra album Last night on earth. Utifrån första singeln måste jag säga att det låter mycket lovande!
Tänk om uppsatsskrivande var lika underhållande!
Frost...

Cloudberries!

Dagens bästa: fick en burk hemmagjord hjortsonsylt av Elsa! Det var inte igår jag åt hjortronsylt. Hur gott som helst till brie och kex... try it!
Vilka blir årets hitar?

Känns som att senaste årens liveframträdanden på P3 Guld har blivit hitlåtar det året. Som förra året: Johnossi - What's the point, Jonathan Johansson - Aldrig ensam, Staygold (feat. Robyn & Damien Adore) - Backseat och Teddybears - Rocket scientist. Innan det hade vi bland annat Adiam Dymott - Miss you.

Vad blir det i år? Finns goda förutsättningar eftersom att bland annat Robyn, Håkan Hellström, Lykke Li, Those dancing days, Säkert!, Tove Styrke och Oskar Linnros kommer att uppträda.Så ratta in P3 på lördag klockan kl 20.03 eller SVT1 kl 21.30!!


Lider med grannens hund

Tror att jag fått en ny granne. Ny eller inte, grannen har en hund. En hund som inte tycker om att vara ensam. Den skäller konstant och mellan varven så övergår det riktigt desperat skällande. Funderar på att lämna en lapp/brev där jag erbjuder mig att vara hundvakt om dagarna. Jag har ändå på tok för mycket böcker för att orka ta mig till campus om dagarna. Frågan är om de tar illa upp av en sån sak? Eller ser de det enbart som en vänlig gest?

Skällandet både stör mig och plågar mig. Det stör min studiero men framför allt så skär det i mig när jag hör hur desperat den är..


(mammas valpar förra året; Sigge och Molli)


Jag är på fel ställe!

Det här är vad som just i detta nu syns på skrivbordet på min dator...
Gör mig redo..

... för födelsedagsbaluns. Fina Anneli har fyllt år och ikväll ska det firas!
Man ska vara en besvärlig jävel..

Mailde ju en av de ansvariga igår på ILA om att jag måste få läsa mer än 7 veckor. Från språkresebyrån så sa de att det var näst intill omöjligt att få ILA att ändra sig när de väl bestämt sig. MEN, då tänkte de nog inte på att det var mig det handlade om... Nu är de villiga att erbjuda mig 16 veckor!! Man tjänar på att vara besvärlig!

Don't take no for an answer!


Komiskt eller tragiskt?!

Fick ett samtal från språkresebyrån idag, den jag bokat Montpellier med. Visade sig att ILA, skolan, inte ville boka in mig mer än 7 veckor (jag planerade 20!) för de tror att jag sedan kommer vara för bra för att de ska kunna erbjuda mig en kurs. Tillåt mig skratta! Minns de mig eller? Tjejen som körde dubbla omgångar på varje nivå, tjejen som fortfarande sista veckan pratade engelska med receptionspersonalen...

Hon på språkresebyrån sa att det varit liknande krångel förut med dem som läst en gång tidigare på ILA så nu vägrade skolan boka in mig på en längre vistelse. Så vad gjorde jag, jo det jag gör bäst. Jag blev arg och mailade en av de ansvariga på skolan. Dels förklarade jag att jag utan tvekan behöver en lång kurs, sen förklarade jag att om inte de ville erbjuda mig den kursen så har jag inga som helst problem med att välja en annan skola! Deras förlust! Om hon nu inte är villig att ta tillbaka sitt beslut så har de precis förlorat 30 000 i kursavgifter och de slantarna kommer nu att gå till en skola ett stenkast bort! Men men, vi får se, har jag inte hört något på måndag så byter jag skola...


There's a limit to your love

Looks good, sounds good...
...

Writers block


It's old...

... but it's good!
Sjuk...

Fryser och snorar... har inte tid med detta! Jag hoppas att en kopp te kan lindra lite.
Makes me feel like a madman on the run

Trots en igenmurad näsa och feber så försöker jag mig på att plugga. Yeah yeah yeahs får hjälpa mig på traven idag..
Sällskap..

Har fått sällskap mitt i uppsatsskrivandet. Feber och snuva kom på besök, tror de stannar några dagar. Trevligt, det är ju så trist att plugga ensam!


Why oh why?!

Maybe in the 90's....
En liten påminnelse...

Amertume = bitterhetDet här är bara en liten del av litteraturen till min uppsats... den uppsats som jag tänkt/måste/har inget val/ska göra klar denna vecka


Makes me wanna dance!

Hate to say I told you so...

En liten hälsnings till Kristdemokraterna och deras vårdnadsbidrag..
Mot min natur!

Jag undrar varför jag fortsätter denna kamp, kampen mot min natur?! Jag är en kvälls- och natt människa, så är det bara. Ändå försöker jag varje kväll lägga mig "i tid" med resultatet att jag ligger vaken i sängen och kollar på TV eller lyssnar på musik. Varje kväll har jag samma mål: "i morgon ska jag ta mig upp tidigt, liksom komma igång med dagen". Varje morgon vaknar jag med ångest över att jag sovit över larmet och att "dagen är förstörd". Är det inte lika bra att jag bara ger efter, lyssnar på min kropp och slutar gå emot min natur? Som student planerar jag min tid själv. Vore det då inte bäst om pluggade när jag var pigg och sov när jag var trött = var vaken sent och tog lite sovmorgon på dagarna...

Från och med i dag ska jag lyssna på min kropp och leva i ett med min natur!

Great are the sounds of all that live

Ok, jag publicerade den här låten i mitt förra inlägg. Men jag gillar den verkligen så jag tänkte att den skulle få lite extra utrymme. Hörde talas om Midlake för ett bra tag sedan men det är först nu som jag lyssnat lite på dem. Gillar det jag hör!
It's hard to be humble

Här är ett smakprov på kvällens pluggmusik....
 

 


Waiting for your phone call

Kvällens pluggmusik. Kan inte fatta att jag pluggar nu! Men jag blev pepp helt enkelt...
Bokat!

Mellan den 7:e mars och den 22:a juli ska yours truly åter igen läsa franska i Montpellier! Att boka var det bästa jag gjort på länge! Blev så pepp att jag nu kl 22.36 en fredag kväll väljer att plocka fram kurslitteratur för att plugga! den ni!

Montpellier, je reviendrai au debut de mars!!Let's have a toast for the douchebags!

Inte bara en bra låt, en snygg video oxå!
Försvar på opponeringen...

Jag kommer ha samma svar på allt! Oavsett vad min opponent kritiserar kommer mitt svar vara: "Vinterstudion!"

- Hur tänkte du med ditt val av teori?
* Vinterstudion
- Metoden, passar den?
* Vinterstudion
- Resultatet, vad kommer du egentligen fram till?
* Vinterstudion!

Wish me luck!


Funkade popcorn?

Det gjorde det! Åtminstånde mot en begynnande förkylning.

Fördelen med att bo i en kall lägenhet...

Då får man unna sig varm choklad kryddad med kanel!


Så glad att Tove inte vann!

Då hade det absolut inte blivit ett såhär bra debutalbum.  Visst, det finns bottennapp, men det finns det väl egentligen på de flesta album. Sen är det klart, det underlättar ju när man får jobba med sådana som Lykke Li och Janne Kask.Nu väntar jag spänt på debutalbum från Linnea som var med i årets Idol... jag tror det kan bli något bra!

Pour a little salt we where never here...
"Come on skinny love just last the year
Pour a little salt we were never here
My, my, my, my, my, my, my, my
Staring at the sink of blood and crushed veneer

I tell my love to wreck it all

Cut out all the ropes and let me fall
My, my, my, my, my, my, my, my
Right in the moment this order's tall

I told you to be patient

I told you to be fine
I told you to be balanced
I told you to be kind
In the morning I'll be with you
But it will be a different "kind"
I'll be holding all the tickets
And you'll be owning all the fines"Met in the night like it was wrong

Kvällens pluggmusik och ett av 2010 års bästa fynd - Baths!


Popcorn som medicin?

Kan popcorn bota dåligt humör, bristande studiemotivation och en eventuell förkylning på g? Jag satsar på ja!


Tänk en fredag på Le Huit..

... med Boozig bakom skivspelarna!!

 

 


A want is a lack but also desire

"A want is a lack but also desire
A need can be nothing but should be held higher
A need is a want wearing disguise
It can be confused if fuelled by desire
Baby I'm calling your name in the night
No reason with need look into my eyes"
Dagens stora gåta...

Vad hände egentligen med tiden? Vart tog denna dag vägen?


Tribute till SJ

Nervöst!

Måste verkligen klippa mig. MÅSTE verkligen klippa mig! Problemet är att jag inte tycker om att byta frisör när jag hittat en jag gillar. När den frisör som jag tidigare hade i Umeå flyttade så kände jag mig ändå ganska trygg med att byta till en annan tjej på samma salong. Blev mycket nöjd med det bytet. MEN! Nu är hon mammaledig!! What to do? Har ju hår som växer värre än ogräs och kan ju inte direkt vänta tills hon är tillbaka från mammaledigheten. Så, nu bokade jag en tid hos en helt främmande frisör. Vet absolut ingenting om henne. Är inte ens på samma salong. Priset fick styra denna gång så jag bytte ställe, tänker att det är en engångsföreteelse så det får funka. Om en månad flyttar jag ju och under min mellanlanding i Sundsvall så vet jag vart jag ska gå. Hur kommer nu detta bli? Ska som tur är inte klippa en ny frisyr utan bara putsa bort några centimeter på nuvarande frisyr. Känns nervöst detta! Tänk om det blir lika illa som första klippningen i Montpellier! Fast... nu talar vi i alla fall samma språk jag och frisören. Tror jag i alla fall...


My 2010...

... in pictures and music...

January

February

March


(Orginalbild: Madde)"I met a boy
I met a boy last night
when me and the girls where out
It was peace and love, a festival down town
in my home town and
it was music and it was people everywhere
when I saw him standing there
He was the cutest,
he was the cutest thing I had ever seen"

April


(Orginalbild: Henrietta)

MayJune

July


(Mobilbild)"They say it fades if you let it,
love was made to forget it.
I carved your name across my eyelids,
you pray for rain I pray for blindness.

...

The pains of love, and they keep growin',
in my heart there's flowers growin'
on the grave of our old love,
since you gave me a straight answer"


August


(Mobilbild)September
"Just don't fall recklessly, headlessly in love with me
Cause its gonna be
All heartbreak blissfully painful and insanity
if we agree

Oh you can hang with me
"

October


(Mobilbild)


(Mobilbild)

November


December


..and for 2011


Gott nytt år!

Sitter egentligen och knåpar ihop en årskrönika i bilder och musik. Men jag körde fast lite, så jag tänkte bjuda på några fyrverkeribilder istället. Blev lite skakigt och därmed suddigt, men jag gillar ändå att en bild påminner om månen eller en annan himlakropp och en påminner om en maskros som blommat ut.
Over and over and over again!

Home sweet home!

Åter i Umeå!! Packar upp till tonerna av detta...
RSS 2.0