Ny frippaNå?Nattens fynd...

... har namnet Mumford & Sons. Debutalbumet, som släppts i år, heter Sigh No More och efter enbart en lyssning kan jag redan säga att denna platta kommer snurra en hel del i höstmörkret. Istället för att göra en lång beskrivning av hur bandet låter tar jag hjälp av youtube och bjuder på några toner. Vill ni lyssna på hela albumet så finns de på SpotifyNär jag nu skrivit detta inlägg och jag har startat varv två på plattan så dök en lite fundering upp. Undra om det inte var detta band en polare tipsade om för ett tag sedan.... Tomas, var det till detta band du skickade en länk för ett tag sedan?

Övningen fortsätter

Har äntligen fått mig någon form av bildbehandlingsprogram (tack bror!). Eftersom jag är nybörjare på området fick jag en lite enklare version; Adobe Lightroom. Satt och pillade med programmet härrom kvällen för att lära mig det och plötsligt hade jag för första gången i mitt liv ett självporträtt som jag tyckte om. Lite klickanden och vips hade jag porslinshy och man kan ana en annan form på ansiktet än klotrunt :)

Kan inte lyssna mig less...

... på Black Lips "Drugs"


Rekommenderas!

Såg för ett tag sedan en fantastisk dokumentär på SVT (har jag sagt hur mycket jag gillar Public Service?!). Dokumentärern heter Burma VJ och skildrar protesterna i Burma 2007. Mycket gripande och bra dokumentär där allt material är filmat i smyg. Om ni vill kolla in denna dokumentär så kan ni göra det på SVT play

Om mirakel kunde ske..

... skulle jag, efter att ha gått och lagt mig, få vakna upp till att det var den 29 januari och följande hade skett medans jag sov (förresten, är inte det titeln på en film?! Medans du sov):
 • Jag skulle vara helt klar med min utbildning; nuvarande kurs, uppsatsen och någon lite rest som kan tänkas finnas kvar från tiden då jag trodde att studentkåren var världen
 • CSN skulle ha beslutat att de ser mellan fingrarna vad det gäller mitt fribelopp denna termin
 • Allt praktiskt fix inför resan till Montpellier skulle vara klart
 • Jag skulle magiskt ha lyckats packa för fyra och en halv månad på 20 kg (alltså viktgränsen på flyget)
 • Jag skulle ha vunnit en liten slant på lotto/triss/stryktips/trav/whatever
 • Jag skulle ha klart med bostad till efter Frankrike-trippen, med fördel i New York, Göteborg, London eller Stockholm
 • Jag skulle även ha klart med jobb till efter Frankrike-trippen, med fördel på FN, inom högskolesektorn eller så skulle jag ha startat upp det där fiket jag kan tänka mig att driva
 • Om inte någon av de två ovanstående punkterna skett så skulle jag gärna vilja vara antagen och klar till Journalistik för akademiker i Sundsvall och ett jobb väntandes som kulturjournalist
 • Just ja! Jag skulle ha tappat x antal kilon oxå och dessutom vara vältränad
 • Förhoppningsvis skulle jag för en gångs skull vara utvilad
 • Någon hade överraskat mig med att köpa en zoomobjektiv till mig, skulle vara nöjd med ett 70-300
 • Säker något mer som jag inte kommer på nu för jag är för bitter för att inget av ovanstående kommer att ske
Är det här för mycket begärt? Jag tycker inte det!


Kvällens high and low

Loggade nyss in på UmU's portal för att plocka ner lite filer jag lagt upp där. Av någon anledning fick jag för mig att gå in och kolla mina studieresultat oxå. Fick då den glada överraskningen att jag fått VG på första momentet på min nuvarande kurs. Inte illa med tanke på att tentan var något av en katastrof trots att jag klarade den.

Strax innan ovanstående händelse hade jag letat musik som skulle vara passande för lite nattliga studier. Gick in på Spotify och kollade nya album och vart skitglad för att The Ark hade släppt nytt. Med stor förväntat drog jag såklart genast igång plattans första spår. VA FAN?! "Vad har hänt?! Varför har de gjort såhär" var min första tanke. Var inte alls musik som man på något vis skulle koppla samman med The Ark! Lyssnade genom några fler låtar och allt kändes lika fel. Då började jag ana ugglor som får kläder och att här låg en gravad hund besudlad (och allt annat de säger i Nilecity). Som den lilla detektiv jag är så vart jag ju tvungen att utreda detta. Efter att ha surfat runt en stund då inser jag att The Ark så som vi känner dem inte släppt något nytt album. Med andra ord är det några sopor som tagit deras namn och besudlat det. INTE O K!

För er som har Spotify och vill höra skräpet som någon gjort i The Ark's namn så kan ni göra det här

Åsså lite musik

Kände att det var dags för ett inlägg om musik igen. Bloggen måste ju trots allt spegla min vardag och stor del går ut på att lyssna på musik.

Just nu så försöker jag ta ställning till huruvida jag gillar eller inte gillar den hypade Melissa Horn. Håller på att lyssna in mig på hennes två album. Oavsett vilken låt jag lyssnat på hittills så kan jag inte släppa tanken: "Det här låter precis som en kvinnlig Winnerbäck" Så jag vart inte särskilt chockad när jag såg att hon på debutalbumet gjorde en duett med mannen i fråga. Enda skillnaden är väl att hon låter något piggare, yngre och som om hon rökt färre cigaretter. Nu vet jag visserligen inte om Winnerbäck röker. Likheterna mellan dessa två gör att jag får än svårare att ta ställning för vad jag tycker om fröken Horn. Jag ogillar inte Winnerbäck men har aldrig fastnat för honom, så jag antar att det kommer bli fallet med Melissa Horn... jag kommer inte tycka att hon är dålig men kommer heller inte ha hennes låtar på repeat.

För er som nu sitter och funderar på hur Melissa Horn låter så får ni här ett smakprov levererat av youtubeBra eller anus?

Övning ska tydligen ge färdighet..

Nu säger jag inte att jag fått den där färdigheten än, men jag har övat i alla fall.

Drog med mig Elsa ut en underbar höstdag för att öva på att fota porträtt. Det här blev mina tre favoriterKommentera gärna! Som sagt, jag vill lära mig


Moder jord försöker säga ifrån!

Har vid det här laget tappat räkningen över hur många jordskalv det varit senaste veckorna. Sen tillkommer tsunamis, tsunamivarningar och stormar av olika slag (tyfoner, orkaner och allt vad de kan heta). För mig är det väldigt tydligt att det är Moder jord som ryter ifrån och säger: "Ni kan inte längre fortsätta på det vis ni hittills handlat! Ta vara på naturen och lev i samklang med den! Se längre än till era egna (konstuerade) behov och se istället till helheten!" Det är dags att vi börjar ta Moder jords hälsningar på allvar och börjar agera!

Moder jord kanske kan hälsa på under Köpenhamnsmötet oxå?!


RSS 2.0