Kvällens låtKan nästan garantera att det i morgon kommer att produceras en rad blogginlägg, ska nämligen plugga hela dagen. Och vid det här laget vet ni alla vad som sker när jag ska plugga, jag bloggar istället. Så nu är uppdateringarna som uteblivit senaste tiden på g.

På stranden, åter inom kort....

Har blivit sämst på att blogg, ledsen för det. Men jag är en upptagen kvinna, jag jobbar på min bränna. Så om ni undrar vad jag gör när jag inte bloggar så lämnar jag er med denna bild i väntan på ett nytt inlägg...(Årets första dopp... den 20 april!! Sedan dess har det blivit bra många fler dopp. Enda sättet för mig att överleva i värmen)

Lugn fredag

Är hemma ikväll och tar det lugnt... roar mig istället med att kolla på fulla människor
Stranden...

Vet att ni är några stycken där hemma som tänkt tanken: "hur ska hon klara av värmen?!" Jag har hittar svaret. Svaret lyder Carnon! Underbara stränder med perfekt sand och det tar bara cirka 25 minuter med buss dit. Och bäst av allt är att bussen bara kostar 2,50 € tur och retur. De som var här innan påstod att det skulle kosta det 10. Vi var där i lördags och idag efter skolan. Enligt Meteo France så ska vi ha sol och 24 grader i morgon... gissa vart ni finner mig efter skolan!(mobilkamera... därav kvaliteten)

Lever numer efter en ny devis: mer sol och mindre vin. Och i den nya devisens ära så stannar jag hemma ikväll. Hör på den! Det är MÅNDAG och jag stannar hemma. Kan bero på att min läxa är så svår så troligast är jag fast med den halva natten.Dagens låt

Dammar av en gammal goding..Sorry för kvaliteten... finns även på Spotify


He's back!

Fick ny lärare igen i måndags. Eller ny och ny, det är han som jag hade mina första 6 veckor här. Han som har lite problem med kvinnosynen. Alltså förstå mig rätt, det är en ganska skön snubbe liksom men han förstår nog inte bättre än att tro att kvinnor inte kan vara brandmän eller tycka om fotboll.

Men värre än läraren är nog egentligen Schweizare. Seriöst?! Såhär i efterhand så kanske inte holländare är så farliga ändå, de är bara skitiga av sig. Men Schweizare.... lever de i någon sorts bubbla?! Återkommer om bubbel-folket vid ett senare tillfälle


Har tydligen blivit bättre

Insåg precis att jag inte berättat att jag förra tisdagen flyttade upp en nivå. Numer är jag på B1, den där nivån som jag var upp och vände på för några veckor sedan. Går mycket bättre nu. Alla i klassen började på den nivån samma dag och vi är alla ungefär lika duktiga/dåliga. Första dagarna fick jag till och med möjligheten att glänsa lite med några tempus och några uttryck, men idag var jag tillbaka i verkligheten igen.

Alltså seriöst... på hur många sätt kan man egentligen säga att jag HAR gjort något?! Imparfait, passé composé, plus-que-parfait, passé simple..... aaahhhh! Och vad är det för fel på att ha regler för språket som inte innehåller undantag?! Men men, som tur är så är det inte bara jag som ser ut som en fågelholk ibland, det gör även de andra i klassen så det är ju en liten tröst. Men viktigast av allt är att jag ändå känner att det går framåt.


Grillpremiär!Blev inte mer avancerad än korv med baguette. Men gott var det.

(Observera att Lilita, en av holländarna, har matchat grill och nagellack!)

Måndag kväll

Behöver jag säga mer? Nä ni vet vad jag ska göra....

Fortsatt turistande

I lördags fortsatte turistande runt omkring Montpellier. Fick följa med Sara och hennes föräldrar till Avignon. På vägen dit stannade vi till en längre stund vid Pont du Gard, ett av UNESCO's världsarv. Pont du Nord är en 270 meter lång akvedukt i tre våningar byggd cirka 50 e.Kr. Den är 49 meter hög och när den var i bruk transporterade den cirka 20 000 kubikmeter vatten per dag. Olivträdet på bilden är från 900-talet och fanns bredvid akvedukten

Efter en liten rundvandring och fika så bar det av mot Avignon. Stadskärnan är även det ett av UNESCO's världsarv och likt Visby omgiven av en ringmur, denna med 39 torn. I stadens mitt finns Palais de Papes, påveresidens under perioden 1309-1377. Vacker stad som tyvärr fick lite för lite tid av oss då vi alla var trötta och tiden runnit iväg. Är nog värt ett nytt besök. "Sur le pont d'Avignon,
On y danse, on y danse,
Sur le pont d'Avignon,
On y danse tous en rond"


Medelhavspremiär!

Efter tio veckor i Montpellier har jag nu äntligen sett havet! Sara's föräldrar var här på besök i helgen och hade hyrbil. Så i fredags bar det av mot stranden och Sète. Mycket trevlig dag! Bäst av allt är att jag fick vada lite, gissar att det var ungefär 13 grader i vattnet


Köket...

Ok, ni har fått stå ut med mitt gnällande här ett tag om hur det ser ut i köket. Jag gick nyss ner för att göra middag. Så fort jag kom i köket så tappade jag aptiten. Tänkte att ni skulle få se hur det ser ut. Det har funnits dagar då det ser värre ut än vad det gör idag. Det ni inte ser på bilderna är hur allt ser ut när man kollar nära. Exempelvis hur äcklig spisen och bänkarna är. Men men, ni kanske får en känsla för hur det är. Verkar som att Hemkunskap är något exklusivt för Norden och det där med sunt förnuft verkar inte heller finnas hos alla. Så några basic tips till er som ska flytta hemifrån: sopor kastas i soppåsar och inte direkt i tunnan, disken sköljer man av och sedan diskar man med diskmedel, mat som står framme luktar, mjölk som stått på bänken i några dagar är INTE drickbar. Och så vidareMen jag har insett en positiv sak i detta. Det är en skitbra diet! När köket ser ut såhär så äter man inte i onödan, man vistas inte där om man inte absolut måste.


Oj då!

Inser precis att det nästan var en vecka sedan jag skrev något här. Under tiden har det bara blivit bilder och musik. Tänk att en vecka kan gå så fort utan att man egentligen gör något. Så, vad har hänt under denna vecka?

(Mamma: hoppa över detta stycke och läs vidare efter bilden:) ) Rivstartade veckan med Why? live på Rockstore, utgång på Le Huit och efterfest med JD-shots fram till klockan 5. Var inte riktigt meningen att det skulle bli en sådan start på veckan men jag ångrar det inte en sekund. En av de roligaste kvällarna sedan jag kom hit. Vart visserligen ingen skola på tisdagen men det det jämnade jag ut genom att prata franska på efterfesten... plus minus noll med andra ord. (Observera att jag har fått en liten bränna! Eller så är det Maddes kamera som gjort jobbet)Resten av veckan har varit lugna gatan. Kände på torsdag att jag nog inte var helt kry. Mycket riktigt.. igår kom febern, hostan och litervis med snor och hälsade på. De tre nyss nämna bestämde sig för att spendera helgen här hos mig. Trots besöket så tog jag mig idag ut på stan. Lite ibuprofen och koffein så klarar man vad som helst. Blev brunch på stan, ett besök på Musée de Vieux Montpellier och La photographie au Pavillon Populaire idag. Efter en mellanlandning hemma och påfyllning av doping så blev det Alice i Underlandet. Engelskt tal och fransk text. Banne mig så förstod jag texten (eller så tror jag det bara för att jag förstod vad som sas även utan text). Det var någon sorts spektakel idag på stan efter brunchen, ett gigantiskt kuddkrig. Fattar inte hur de firar påsken här?! Vi gick i skolan igår... på långfredag liksom! Och idag var det en massa jippon på stan.

På tisdag byter jag grupp, denna gång frivilligt. Kände att det var dags att flytta upp en nivå nu. Grammatiken på nuvarande nivå kan jag. Fortfarande har jag svårigheter med att prata franska, men jag lär mer inte mer av att vara kvar i denna grupp och ständigt repetera samma saker. Håll tummarna för mig på tisdag!
RSS 2.0