Gör om, gör rätt

Kan inte påstå att det var något som var fel under min förra vistelse i Montpellier, men det kan ju bli ännu bättre! Så NÄR jag åker igen (det handlar inte om OM, det handlar om när!) ska jag göra några saker annolunda

 • Packa bättre!!! Hur lyckades jag packa 26kg grejer och ändå inte ha kläder att ta på mig?! Den frågan ställde jag mig typ dagligen i 20 veckor... men andra ord minst 140 gånger!
 • Prata franska! Släppa de mentala bromsarna som säger "nej jag kan inte, nej jag kan inte, nej..."
 • Abonnera på en cykel - sjukt billigt och då slipper jag den hemska bussen till stranden. Kan dessutom cykla för motions skull och se lite mer av omgivningarna.
 • Prata franska!
 • Rulla cigaretter från dag ett och inte bara sista månaden - spar massor av pengar! (kommentarer om att jag spar än mer pengar om jag slutar röka är helt överflödiga!)
 • Prata franska!
 • Besöka lite fler ställen – först och främst Marseille och Barcelona. Någon som kommer vara i Barca i vår som kan erbjuda gratis boende?
 • Prata franska!
 • Hitta ett extrajobb – för att betala för ovan nämnda resor och för att öva på franskan
 • Prata franska!
 • Fotografera mer
 • Prata franska!

 


Musikåret 2010

Dags att summera musikåret 2010! Finns en stor risk att jag glömt en massa bra som jag lyssnade på i början av året, men så är det väl alltid. Men å andra sidan kan man väl kanske se det som att om jag glömt det så platsar det inte i denna summering!

Bästa album/Best album (utan inbördes ordning)
 • The National - High Violet
 • Arcade Fire - The Suburbs
 • Robyn - Body Talk
 • Crookers - Tons of Friends
 • Caribou - Swim
Bästa nya fynd/Best new (for me)
 • The Black Keys
 • Love Is All
 • Phantogram
 • Silver Columns
 • Baths
 • Birdy Nam Nam
 • I Am Kloot
 • Florence + The Machine
 • Wildbirds And Peacedrums
Bästa svenska/Best swedish
 • Säkert - Facit
 • Oskar Linnros - Vilja Bli
 • Joel Alme - Waiting For The Bells
 • Shout Out Louds - Work
 • Tallest Man On Earth - Shallow Grave
Största besvikelsen/Biggest disappointment
 • Kings Of Leon - Come Around Sundown
 • Håkan Hellström - 2 Steg Från Paradise

Nu ska jag försöka mig på att summera året i bilder. Önskar mig lycka till!


Took me three years of sweat and blood

Christmas 2.0

"Jag ringer mina bröder"

Det här inlägget blir långt, men det skiter jag i. Det får mer än gärna ta upp hela sidan. Det här är viktigt! Inlägget kommer dock inte att fyllas med mina ord, det är Jonas Hassen Khemiri's ord.

Jonas Hassen Khemiri - DN, 2010-12-19
"Jag ringer mina bröder och säger: Det hände en så sjuk sak i går. Har ni hört? En man, en bil, två explosioner, mitt i city.

Jag ringer mina bröder och säger: Nej ingen dog. Eller. En dog. Han dog. Han som inte är vår bror. Men visst. Vissa kommer försöka sammankoppla honom med oss. Hans namn, hans ursprung, hans hårfärg. Tillräckligt likt (eller inte likt alls).

 

Jag ringer mina bröder och säger: Akta er. Ligg lågt i några dagar. Lås dörren. Dra för gardinerna. Om ni måste gå ut: Lämna Palestinasjalen hemma. Bär inte på någon misstänkt väska. Höj volymen i lurarna så att ni inte blir berörda av folks kommentarer. Blunda för att slippa folks blickar. Viska på tunnelbanor, skratta lågt på biografer. Smält in, gör er osynliga, förvandla er till gasform. Väck ingens och jag menar ingens uppmärksamhet.

 

Jag ringer mina bröder och säger: Glöm det jag sa. Fuck tystnad. Fuck osynlighet. Gå ut på stan endast iklädda julgransljus. Ta på er neonfärgade overaller, orangea bastkjolar. Vissla i visselpipor. Vråla hål i megafoner. Ockupera kvarter, ta över gallerior. Gör er maximalt synliga ända tills dom fattar att det finns motkrafter. Tatuera in PK FOR LIFE i svarta gotiska bokstäver på magen. Försvara alla idioters rätt att vara idioter tills ni tappar rösten. Tills ni dör. Tills dom fattar att vi inte är dom som dom tror att vi är.

 

Jag ringer mina bröder och säger: Förresten. Vilka då ”dom”? Det finns ju inga ”dom”. Däremot så finns det extremister på alla sidor som vill övertyga oss om att det finns ett ”dom”. Ett farligt hotfullt enhetligt ”dom”. Lita inte på någon som pratar om ”dom”. Alla som pratar om ”dom” är idioter. (paus) Särskilt dom som påstår att det pågår ett krig. Det finns inget krig hör ni det? Det finns inget krig.

 

Jag ringer mina bröder och säger: Okej. Det finns ett krig. Det finns flera krig. Fast inte krig på sättet som dom påstår. Kriget handlar om våra hjärnor. Kriget handlar om vår rädsla. Och när rädslan sätter sig i oss förvandlas flygplan till missiler och väskor till bomber. Mobiltelefoner blir fjärrutlösare, barnmat blir sprängdeg. All flytande vätska är potentiellt explosiv. Alla svartskäggiga män är potentiella bombbärare. Alla blonda män är potentiella lasermän. Och när rädslan sätter sig i oss börjar vi frukta framtiden och längta tillbaka till i går. Vi börjar önska att man kunde vrida tillbaka klockan, det var så mycket bättre förr, när män var män och kvinnor kvinnor och ingen var homosexuell. När vi hade faxapparater i stället för internet och skampåle i stället för rättssystem. Med nostalgiska miner minns vi spettekakor och knätofsar, bysamhällen och spöstraff. Det var så mycket enklare då. När gränserna var tydliga och fienden hade ett (och bara ett) ansikte. Men alla är inte rädda. Vi vägrar låta oss skrämmas, vi går med stolta miner in i en framtid av uppluckrade gränser, med en fast vetskap om att inga klockor någonsin kan vridas tillbaka. Vi är inte rädda. Vi är inte rädda.

 

Jag ringer mina bröder och viskar: Okej. Jag erkänner. Jag är rädd. Jag är livrädd. Jag är rädd för att män som skjuter föräldrar genom lägenhetsfönster i Malmö beskrivs som ensamma galningar och inte som en del av ett större högerextremt nätverk. Jag är rädd för att ingen minns rasister som tänder eld på antirasistiskt engagerade familjers lägenheter i Högdalen. Jag är rädd för nazister i Salem och islamister på Drottninggatan och fascister i vår riksdag. Men mest av allt är jag rädd för att historien ständigt tycks upprepa sig, för att vi aldrig verkar lära oss, för att alla tecken tyder på att vår feghet och rädsla för det så kallat annorlunda är så djupt rotad att vi aldrig kommer kunna besegra den.

 

Jag ringer mina bröder och säger: Det hände en så sjuk sak ikväll. Jag kom på tunnelbanan och fick syn på en väldigt misstänkt individ. Han hade svart hår och en ovanligt stor ryggsäck och hans ansikte var täckt av en Palestinasjal.

 

Jag ringer mina bröder och säger: Det tog bråkdelen av en sekund innan jag insåg att det var min spegelbild."


Vill ni höra Jonas läsa upp detta så gå in här2 days in Paris

Såg just "2 dagar i Paris" på ettan. Kanske inte den bästa filmen jag sett men otroligt hög igenkänningsfaktor även fast jag inte besökt Paris. Där fanns långsamt internet, vattenskador, svår kärlek, språkbarriärer, 8 à Huit, närgångna människor, irriterande taxichaufförer, udda inviter och bristande kösystem... allt det där som jag saknar :)


Just därför måste jag tillbaka!

På Rapport visades nyss ett inslag om snöovädret i Europa. De intervjuade då en kvinna som satt fast i en bil på någon väg i Frankrike. Kvinnan säger: "Vi klarar oss, vi har allt vi behöver", sen håller hon upp en flaska rött!

La classe!


If there's an if in us...

Hörde talas om Kite för länge sedan men lyssnade aldrig på deras musik. Det var nog inte meningen då, det var inte rätt tid helt enkelt. Idag lyssnade jag och det var nog precis rätt läge. Behöver energin som jag får av nya musikfynd för att göra det här momentets skrivuppgift..
If you fall hard, I fall harder..

Ett litet smakprov på vad som idag snurrar i Lindkvistskans hemHittade tyvärr inga bra videos till dessa två. Men vad spelar det för roll, låtarna är jävligt sköna!


Lurad... av mig själv

Skulle gå på Ica för att köpa bland annat ost. När jag kommer till ostdisken så ser jag att det är ett korterbjudande på Hushållsost. Räknade snabbt ut att det skulle bli billigare än den ost jag tänkte köpa. Så förblindad av att jag för en gångs skull skulle vara lite ekonomisk stoppade jag gladeligen ner ett stycke hushållsost i korgen. När jag kom hem insåg jag hur jag lurat mig själv. Visst den är billigare. Men nu har jag 1,1 kg smaklös ost hemma! Och jag åker till Sundsvall om en vecka! Va fan ska jag med så mycket ost till?! Dessutom ost utan smak!

Försökte trösta mig med att jag kunde ju riva det som är över när jag åker och stoppa det i frysen. Men sen började jag tänka efter... Vad har man riven ost till? Jo oftast saker som ska in i ugnen.... Jag har ingen ugn!! Big fail!


Pixels

Vid det här laget är inte denna film direkt ny (kom tidigare i år) men det spelar ingen roll. Snygg är den!All good things comes from France!

Hej Fötter!

Är det nu ni har bestämt er för att ge igen för att de gånger jag klämt in er i för små skor? Har ni bestämt er för "hit men inte längre"? Redan för två år sedan började ni plåga mig med något som sjukgymnasten misstänkte var en stressfraktur. Därefter började ni domna bort under mina favoritpass på IKSU. I höstas vägrade ni trivas i mina fina leopardskor. Idag slog vänsterfoten alla rekord, den började göra ont när jag SIMMADE. Alltså seriöst! Är det inte träning i vatten som ska vara så skonsamt och bra för kroppen. Hur fan kan då en fot göra ont? Den ska inte kunna göra det! Jag ser det som ren hämnd för min ungdoms synder med ibland för små skor.

Ni kan ge upp fötter! Det kommer inte bli några Birkenstock, Ecco eller vad ni nu önskar er. Ni för nöja er med Converse och leopardskor! Dags för er att lägga ner den här lilla revolten. Jag bestämmer över min egen kropp! Och hör sen!

När mitt hår bråkade med mig i våras så bad jag håret om ursäkt för mitt tidigare beteende. NI kan glömma att ni får samma bemötande. Jag varnar er... hämnden är ljuv! Om ni inte skärper er så kanske det blir ett par klackeskor!


Fridens!
Just idag är jag stark...

Om alla dagar vore som denna så skulle jag vara både vältränad och ha en examen! Trots att det är söndag så intog jag en datasal på campus kl. 11.15. Tog en tvåtimmars paus under eftermiddagen för att köra lite kondition, gymma och simma på IKSU. Nu är jag åter i datasalen och tänker inte lämna den på några timmar. Nu är det lätt att säga: "jaja, men du bloggar ju och har varit online på facebook hela dagen". Det må så vara, men det är trots allt söndag och jag har ändå snart avslutat den uppgift jag planerat att göra idag. Wad up!

"Just idag är jag stark, just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar
Just idag är jag stark, just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida"
- Kenta


Bästa träningslåten!

Med den här låten tycker jag till och med att det är kul att sitta på en motionscykel! Skulle jag vara spinninginstruktör så skulle mina deltagare bara få cykla till denna.

I med lurarna och höj volymen!
Love letters of great men - Beethoven

"Though still in bed, my thoughts go out to you, my Immortal Beloved, now and then joyfully, then sadly, waiting to learn whether or not fate will hear us - I can live only wholly with you or not at all - Yes, I am resolved to wander so long away from you until I can fly to your arms and say that I am really at home with you, and can send my soul enwrapped in you into the land of spirits - Yes, unhappily it must be so - You will be the more contained since you know my fidelity to you. No one else can ever possess my heart - never - never - Oh God, why must one be parted from one whom one so loves. (...) Be calm, only by a calm consideration of our existence can we achieve our purpose to live together - Be calm - love me - today - yesterday - what tearful longings for you - you - you - my life - my all - farewell. Oh continue to love me - never misjudge the most faithful heart of your beloved.
ever thine
ever mine
ever ours"


Less på julmusiken?

Har gjort en liten Spotify-lista med lite så kallad "alternativ" julmusik. Lyssna, njut och förhoppningsvis så infinner sig julstämningen.

De senaste åren har jag haft samma favoriter. Bloggade om dem förra året men det var ju länge sedan nu så jag gör det igen. Min absoluta favorit är denna:Eftersom jag älskat Jerka sedan barnsben så måste jag ju såklart även bjuda på denna:
Weekend wars

Förra helgen och den här skiljer sig avsevärt åt. Förra helgen var det Stockholm, skräpmat, konsert på Berns, dans på Debaser Slussen, konsert och dans på Debaser Medis samt besök på Kulturhuset och Fotografiska. Den här helgen är det storkok, plugg, Nobelfesten på TV, plugg, soffhäng och mer plugg. Gissa vilken helg jag föredrar?!
Not OK!

When doing cover songs there is just some music that must be treated VERY carefully. This had the potential to be good, but no. I love The Roots and I love John Legend but this is not OK! Artists like Bowie, Queen, Arcade Fire, etc are not to be touched!

Pitchfork: The Roots + John Legend - Wake Up (Arcade Fire)


En gammal goding...

..passar humöret

"What am I to you
Tell me darling true
To me you are the sea
Vast as you can be
And deep the shade of blue

...

If my sky should fall

Would you even call
Opened up my heart
I never want to part
I'm giving you the ball

When I look in your eyes

I can feel the butterflies
I love you when you're blue
Tell me darlin true
What am I to you"


Humöret på topp.... eller?!

Det är lika bra att sluta drömma
Det går åt helvete i alla fall
För om man drömmer om Paris
Hamnar man på något vis
Likt förbannt i Hudiksvall
Helgens överraskning

Silver columns! Visste att de skulle spela på den klubb vi pratat om att besöka på lördagen. Hade inte hört dem förr. Blev en mycket positiv överraskning! Skön musik, enorm glädje och precis vad jag behövde för att komma igång igen efter fredagen. Spelningen avslutades med att duon tog med sig en trumma och en megafon ner på golvet och spelade sista låten mitt i publiken. Som sagt, enorm glädje och energi från herrarna.
Hela albumet finns på Spotify

Smygstart på födelsedagsfirandet!

Eftersom jag är bortrest i helgen så blev det födelsedagsfika hos mig redan idag. Jag bjöd på tårta med tre olika typer av choklad och lite hallon till det, inte helt fel! Fick en perfekt present av brudarna! "På spåret - 2500 frågor till hemmakupén". Jag som älskar frågesport! Bäst av allt är att det i boken med frågorna även är en liten dosa som sköter rättningen av svaren samt statistik. Jag kommer vara vaken många nätter på grund av denna...By the way... MGMT la upp spellistan från deras senaste spelning på Facebook härromdagen... Det ser MYCKET lovande ut!


2 dagar kvar!

RSS 2.0