Kvällens låtÄn en gång - ursäkta storleken, var den minsta som fanns

Om 3 veckor...

... är jag hemma i Sundsvall. Känns helt overkligt!

Terrible love

Vet inte hur många gånger jag lyssnat på The National - Terrible Love senaste veckan. Kan nog inte ledsna på den låten....

Way out west 2010!

Nu börjar line-upen verkligen ta form. Den 12-14 augusti så vet ni vart ni finner mig... i Slottskogen i Göteborg.

Bokade soo far (såklart är det fler men de bryr jag mig inte om lika mycket än):
 • Iggy & The Stooges
 • Jens Lekman
 • La Roux
 • LCD Soundsystem
 • Lykke Li
 • M.I.A
 • Miike Snow
 • Mumford & Sons
 • The National
 • The Radio Dept.
 • The Soundtrack of Our Lives + Göteborgs symfoniker + hemliga gäster
 • The Tallest Man on Earth
 • The XX


Tvätta händerna noga..

Inte bara håret som tar stryk av det klorrika vattnet här. Inte nog med att hårfärgen bleks bort på en gång och att mitt ansikte numer liknar en finnig tonåring... min eksem är som de brukara vara mitt i kallaste vintern. Gick därför och köpte hydrokortison idag för att bli av med värsta klådan. Gillar hur det i bipackssedeln står att man efter efter att man smörjt sig ska tvätta händerna noga. Vad händer om det är händerna man har eksem på då?!

I morgon blir det dock bästa medicinen för min hud - Medelhavet!

Kvällens låt

Fortsätter på gårdagens tema.... (ursäkta storleken, var den minsta)


It's alive!!

Nu är han vaken... eller vaken och vaken, han rör på sig och talar...
"Det" har flyttat sig...

Försökte väcka herrn... resultat? Han har intagit min madrass..
Jazz är sliten..

En helg i Sverige tar tydligen på krafterna. Jazz kom hit för att hänga en stund... Såhär roligt sällskap fick jag...Funderar på om det börjar bli dags att väcka honom nu.. jag har tråkigt
Kvällens låt 2

Fick lite beslutsångest så jag kastar in en till gammal fin sak


Kvällens låt

Dammar av en gammal fin låt kvällen till ära


Som en söndag ska vara

Hela helgen har jag klagat på "ungdomarna" här som sover bort hela dagarna efter att de varit ut och slirat. När solen skiner och man bor vid Medelhavet är bakisdagar inte riktigt ett alternativ. Ja jag vet... har blivit värsta tanten.

Igår blev jag därmed tvungen att visa vart skåpet ska stå. "Rullade hatt" i lördags och kom hem vid 5 på morgonen. Trots det klev jag upp klockan 9 för att hyra cykel och fara till stranden. Ok, jag kan erkänna att jag förmodligen tagit en sovmorgon om det inte varit för mitt predikande i lördags. Men det var helt klart värt att vara lite trött. När jag satt mig på cykeln så insåg jag hur mycket jag saknat att cykla. Dessutom var det underbart i vattnet när vi väl kom till stranden (med Donken-frulle inräknat tog det två timmar att komma dit).

Nu vet vi dessutom att det faktiskt går att hyra cyklar, innan har det alltid varit något som krånglat. Det underlättade jättemycket att tjejen som jobbade på cykelstället var norska.

(Mobilkamera... därav kvallen)Vin... här var det vin!Lagunen innan havet och stranden
Hurra hurra hurra hurra!

Grattis morfar på 80års-dagen!!!

Dumma idéer lider jag inte brist på... 2

Sedan vi fann Le Huit har vi lite på skämt haft två mål med stället. 1) bli stammisar 2) lyckas få mig att DJ:a någon kväll.

Mål 1 - check, Jazz har till och med bett vakten om ursäkt för sin sena ankomst härrom fredagen. Ungefär en tredjedel av de bilder som finns på Le Huit's facebook är bilder på någon av oss skandinaver. Vi lyckades!

Mål 2 - tydligen oxå check. Alltså seriöst.... om jag kunde hålla igen kakhålet någon gång! Frågade ägaren liten på skoj igår om inte jag kunde få DJ:a där sista veckan. Svaret? Den 15:e juni kl 23.30 intar yours truly DJ-båset. Aaaah, va fan! Inte nog med att jag inte vet hur man mixar, jag har ju inte en skiva här. Och jag kan bara bränna DVD:er med denna dator. Hade inte hjälp om jag kunna bränna skivor heller för den delen för jag lyssnar bara på musik via Spotify. Med andra ord har jag inte ens musik att bränna ut. Smart Karolina! Jaja, får styra upp det här på något sätt... på något vis. En sak är säker. Det kommer vara grym musik på "Åttan" den 15:e juni, frågan är bara hur många långa pinsamma pauser det blir mellan låtarna

Underbara nyheter!

Fick i tisdags veta att Yuna och Nina bokat en resa hit den 2-9 juni. En hel vecka alltså! Ska bli så sjukt roligt.
FISE dag 3 och 4

Vädret var inte med oss i helgen. Fredagens skate regnade bort och blåsten satte stopp för dödshoppet på MTB-banan. Dessutom var det så mycket folk att det var svårt att fota, svårt att röra sig för olika vinklar när det är packat med folk runt banan och alltid ett huvud i vägen. Men tänkte i alla fall att jag skulle bjuda på några bilder, framför allt från lördagens BMX flat. Var hur grymt som helst! Finalrundan var så bra att jag var adrenalinpumpad i någon timme efteråt. Även söndagens final i BMX street var grym. Men där satt vi så illa till så det var knappt någon idé att fundera på att fota. Kan dock meddela att jag har två nya idolen i form av veteranen Mark Webb och 16-åriga Maddag, galet bra!

Vinnare BMX flat (tidigare tvåfaldig världsmästare) Full koncentrationTvåan BMX flatEn av mina favoriter... helt galna "piruetter"Någon galning i kvalet till BMX streetFramtida proffs? Det gäller ju att börja i tid! Ser verkligen fram emot den dagen en tjej kliver in och dominerar bland killarna. Önskar att det var jag....När jag nu ändå gjort ett inlägg som tar upp hela sidan så passar jag på att lägga till en litet youtube-klipp oxå. Här är Mark Webb... galet!

Har i alla fall provat..

I söndags provade jag för första gången kebab. Alltså jag har provat mikroskopiska bitar förut och tyckt att smaken varit ok. Men sen är det ju det där med att jag har lite issues med kött och konsistenser. Tanken på pressat kött har inte riktigt lockat mig. Men i söndags på FISE så såg kebab i pita så himla lockande ut så jag bestämde mig för att prova.

Såhär gick det.....Med andra ord var det ingen hit. MEN, jag har provat i alla fall....

Här lyser flitens lampa...

Denna vecka har, såhär långt, varit en vecka i studiernas tecken. Flyttade i måndags upp en nivå... Tro nu inte att det är så att jag flyttade upp för att jag blivit bättre. Det är helt enkelt så att allt här går i 6-veckors cykler och nu hade jag gjort 6 veckor på B1 och blev därför uppflyttad till B2. Min stora fråga är: nu är jag på nivå 4 av 6.. när fan ska jag lära mig prata franska??

Efter en dag på B2 insåg jag att det banne mig var dags att börja plugga. Så denna vecka har jag varken varit ute måndag eller onsdag. Istället har jag spenderat eftermiddagarna på någon uteservering med ordbok och läxor framför mig och kvällarna i hemmets lugna vrå.Nu ska jag förbereda en 10-minuters presentation till i morgon. På franska!!??? Ämnet är valfritt. Tänkte först att jag skulle prata om jämställdhet i Sverige i syfte att undervisa folket som lever i en bubbla (Schweizare) men börjar nu inse mina begränsingar och funderar på att ta något lättare ämne. Några tips?


Med sorg i hjärtat...

.. inser jag att det idag är exakt en månad kvar tills jag åker hem. Vill inte!


FISE dag 2...

... blev en stor besvikelse! Jag hade laddat för skate-kval, BMX flat-kval och BMX ramp-final men vädret satte stopp för allt. Ett monsunregn senare och jag hamnade hemma i sängen med datorn i knä och en några avsnitt av Grey's, Bones och Criminal minds istället.

Ser mer lovande ut idag. Än så länge är himlen klarblå och det verkar bli en hyfsad temperatur. Så idag blir det MTB slope och BMX street. Bilder kommer senare eller i morgon.

FISE dag 1

Igår var jag och Sara och kollade in första dagen av FISE 2010. Mycket folk och varmt men tyvärr mest bara kval-tävlingar och mest bara amatörer. Men ikväll blir det mer spännande, då är det dags för proffsen inom skate och BMX flat att kvala.

Bilder från igår

Håll tummarna för att regnet håller sig borta så jag kan fota mer under helgen!

Ångrar mig..

.. det här är Kvällens låt


Kvällens låt..

Önskar att jag kunde vara i Dalhalla den 30:e juni för att återigen få uppleva den magi Arcade Fire skapar på scen.
(Ursäkta storleken, men det var den minsta som fanns)

Sådär ja!

Övning ger färdighet.... eller smarta lösningar. Någon innan mig hade tydligen oxå problem och därför är "rullaren" uppfunnen! Färdiga cigaretter i fina paket kommer inom kort vara ett minne blott...
Dumma idéer lider jag ingen brist på...

Blir så trött på mig själv ibland... Jag kanske inte behöver anamma allt ur den franska kulturen. Idag startade jag ett litet projekt (ni kan vara lugna, jag ska inte göra ett nytt försök att bli blond) som jag redan ångrar efter några timmar. Jag tänkte att jag skulle vara lite ekonomisk av mig, ja ni läste rätt, och därför börja rulla cigaretter. Två cigaretter senare och jag är redan less. Hur tänkte jag här liksom?! Jaja, med lite övning kanske jag får till det... håll tummarna!


Ser lovande ut!

Senaste veckan har det varit riktigt kallt här... har varit lite orolig inför veckans event. Men enligt yr.no finns det hopp...
Promenad med Jazz

Idag tog jag och Jens oss en promenad runt i Montpellier. Har gjort det många gånger förr men tar mig aldrig tid att fota... idag gjorde jag det.

Det jag gillar mest med det historiska centrumet i Montpellier är alla små smala gator. Trots storleken på gatorna lyckas de till och med klämma in en och annan uteservering.Runt om i stan finns det hel del graffiti och muralmålningar (ser ni vad som är verkligt och vad som är målat?)Är en hel del slitna fasader. Fint enligt mig..Franska hantverkare när de gör vad de är bäst på..... ingenting!Är lite förvånad över att dagens promenad inte slutade med en öl. Av någon anledning lyckas Jazz alltid lura på mig en öl... som förra söndagen... Didn't see that one coming...
Tiden går för fort!

Vad hände med tiden?! Om 6 veckor är jag hemma i Sverige igen! Vill verkligen inte fara hem. Men jag måste för jag har lovat att jobba på sjukan i sommar, i vanlig ordning. De kommer nog aldrig bli av med mig där. Med 6 veckor kvar så innebär det att jag redan varit här i 14 veckor! Hur gick de till? Jag har hunnit ha sjukt mycket roligt och träffat underbara människor. Men den största frågan är dock: har jag lärt mig franska? Nja, alltså jag kan läsa och skriva på franska och jag förstår det mesta när fransmän talar till mig. MEN! Jag kan tyvärr inte prata franska, inte mer än att svara på enkla frågor. Men nu är det 6 veckors hårdsatsning som gäller, sen så…


Statsbesök

Förra veckan (eller när internet väl är åter och jag kan publicera detta så är det nog förrförra veckan) så var Anna, Henrietta och Linda här på besök. Hur härligt som helst att få besök hemifrån! I dagarna fyra var de här. Redan efter en dag påstod Anna att hon skulle stanna med mig men hon for hem. Dagarna spenderades på stranden och måndag och onsdag kväll på Le Huit. Tisdag kväll var vi på La Place, ni vet stället med den helt otroliga raviolin. Huvudrätten denna gång var dock lite utav en besvikelse. Åt lax… blev snabbt övertygad om att lax ska ätas på mer nordligare breddgrader. Fyra dagar går så fort! Men tjejerna hann få en fin solbränna och jag hann få en liten uppdatering om vad som händer i norr.

 

Första dagen på stranden. Lite molnigt till en början men undebar lunch... mackor med salami, camembert och tomater. (Annas bilder)

 

 

Middag på La Place... Kolla in min solbränna! Tyvärr har den redan hunnit blekna

 

 

På väg hem från stranden

 

 

För er som glömt hur det ser ut med bad och Medelhav så kastar jag in en av mina gamla mobilbilder här igen... som en liten påminnelse

 

 

 

 

 


Ibland är Montpellier riktigt tråkigt

Söndag… utan internet… regn… inga nya filmer att se… orkar inte plugga…

 

Tror jag måste gå till McDonalds bara för att få tillgång till deras trådlösa. Börjar bli sjukt less på att vårt internet ligger nere varenda helg. Misstänker att det är städgubben som gör något när han är här på lördagarna. Hade jag varit han hade jag förmodligen gjort samma sak för att hämnas på det äckliga folket som bor här.

 

 

 


Grattis mamma på födelsedagen!!Grattis oxå till Elza, Josefin och Mattias!

Finn ett GIGANTISKT fel på denna bild!I min värld bär man inte på en Lidl-påse (!!!) när man går förstamaj-tåg med Kommunistiska partiet!


RSS 2.0