Höstsöndag
Höstdagar kan vara så otroligt mörka, gråa och trista. Då är det tur att det finns dagar som denna! Även om inte solen skiner så är det ljust och fint, och inte allt för kallt. Dagen fick en drömstart då jag unnade mig en riktigt lyxfrukost med salami- och briebaguette, croissant, te och juice.Nu bär det av mot Bildmuseet med Anna och Carolina. Sen blir det en cykeltur runt stan med kameran på axeln. Ska se till att hinna med lite plugg och pyssel oxå. Men det är trots allt söndag, då får alla "måsten" komma i andra hand, särskilt när det är så skönt ute.

Jag hoppas ni också har en härlig söndag!

Bring it on!

They say that we're gonna have to coldest winter in 1000 years. Well I say: Bring it on! I'm ready for the cold... With my new hat I could survive a new Iceage!
Perfect combination!

Noah and the Whales + Vincent Moon (La Blogotheque) + Paris + wonderful lyrics


#91.1 Noah and the Whale - Episode 1
Uploaded by lablogotheque. - Explore more music videos.

Well if i die tonight, well you hated me
Would you say you love me at my wake
And if i die tonight, in my car
You'd stare at the stars, and think of me

Oh well if my death was beautiful
would that make our love beautiful?
Well if i died in flames
would your heart do the same for me

Oh what would i do, without you
I'll sing what would i do, without you
I'd be lost.
Well if i died and left a broken soul
it would leave a hole, in your life
Well if i died and left you with no one
Would you stare at the sun and think of me

Well i wrote a million love songs for you
And everyone of them says i love you
And i meant it from the heart
Yeah everyone of those words was true
about you

Oh what would i do, without you
I'll sing what would i do, without you


#91.2 Noah and the Whale - Episode 2
Uploaded by lablogotheque. - See the latest featured music videos.
#91.3 Noah and the Whale - Episode 3
Uploaded by lablogotheque. - Watch more music videos, in HD!


Dagens låt

Sleigh Bells album Treats är det som snurrar runt i Lindkvistskans hem en pluggdag som denna. Efter en första genomlysning är det denna låt som sticker ut...
This is NOT ok!
Kvällens film

Nu är det dags!! Först fick jag leta länge efter denna film sen har jag inte haft tid att se den. Förväntar mig storverk efter vad jag hört..
Klännings-rapport..

Än hänger den kvar... och än kan jag ha den (provade den igår)! På söndag kommer bilder. Det här är lite utav en once in a lifetime... såå stay tuned!

Idag har jag provat örhängen för att se vilka det blir till. I morgon ska jag testa och se vad jag kan göra med håret. Är ett litet projekt det här med att gå på Umeå universitets årshögtid :)

This one's for YOU...

You've been so quiet
You've been so distant
Will you talk if I listen?

Let the monkey out!

Vaknade med ont i hela kroppen. "Råkade" träna dubbla pass igår. Var på streetdance vilket i sig inte är så krävande med efteråt blev det nästan ett helt combat-pass oxå. Det värsta av allt är att om två timmar ska jag på combat igen... hur nu det ska gå?! Men! Ramlade över en låt igår som funkar hur bra som helst för att peppa igång igen..
Årets favorit

Tänkte att det var dags att presentera årets favorit i Idol. Ja, jag erkänner... har inget försvar.. men jag tittar på Idol.

Denna gotlandspojk har varit favoriten sedan han uppenbarade sig på audition... Titta och njut.
Twisted on destiny

Twisted on destiny, fate and three wishes
We fuck and we fight, someone else does the dishes,
and meantime my memory reminisces and twists,

...

There was a time when we were filled with laughter,
Haplessly hoping happy ever after,
Did we string up a heart, let it swing from the rafters
And bleed.

I am Kloot - Twist (Spotify)


Tout les garcons et les filles...


"Je me demande quand viendra le jour
Ou les yeux dans ses yeux
ou la main dans sa main
J'aurais le coeur heureux
sans peur du lendemain
Le jour ou je n'aurais plus du tout
l'ame en peine
Le jour ou moi aussi
j'aurais quelqu'un qui m'aime"

Two white horses - Tout les garcons et les filles (Spotify)


Det hänger en balklännning i min hall!!

Kan för första gången titulera mig ägare till en balklänning!! Jag är ju inte direkt den som annars klär upp mig. Så när jag tar på mig en sån klänning så känns det verkligen speciellt. Ska på Umeå universitets årshögtid den 23:e oktober så den 24:e ska ni få se resultatet. Känner mig lite som Askungen...

Om sannolikhet...

Dagens pepplåt!

Fredag och hemtenta... då kan det behövas lite peppmusik. Bästa peppen idag står Säkert! för. Tyvärr ville inte Youtube bjuda på ett smakprov. Så för er som har Spotify... HÄR kan ni njuta av Säkert! - Dansa, fastän
I live for the weekend...

Vet inte vad som händer med tiden ibland, den verkligen bara rusar förbi och bloggandet blir lidande. Denna vecka ska jag skriva hemtenta så jag gissar på att det kommer att produceras ett gäng blogginlägg, brukar ju lätt bli så när jag ska plugga.

Så vad har hänt sen sist? Veckorna har flutit på som de brukar... lite plugg, lite träning, häng med brudarna och lite brödbak. Men helgerna har däremot utmärkt sig. Förra helgen var vi 5 stycken som packade in oss i en bil och for norrut, mot Annas stuga i Kukkola (Haparanda). Hur mysigt som helst! En lugn skön helg med sällskapsspel, lite vin, någon promenad, besök på den finska sidan och trevligt sällskap.

I helgen fick jag finbesök från Sveriges västliga sida (huruvida det är fram- eller baksida.. därom tvistar de lärde). Madde som jag hängde med i Montpellier tog sig en flygtur norrut och spenderade helgen hos mig. Vart så glad när hon berättade att hon skulle komma att jag skuttade runt lite i lägenheten! Eftersom Umeå som stad kanske inte har så mycket att erbjuda vad det gäller exempelvis shopping och sevärda byggnader eller liknande så fokuserade vi på nattliv och friluftsliv. Efter inflyttningsfest hos Mikaela på fredagen så blev det en utgång på campus och på lördagen blev det bästa Klubb Zoo. Söndagen spenderades med korvgrillning vid Nydalasjön och lite soffhäng. Mycket trevlig helg!

Dagens låt

Ska ses live i morgon!
Det här kan inte sluta annat än illa...

Att vi får en borglig regering i 4 år till trodde jag var illa nog. Men efter dagens regeringsförklaring står det klart att det kunde bli värre. Jan Björklund får ansvar för högskole- och forskningspolitiken och Nyamko Sabuni blir kvar i regering... utan tvekan dagens sämsta nyheter! Jag har alltid sagt att oavsett i vilket land jag bor i den dagen (om!) jag får barn så ska mina barn gå i svensk skola. Jag måste nog ändra inställning i den frågan. Det segregerade utbildnignsväsende som Björklund vill skapa är inget för mina barn!

Jag tänker inte påstå att nyheten om SD's uttåg ur Storkyrkan är en dålig nyhet, även om den är upprörande. Jag tycker snarare att det är bra att de visar det svenska folket vilka de egentligen är. Om de fortsätter på det här viset kommer det knappast behövas motkampanjer inför nästa val, de kommer på egen hand se till att de tappar väljarnas stöd. Hoppas jag! Jag hoppas att svenska folket förstår att de måste rösta på partier vars kandidater besitter någon form av intelligens.

Men ställer mig dock frågande till huruvida ett besök i Storkyrkan ska vara en del av riksdagens öppnande?! Stat och kyrka har trots skiljts åt för länge sedan. Antar att det är traditionen som styr i detta fall. Men det borde ju SD gilla... de vill ju bevara svenska "fornminnen så som exempelvis julafton" Idioter! Fornminnen.. julafton?!


RSS 2.0