My life is a weekend!

Biljetten är inhandlad! Ikväll blir det My life is a weekend med Kavinsky, Das Glow och Boozig. Looking forward to it!



Såhär såg det ut för ett år sedan...




Som svensk sommar...

Varvar åska och regn med solsken och strand. Måndag - åska, tisdag och onsdag - strand, torsdag - åska. Temperatur? Som minst 20, men i tisdags på stranden så var det nog närmare 30. Jag tänker inte klaga... men ni som känner mig vet att det är lite mycket. Är dock på väg att vänja mig, tycker inte att värmen är lika jobbig nu. Förutom om jag åker helvetesbussen hem från stranden, den går inte att vänja sig vid.


Så går det när man ska ta hand om sig själv...

Solkräm skyddar inte bara mot hudcancer, tydligen skyddar det även mot att få färg. Känner mig uppgiven och lite stressad. När ska jag bli brun egentligen? Visst, det är bara april och jag har massor av tid kvar här, men jag känner mig otålig. Började på en fin bränna i början av april men sen blev vädret lite sämre, nu bleknar jag. Har spenderat två eftermiddagar på stranden men den där jävla solkrämen motarbetar mitt mål...


Did you see the lights as they fell all around you...




Tack Musikguiden i P3 för denna pärla!



Vendredi soir!

På fredag bjuder Rockstore på två gratis spelningar: Shit Browne och (Please) don't blame Mexico. Ni kan ju gissa vem som kommer vara där?! Moi! Hade inte hört talas om något av banden men efter några genomlyssningar kan jag inte annat säga än att det låter lovande. Livemusikvåren fortsätter!






Finns det en nationell svettlukt?

Idag på bussen hem från stranden så kände jag en bekant svettlukt. Men det var inte den jag känt ofta hemma i Sverige, den som luktar lök, det var något annat. Då insåg jag att de gånger jag känt svettlukt i Frankrike så har det varit just den lukten. Finns det en nationell svettlukt? Är det osten det beror på?


Peppar...

Stannade hemma igår för att samla krafter. Njöt idag av att det spöregnade och att det var helt ok att ligga kvar i sängen. Nu har regnet slutat och jag är piggare än på ett bra tag. Lika bra att ta en dusch och göra sig fin kanske, utgång nalkas...




Laddar för regn...

Det ryktas om regn i helgen. Redan nu i eftermiddag har det blivit grått och blåsigt och jag tror mig ana några regndroppar i luften. Men det känns lugnt för mig. Har laddat med snacks, en bra bok, ett gäng filmer, läsk, en hel del bilder att gå igenom och sömnbrist. Med andra ord passar regn mig väldigt bra just nu. Då är det helt ok att ta sovmorgon och att sedan inte göra mer än att läsa och kolla på film. Bring it on!


Gårdagens bästa...

"Råkade" blir en liten utgång igår. Innan vi gick på Rockstore så satt vi ute vid en av kyrkorna här i stan och drack vin. Vi fick då sällskap av ett gäng franska snubbar som spelade gitarr och snackade. Fick då bästa frågan hittills: "Är någon av dina föräldrar fransk? Du pratar så bra franska" Score! Synd bara att jag inte kan prata franska på samma sätt i skolan. Är verkligen sämst på att prata under lektionerna, tror det beror på att man då liksom måste göra rätt. När jag pratar med "mannen på gatan" så slappnar jag av mer och då kan jag ju få fram några ord i alla fall! Pratade franska hela kvällen igår! Vem vet... jag kanske kommer lära mig det här j-vla språket denna gång...


Minus och minus kan bli plus...

Det finns en hel del saker som jag inte tycker om att äta, men det mesta beror på koncistensen. Är ytterst få saker som jag inte gillar smaken på, det är typ bara oliver, kapris och avokado. Har på senaste tiden börjat gilla oliver. Början till mitt oliv-gillande började med tapenade (olivpasta) och allt eftersom har jag lärt mig att även gilla oliver som de är, så länge de är gröna. Dröm om min förvåning när jag på senare tid insett att tapenade är gjort på oliver OCH kapris. Hur fan gick det här till?! Minus + minus = plus?


Do you have a dollar?

Den svenska tvättstugan skall icke underskattas! Filmernas tvättomater beskrivs som en mysig plats där man möter sitt livs kärlek. Så är icke fallet. Men men, vad ska man göra om man vill gå rena i kläder?!






Turistdebuten...

Tror aldrig jag varit på en riktig turistgrej. Ni vet en sån med resa i grupp och en guide på platsen. Men i morgon är det dags, då ryker turistoskulden! Skolan anordnar varje vecka en rad utflykter som man kan anmäla sig, var samma sak på skolan förra året. Men hittills har jag aldrig följt med. Nu fanns något som lockade mig tillräckligt mycket - Grotte de Clamouse. En stor kalkstensgrotta en liten bit utanför Montpellier. Hoppas verkligen att ljuset tillåter lite bilder, kan ju tänkas vara lite för mörkt.


Från svensk fattigmansmat till fransk gourmetmat...

Ett litet vitkålshuvud - 35 kronor! Så går det när man inte kan släppa tanken på pizzasallad!




And it hurts with every heartbeat...

But I don't look back!




Can't wait!!

Ingen annan månad börjar som juni månad. 5 dagar av sånt här... behöver jag säga att jag längtar?!






Efterlysning!

Karolinas omdöme sågs senaste igår, lördag, vid 21-tiden i närheten av hemmet. Om du sett eller hört något kontakta genast ägaren!


Åter inom kort...

Utan internet hemma.... Vive la france!!


Spot on?





J'adore!

Smördeg, äpplen, mandel - ett litet mirakel vid namn Le Flan Normand





Cold War Kids + Montpellier = 10:e maj!

Let's skip the charades
Can we just speak plain?




Vilken start på veckan! Måndag 9/5 spelar Black Lips och på tisdagen Cold War Kids... inte illa!


Hit men inte längre!

Nu är jag less! Tänker inte vara sjuk längre. Jag ger denna förkylning några timmar på sig att försvinna. Tänker ta en powernap och när jag vaknar så förväntar jag mig att vara frisk för då blir det lite plugg och sen bär det av mot Le Fizz där vi ska göra dansgolvet osäkert.




Hela kittet!

Kleenex balsam, Strepsils, Nasoferm, Alvedon, hostmedicin och en och annan koffeintablett... Men jag har bestämt att i morgon är jag frisk, då får det vara nog med den här skiten. Det ska absolut inte bli en sån där långdragen skitförkylning!


Nine types of light...

An hour long film with videos for every song on their new album - Nine types of light. Thank you TV on the Radio!




Att från samma säng lyssna till samma regn...




För sent för Edelweiss måste vara ett av 2000-talets bästa album...

Omedelbar bestraffning...

Idag skulle jag ju börja det "nya" livet med mindre fest, mer plugg och mer hemlagad mat. Jag har gjort läxan och jag har lagat mat. Men jag bestraffas direkt. Har ont i luftvägarna och en mindre trevlig hosta. Som pricken över i:et är fransk hostmedicin riktigt äcklig. Men billig är den i alla fall, som typ all medicin här är. Tror inte min kropp är gjord för att vara seriös, den vill nog mest bara ha roligt och njuta av solen.

Den goda nyheten är att här finns Strepsils med jordgubbssmak, det har jag nog inte sett hemma...



Tell me why!





Precis som det ska vara...

Antar att jag måste börja med att be om ursäkt för min bloggsvacka, men jag har helt enkelt varit för upptagen denna vecka. Nu är allt som det ska vara, veckan som gått har varit precis sådär som det var förra året.

Måndag - planen var egentligen bara ett quiz på en engelsk pub med lite folk från orten. Det slutade så som det gjorde många måndagar förra året: JD-shots och efterfest. MEN! Jag tog mig upp på tisdagen och gick till skolan! Kändes visserligen som om jag hade bomull i huvudet men det funkade.



Tisdag - Badpremiär!! Som jag längtat. Skulle gissa att det var ungefär 15-16 grader i vattnet... med andra ord badvänligt.



Onsdag - mer strand, fler fräknar! På kvällen anlände Madde och med tanke på vilken veckodag det var så gick vi självklart ut. Vi var tvungna att se om Le Fizz fortfarande var bra på onsdagar och det var det helt klart. Mycket folk och mycket dans.

Torsdag - tro det eller ej, men mer strand! Känns lite konstigt att jag redan i april börjat få en bränna och redan nu har börjat flagna på näsan. Kvällen spenderades sedan på Mi Barrio med tapas och rödvin. Egentligen skulle kvällen ta slut där men efter att vi sprungit på en gammal bekant från förra året som var på strålande humör så avslutades även torsdagen med dans, denna gång på Rockstore.

Fredag - läs ovan! Dock inga tapas. Fredagen var helt otroligt varm. Som svensk högsommar, typ 30 grader. Tur att jag var på stranden annars hade jag nog inte överlevt. Vet att det kommer bli varmare här, men tills dess tänker jag att jag ska ha vant mig. Kvällen avslutades i riktig Le Huit-anda - samma DJ, samma musik, massor av dans.



Lördag - jag och Madde hängde lite i stan och jag var nära att avlida av värmen. Vet inte om det var värmeslag/solsting som fick mig att gå och boka en tid hos en frisör. Fick tid samma dag och nu är mitt hår kortare än någonsin. Men om två veckor eller så så kommer det vara perfekt. Kvällen blev lugn, det blev middag och vin med Timo (en skön tysk snubbe som åkte hem idag söndag). Min kropp hade vid det här laget börjat protestera mot veckans leverne så det blev en tidig kväll. 

Söndag - efter att ha vinkat av Madde vid tåget så blev det en stunds parkhäng. Tack vare stark vind så kunde även jag vistas utomhus i stan idag. Egentligen har väl den här veckan varit precis sådär som det ska vara när man är i södra Frankrike. Men jag känner att nästa vecka ska bli betydligt lugnare. Ska bli lite mer ordningsam nu. Har börjat mitt "nya" liv genom att tvätta mina kläder och dammsuga mitt rum. Nu ska resten av kvällen bestå av studier. Skulle dock vilja ta en dusch först, men eftersom allt är som förra året så har vi såklart inget varmvatten idag.





Ser mycket lovande ut!!

Tror jag måste köpa mig en cykel så jag lätt kan ta mig till stranden!

Nästa vecka enligt yr.no och Meteo France

 

 

 

 

 








Madde: packa bikinin!

RSS 2.0