Yttrandefrihet + Umeå...

... kunde bara sluta på ett vis då Fredrik Reinfeldt kom på besök idag. Gillar att att Umeå är en sån aktivist-stad, sen är det otroligt trist att de klantade sig och höll banderollen upp-och-ned.

Se klippet här

Säga vad man säga vill, men SUF protesterar i alla fall.

Brooklyn, New York

Dags för mig att sluta fundera. Det verkar vara mer en regel än ett undantag att musik jag gillar kommer från New York och då oftast från Brooklyn. Kanske borde fundera på en flytt... Hmm.. Efter Montpellier måste jag nog styra min kos över Atlanten. Så får det bli! Kan någon fixa ett jobb åt mig från juli nästa år, med fördel på typ FN eller Världsbanken eller liknande. Just ja, jag önskar boende oxå!

Här är dagens fynd: Au revoir Simone, här med The Lucky OneGjorde även ett till fynd (tack Spotify för tipset), men här är det bara en tredjedel som är från N.Y: Chicks on speed, här med låten We don't play guitarsHjälp mig finna jobb och boende i N.Y från juli! Please!

Bättre sent än aldrig

Nu har det gått mer än en månad men här kommer lite bilder från Way out west, Göteborg 13-15 augusti. Hade någon sorts plan på att skriva recensioner till varje spelning oxå, men ni får nöja er med ett betyg bara. Så parenteserna står för betyget.

Torsdag
Croockers (5/5, stark öppning på festivalen) på Världskulturmuseet och "fot-burk" på vägen hem
Fredag
Började dagen i Botaniska trädgården och avslutade den med Timo Räisänen (Sorry Timo!), Bon Iver (4/5), Antony and the Johnsons tillsammans med Göteborgs symfiniker (6/5!!!), Glasvegas (3/5) och Artic Monkeys (5/5)


Lördag
På grund av en massa regn och en hårdsatsning i baren fick tyvärr inte Vampire Weekend (4/5), Wolfmother (5/5), Basement Jaxx eller Jay Reatard (2½/5) vara med på bild.

LCHF blir GI

Snart är 4 veckor med LCHF förbi. Det har varit fyra veckor med mycket god mat, ett stabilare blodsocker och därmed mindre trötthetssvackor, kilon som försvunnit och centimetrar som flugit sin kos. Största vinsten är dock att mitt enorma sötsug nästan försvunnit helt. Men nu blir det ändring i kosten. Även om LCHF fungerar bra och inte på något vis är särskilt svårt så ska jag nu övergå till GI. Detta av två skäl; det är för dyrt att äta LCHF som student och jag känner att jag behöver mer "bränsle" när jag tränar.

Håll tummarna för att även detta kommer fungera!

Woho!!

Basic/non-basic multiplikatorer, det är grejer det! Det här är nog en av de roligaste tisdagsnätterna jag haft på länge.... eller?! Tänk va mycket roligare det hade varit att ha en PM-uppgift som faktiskt lärde mig något! Denna modell är så förenklad att den varken ger någon form av resultat att diskutera eller nyttig lärdom inför kommande yrkesverksamma liv.

Härligt, bitterheten är på återtåg :)


Pepp på Pep


Lite svensk musik oxå

Väldigt uppmärksammade för några år sedan, men först nu kommer debutalbumet från Taxi taxi! Efter en snabb genomlyssning av plattan inser jag att även detta album kommer snurra en hel del i Lindkvistskans hem i höst. Bara för att jag i förra inlägget hyllade youtube så gör jag såklart inga bra fynd nu. Så ni som vill lyssna får antingen köpa er en skiva, ladda ner den på lagligt eller olagligt vis eller lyssna på Spotify

Hösten är här

Sorry att jag bloggat så lite på sistånde, ok det kanske är lite längre än så. Egentligen bloggade jag väl bara frekvent första veckorna efter att jag skaffade denna blogg. Fick lite klagomål idag om att det sker för sällan så jag ska skärpa mig lite. Vet varför jag bloggat så lite, livet är ganska bra just nu och jag skriver helst och som bäst om jag är aningen bitter. Kommer ni ihåg; Amertume = bitterhet.

Åter till hösten! Visst är denna tid fantastisk!? När solen skiner men luften är frisk, träden har bladen kvar men de antar en massa vackra färger och man har påbörjat en kurs som än så länge inte känns skittråkig. Dessutom har träningslusten återvänt och jag har fyndat nya träningskläder på nikestore.

Var ute på en härlig 2-timmars promenad i lördags och njöt av det vackra höstvädretPromenaden gjorde mig dock aningen bitter...JAG VILL HA ETT NYTT OBJEKTIV!! Men, har verkligen inte råd med ett bra sådant nu. Jag får hålla tillgodo fram till nästa sommar.

Gjorde ett litet fynd häromdagen. När löven fallit från träden och solen knappt orkar upp här i norr så har jag nu funnit ett nytt band som kan hålla mig varm och lycklig även under dessa tider. Fantastiska Londonbandet The XX var precis vad jag behövde nu efter en liten torrperiod vad det gäller nya musikfynd. I media har de mest uppmärksammats för att de gått på samma skola som Burial, Four Tet och Hot Chip. För er som har Spotify så kan ni lyssna här. Tack vara underbara youtube bjuder jag på ett smakprov även härÅh! Det här kommer bli en så bra höst! Och tur är det, för då kommer tiden upplevas gå snabbare tills jag får åka till Montpellier. Har nu anmält mig till en 20 veckors språkkurs, 1/2 - 18/6!!!

RSS 2.0