Dagens låt

Även idag blir det Phantogram. Sjukt bra! Istället för "dagens låt" kan jag nog säga att det är "veckans album". Lyssna och njut!


Dagens låt



Tack Yuna för tipset!

KRZ på Montpellier Zoo?!




Då var vi där igen SVT Play

Trodde jag och SVT var vänner nuförtiden, men icke! Har lyckats hålla mig ifrån hela Stieg Larsson hysterin egentligen, fram tills nu. Förra måndagen var jag lite uttråkad och hade svårt att sova så jag råkade titta på första avsnittet av Millenium-serien. Tyckte att det var lite bra, trots att svenska skådespelare inte kan uttrycka känslor på sitt eget språk. Har under veckan gått och funderat och lite grann sett fram emot nästa avsnitt. Vad händer då? Jo jag får se bilden jag sett allt för många gånger under de två gågna månaderna.... "Inslaget/sändningen är tyvärr inte tillgängligt. Det kan bero på att vi av upphovsrättsliga skäl inte får visa materialet utanför Sverige". Vad hände där undrar jag?! Första avsnittet gick minsann bra men vill man se fortsättningen så är det kört. Hur tänker ni gottgöra mig SVT?



Montpellier Zoo

Planen för dagen var egentligen att hyra cyklar och cykla till stranden. Men efter att vi bestämt oss så tog det 20 minuter innan himlen var täckt av moln. Molnen skingrade sig visserligen senare men det blåste ordentligt. Så istället för stranden så blev det Zoo. Inte varje dag man för se geoparder njuta av solen, kängruer som parar sig eller lemurer som myser med varandra. Men dagens höjdpunkt var ändå kängrun som poserade för kameran/njöt av solen.

















Kommer nog besöka Montpellier Zoo fler gånger. Vi var för hungriga för att orka gå till lejonen och noshörningen tyckte det var för kallt för att vara utomhus. Dessutom finns ett stort "Amazonas hus" som vi inte besökte idag.

Soirée suédoise

IKEA bjöd upp till påskfest ikväll. Åtminstånde vad det var vi trodde. Annonseringen utlovade en svensk kväll där man kunde äta påskmat. Vi gick alla och hoppades på sill, köttbullar, ägg, lax och allt annat som man brukar äta (här går åsikterna isär). Vi blev en aning besvikna när vi kom fram. Den svenska påskmaten bestod av en sallad med några få räkor och ägg, lamm med dill och chokladtårta. Det var inte vad någon av oss hade förväntat sig. Lamm med dill var inte jag så sugen på (ingen annan heller för den delen) så jag bytte ut det mot köttbullar. Maten var inte på något vis äcklig men det var inte vad vi hade hoppats på. Men köttbullar och gräddsås (dock med pommes), chokladtårta och lingondryck kan ändå glädja mig vilken dag i veckan som helst.



Nu inväntar jag att SVT ska lägga ut kvällens avsnitt av Så ska det låta på webben. Blir en lugn kväll med andra ord. Om vädret tillåter så ska vi fara till stranden i morgon. Ni som sett gårdagens inlägg vet att det är varmt nog för ett dopp nu. Bara för att retas vill jag tillägga att vi idag hade 20 grader i skuggan!

Dags för årets första dopp?

Hittade nyss en sida där man kan se vattentemperaturerna. Just nu är det 14 grader i vattnet här. Med andra ord helt klart bad-bart! Jag kan ju bada från typ 10 grader. Så om det blir fint väder i helgen så vet ni vad jag gör :)


Dagens låt

Tänk vad humöret kan styra mycket. Ramlade över det svenska bandet Love Is All för ett tag sedan och tyckte att det lät ok. Ikväll lyssnade jag igen och plötsligt lät det så himla mycket bättre! Vet att jag sagt att det är fransk pop som gäller om man är i Frankrike. Men idag när jag saknar svenska våfflor så får det bli svensk musik. Tyvärr kunde inte Youtube bidra med video, men på Spotify så finner ni dagens låt: Love Is All - Repetition

Vill ha våfflor!

Kan tänka mig att åka en sväng till Sverige idag, bara för att få äta några våfflor. Visst det finns våfflor här med, men de är inte som de svenska våfflorna. Här är de dränkta i Nutella och hur goda som helst. MEN det är inte samma sak som en svensk frasvåffla med grädde och sylt.

Vilken föredrar du?

vs.


Äntligen

Har letat en klänning sedan jag kom hit. Idag fann jag äntligen en. Jag kommer vara smashing i denna! Den är jag liksom :)


Påsk på IKEA

Nu är det inte så att jag typ ska köpa påskris eller påskägg. Nä jag ska äta påskmiddag på IKEA. Det är lätt att vara svensk och bo utomlands tack vara vår vän Kamprad. På fredag är det "Svensk-kväll" på IKEA och man kan fira påsk där. Vi är ett stort gäng svenskar som ska dit. Tragiskt eller fantastiskt? Jag skiter i vilket, jag ser fram emot maten :)


Dagens låt

Har hört namnet många gånger men aldrig lyssnat. Såhär i efterhand inser jag att jag borde lyssnat tidigare. Men men, bättre sent än aldrig sägs det.



För er som vi lyssna på senaste albumet (dubbelalbum) så finns de på Spotify


Upp till kamp

Det råder ingen tvekan om att jag befinner mig i södra Frankrike. Idag radade bevisen upp sig. 19 grader och strålande sol = lunch i parken (För er som undrar: ja, jag har börjat klaga på värmen, var nära att avlida idag innan vinden kom till min undsättning). Idag utövar även fransmännen sin nationalidrott - det är strejk på tågen och spårvagnarna. Men dagens höjdpunkt var när vi lämnade parken. Mot oss kom ett demonstrationståg och i samma sekund som de svängde in i parken så ljöd Internationalen ut genom högtalarna. Vad gör jag för att "råka" bli kvar här?!


Måndagsdepp goes måndagspepp

Igår var min dag, helt klart! Inte nog med att jag hade årets jordgubbspremiär efter lunchen, jag fick dessutom glada nyheter från Skatteverket (jag överlever när jag återvänder till Sverige). Men det slutar inte där. I enlighet med måndagstraditionen så gick vi på Le Huit igår och där vann jag 20 € att spendera i baren! Woho, nästa utgång blir gratis! 


Svenskt vårtecken..

.. i Montpellier.


På god fot med SVT play igen

Efter fem avsnitt av Hitlåtens historia så är vi överens igen, jag och SVT play

Ibland tar det tid innan polletten trillar ner

Såhär borde varje söndag vara! Klev upp vid 10.30, pigg och välmående. Innan klockan var ett hade jag hunnit med frukost, Skype, städning, tvättning och målat naglarna. Nu sitter jag och väntar på att grannen ska bli klar med sin städning sedan blir det en promenad. Ikväll väntar storkok och verbstudier. Kanske är så att jag även i fortsättningen måste gå hem när Le Huit stänger. Kanske måste sluta gå vidare till andra ställen och sluta med efterfester. På det här viset får man ju lite av allt, både roligt och effektivitet. Tänk att det skulle ta 26½ år innan jag kom på hur man gör :)

Hej Hår!

Skriver det här brevet till dig för att be om ursäkt för hur jag har behandlat dig på sista tiden. Jag vet att vi båda kommit över sommarens händelse då jag fick idéen om platinablont hår och sedan dess har vår vänskap varit som back in the days. Men under de senaste två månaderna vet jag att jag varit en dålig vän och vill därför framföra detta:

  • Förlåt för att jag tvättar dig nästan dagligen i vatten med galna mängder klor i!
  • Förlåt för att jag blåser och plattar dig varje dag utan någon värmeskyddande produkt! Lovar att köpa det snart
  • Förlåt för att jag tog dig till en frisör som inte riktigt förstod sig på dig!
  • Förlåt för att jag idag köpte fel hårfärg och du nuförtiden nästan är svart istället för mörkbrun som du önskade!

Jag hoppas att du kan förlåta mig så att vi inom kort kan börja samarbeta igen!

Fridens
Karolina

Lördagsplaner

Denna lördag är en alldeles speciell lördag. Eller?! Det är grått ute, hyfsad temperatur men regn. Planen var att det idag skulle vara strålande sol och vi skulle cykla till stranden. Jag skulle ta med mig mitt nya zoomobjektiv och fota flamingos. Men nä. Istället blir det mathandling, tvätt, städning, plugg och hårfärgning. Woho! Let the good time roll!

Är det så att jag håller på att bli världens tråkigaste människa?! Igår var det residensfest och jag valde att stanna på rummet och kolla på film. Idag är det städ och plugg på schemat. Vad är det som händer?! Känner inte igen detta. Lovar att ta igen det nästa vecka. Med start redan på måndag på Le Huit :D Lovar även bättring vad det gäller bloggandet.

Dagens låt

Är man i Frankrike så är det fransk pop som gäller! Synd bara att jag fann detta band en vecka efter att de spelat i Montpellier.




Montpellier vs. Umeå IK 2-2

Vilket betyder att Umeå är färdiga för semifinal i Champions League!



Fanns mycket mer att önska av Umeå's spel. Verkar inte som att de tränar bollmottagning och passningar i norr.





Typ en kvart kvar och Montpellier ledde med 2-0. Vid det här laget hade den dåliga förloraren i mig vaknat



En kvart senare så var den dryge vinnaren på besök :) Roligt att få ta del av Umeå's segerglädje på bortaplan.



För er som nu tänker: "Men det blev ju oavgjort" så vann Umeå på flest gjorda mål på bortaplan (första mötet, i Umep, slutade 0-0)


Vinn vinn vinn!



Montpellier - Umeå IK 19.00 Stade de la Mosson


Dagens låt

I väntan på att dra iväg på fotboll (Umeå IK - Montpellier, kvartsfinal i Champions Leauge) så bjuder jag, tillsammans med Youtube, på lite musik




Nervös inför morgondagen

Ska klippa mig i morgon. Min plan var egentligen att spara under tiden jag var här, men det går inte. Det är verkligen dags för mig att klippa mig. Hade inte en aning om vart jag skulle gå dock. Har sett en tjej som jobbar i en second-hand butik som har sjysst frilla så idag gick jag och frågade henne vart hon klipper sig. Självklart så var det en polare till henne som klippte henne hemma. Men hon var vänlig och gav mig namnet på två frisörsalonger som hennes kompisar brukar gå till. Litar fullt på denna tjejen och har nu bokat en tid i morgon kl 15. Håll tummarna för att de är duktiga där och att språkbarriärerna inte ställer till allt för många problem. Men de måste vara bra där, är typ det dyraste stället av alla i denna stad. Håll tummarna för mig! Och håll tummarna för att Umeå IK vinner över Montpellier i morgondagens kvartsfinal i Champions League!

SNUS!!!

Fick precis en stock Kronan vit portion från Sverige!!! Tack Pierson! Ni skulle se min min just nu. Jag personifierar troligen lycka för tillfället!!


Lördagsfrunch it is!

Från och med nu är lördagsfrunchen en tradition. Tre lördagar i rad har vi käkat frunch på lördagarna. Idag skiljde sig dock mot de andra gångerna. Tidigare har vi käkat på en uteservering någonstans, idag tog vi med oss mat till parken. Vår nya vän Jazz hade utlovat en överraskning till frunchen och det var inte vilken överraskning som helst.... klockan 12.20 korkades champagnen upp!! Inte illa! Sol, värme, nybakta croissanter, färsk baguette, bredbar chevre, grönsaker, yoghurt och CHAMPAGNE!








Rastlösheten är förbi

Igår var en riktigt bra dag egentligen, men jag var otroligt rastlös. Dagen startade bra; värmen fixades i residenset, vi fick en ny dammsugare och bror ropade hem ett zoomobjektiv till mig. Men jag var otroligt rastlös när kvällen kom. Hur kan man vara rastlös när man kan sitta på en uteservering och käka en god lunch i mars? Det kan man inte! Idag blev det en god pasta carbonara efter skolan. Och nu ikväll, så fort jag är klar med läxan, ska vi gå och kolla in en bar jag hört talas om. I morgon ska dessutom solen och värmen återvända! Ok, vi har haft sol några dagar men det har varit riktigt kallt. Men i morgon ska det bli 13 grader igen. Då vet ni vad som står på schemat... precis, parken!


Super-ultra-radikal-feminist?

Det är nog vad min lärare tror om mig. Anledning? För att jag idag ansåg att kvinnor kan jobba inom brandkåren och att det borde vara fler kvinnor på typ Wall Street. Det senare följdes även av ett resonemang kring att höga testosteronhalter leder till mer ogenomtänkta beslut och övermod och att männen på Wall Street och på börsen i London har högre nivåer av testosteron än andra män. Min lärare fattade inte riktigt vad jag pratade om utan frågade bara: "Du är feminist va?!"

TV....

Har snart varit i Montpellier. För det mesta är allt hur bra som helst, men några saker saknar jag. Insåg idag att jag inte sett på TV på typ 6 veckor, det har aldrig hänt förr! Alltså jag har ju sett något program på SVT play, men jag har inte legat i en soffa med fjärrkontrollen i hand och zappat bort några timmar. Kanske inte är världens bästa sysselsättning men det kan vara avslappnande ibland.


Ser fram emot 29:e mars

Då spelar Why? live i Montpellier. Ramlade över detta band förra veckan och föll genast




Helt oväntat

När jag bokade min vistelse i Montpellier så bokade jag de 300 soldagarna per år som staden är känd för. Visst, vi har haft dagar med värme och strålande sol, men det här även varit en hel del regn. I söndags hände dock det jag absolut inte förväntat mig... det snöade!

När vi gick till bion i söndags så började det fara runt några vita saker i luften. Jag vägrade erkänna de vita sakerna som snö och hävdade bestämt att det var hagel. Hagel kommer ju på sommaren liksom! När bion var slut och vi gick ut ur salongen så trodde jag inte mina ögon, det snöade julafton-style! Alltså det var enorma flingor och de var överallt! Första gången i mitt liv jag sett snötäckta PALMER. På bara några timmar så kom det typ 1 ½ dm. Och ni vet ju vilket kaos det blir i södra Sverige när det kommer lite snö, tänker då när det kommerl ite snö i södra Frankrike! Åtminstånde hälften av alla butikerna var stängda i måndags till följd av att det kommit lite snö, och då hade ändå det mesta börjat smälta bort!

Inte nog med snön. Samtidigt som det snöade så åskade det! Seriöst, är det ens möjligt? Åska är för mig något som förekommer då det är riktigt riktigt varmt, inte nollgradigt och kraftigt snöfall.

Men det är inte slut där.... mitt i detta så blir det ett timmeslångt strömavbrott! Kan även tillägga att värmen i vårt hus inte fungerat den senaste veckan. Som tur är så har jag ett extra (elektriskt) element på mitt rum så jag klarar mig, men resten av huset är svinkallt. Men för en gångs skull så är det inte ILA's fel, det är några byggarbetare som grävt av något.

Det är tur att det finns en rad sköna människor här som kan göra mig på bättre humör. Sen hjälper det såklart alltid med en Pain au chocolat eller en Orangina :)






Trouble sleeping 2




Trouble sleeping




Börjar ledsna på SVT

När andra går och svänger sina lurviga så skulle jag stanna hemma och kolla på På spåret, det gick mindre bra. Kommer inte upp något nytt avsnitt på SVT play. Jag som alltid pratar så gott om SVT play, nu börjar jag ledsna.

Hör på detta!

Jag stannar hemma ikväll! Jo det är sant. De andra drar på Le Huit men jag stannar hemma och hoppas på att kunna se På spåret och Skavlan på SVT Play. Tror åldern börjar ta ut sin rätt. Eller kanske är det sömnbrist. Kanske är det en omtumlande vecka som är orsaken. Kanske är det snusabstinensen som gör mig opepp. Oavsett så känns det skönt, men lite konstigt, att stanna hemma.

Back in A2

På måndag är jag tillbaka i samma grupp på samma nivå som innan allt tjafs med nivåbyte och sånt började. Känns mycket bra! Dessutom stryker de den frånvaro jag fått denna vecka på grund av deras strul. Ska fira det med plugg i parken

La Place!!

Igår fyllde Sara år och det firade vi med att käka på La Place. Maten där är helt gudomligt god och priset är bra. Det är alltså samma ställe som jag var till när Katy fyllde år, stället som hade den där raviolin som jag drömde om i flera dagar efteråt. Menyn innehöll följande: chevre och aubergin-bakelse till förrätt, ravioli till varmrätt och äppelcheesecake till efterrätt.






Inte bara förbannad

Alltså ni får inte missförstå mitt gnällande, generellt har jag det tokbra här. Men de sakerna som rör ILA (skolan och boende) är det som krånglar. Men som tur är så ska Le Huit få råda bot på det ikväll. Jag har ju ändå ingen skola att gå till i morgon. Så ikväll blir det Rock it to the moon med Dj Pjäxan (lång historia, men nej han är inte från Sverige trots namnet)

Såhär såg det ut för två veckor sedan. Snubben på bilden är någon tandläkare som inte riktigt förstod när det var dags att ge upp.


Amertume goes inredningsblogg.... eller?!

Torktumlaren underpresterade igår. 2€ för att tumla och ut kommer blöt tvätt... yeah! So what to do? Jo man gör ett strumpträd!


Oh no they didn't!

Igår var jag till receptionen och förklarade att B1 var för svårt för mig, jag måste få flytta ner till A2 igen. Det var även den deal vi gjorde i fredags när de meddelade mig att jag skulle flytta upp. Då bestämde vi att jag skulle prova en dag eller så, funkade inte det så skulle jag få återvända till A2.

Idag var jag till receptionen för att se vilken A2-grupp jag hamnat i. Men nä! Finns ingen plats för mig på A2 så jag har numer ingen klass att gå till. KANSKE på måndag att det finns en plats till mig. Trots deras dåliga hantering av detta så kommer jag få frånvaro för att jag inte närvarar på B1-lektionerna. What the fuck!? Frånvaro ska man ha för att man typ har folk på besök, är sjuk eller bakfull, inte för att skolan klantat sig!

MEN! De bråkar med fel person! Jag kommer inte direkt nöja mig med hur detta hanterats soo far. Har redan mailat direktörern. Jag betalar inte så här mycket pengar för att inte ha en klass att gå till!! Frånvaron ska bort och jag ska typ ha gratis intensivlektioner nästa vecka!


Fem minuter efter att jag publicerade detta så kom jag på att det fanns en hel del mer att klaga på.... har jag sagt att jag har slut på snus eller?! Bra timing Karolina, jävligt bra!

Sedan i lördags har varmvattnet kommit och gått som det velat, vi har ingen värme i rummen, tvättmaskinen funkar inte och torktumlaren gör inte kläderna torra (tvättade på en tvättomat), dammsugaren är helt paj efter att de puckade människorna som bor här använt den utan dammsugarpåse! Har jag sagt att jag har slut på snus eller?! Dessutom så spöregnar det ute. Livet är underbart för tillfället! Tur att Le Huit kan styra upp tillvaron i alla fall

Dag 2 utan snus

Lägger tuggummi under läppen


Som om inte B1 vore nog...

... så är idag första dagen utan snus!!! Visst, jag hade kunnat beställa på nätet men det var så sjukt dyrt. Så nu måste jag hålla ut i två veckor, sedan kan jag få leverans från Sverige. Tre killar från skolan ska till STHLM några dagar och jag har redan gjort min beställning :)

Första dagen på B1

B1 är alltså en nivå på skolan. Systemet ser ut såhär: A1, A2, B1, B2, C1, C2. De första fyra veckorna var jag på A2 och jag kämpade nog där. Idag började jag på B1 och det var lite av en marddröm! Alltså jag fattade vad vi höll på med, min läsförståelse duger och jag fattar vad de andra pratar om. Men jag kan inte prata själv! För er som känner mig... föreställ er mig utan förmågan att tala! Ja precis, jag är plågad!

På A2 så satt alla med ordböcker och grammatikböcker, på B1 var jag den enda med en ordbok framför mig. Så bra är de andra på franska! Pratade med min lärare och kom fram till att jag ska prova några fler dagar sen får vi se vad som händer. Sprang även på min gamla lärare och han var, konstigt nog, väldigt uppmuntrande. Sa saker som att jag kan mer än vad jag tror och att jag sätter för mycket press på mig själv. Lite sant är det nog, jag tycker inte om att prata om jag inte vet vad eller hur jag ska säga det.

Vi får se vad som händer, kanske jag ber om att få byta ner till den nivå jag var på förra veckan. Känns lite väl tidigt att flytta upp. Särskilt när de andra på min nuvarande nivå varit där i flera veckor och pratar typ flytande franska. Återkommer med rapport senare i veckan

Skjut mig!

RSS 2.0