Regn regn och åter regn

Så sjukt tråkigt väder! Tycker egentligen att det är lite mysigt med regn. Ljudet mot fönstret och känslan av att det är helt ok att bara ligga på sängen och kolla på tv. MEN! När det har regnat en hel månad så slutar det vara mysigt! Har sällan varit så trött och oinspirerad som jag varit denna månad, få saker som känns roliga just nu.

Varje år önskar jag mig snö till min födelsedag (5/12) och vid några få tillfällen har min önskan slagit in, men i år är det nog inte ens någon idé att jag önskar mig det. Sedan jag var liten har jag haft en fantasti om hur fantastiskt det vore om det över en natt kom så mycket snö att man istället för gator fick ha ett tunnelsystem för att ta sig fram. Alltså tunnlar i snön. Alla skulle gå runt med varsin lykta i handen och det skulle vara så tyst och mysigt. De som bodde i Gävle det år då hela Gävle blev insnöat kanske protesterar mot min fantasti och säger att det inte alls är så mysigt. Men jag fortsätter drömma om den morgonen då jag vaknar upp och detta har blivit verklighet. Tills dess känns det som att det närmsta vi kommit i år till att få det lite vitt på backen var frosten som var igår.Så underbart det vore om allt regn som fallit i november istället hade kommit som snö!!

Årets jullåt?

Förra årets jullåt var The Hives & Cyndi Lauper - A christmas duel. Året innan det var det Moneybrother & Jerry Williams - Falling in love (with christmas time). The Killers har även de bjudit på två jullåtar (A great bid sled och Don't shoot me Santa).

Vad blir det för låt i år?! Någon som har några tips?

Bjuder på förra årets låt


Roligare än såhär..

.. blir det inte en kväll som denna.Åker snart iväg och storhandlar, men efter det kommer kvällen enbart att handla om befolkningsprognoser och ålderstrukturer. Woho!


Dagens låt..

är en gammal goding. Passar både för er som vill bli lite förbannad över hur saker och ting fungerar men även för er som saknas Allsång på skansen


Kvällens låt

Denna låt har snurrat på repeat de senaste dagarna hos mig, så gör den även ikväll

Här live från Way out west 2009, förstår fortfarande inte varför jag inte var på denna spelning. Men så kan det gå när man är sen med att upptäcka nya underbara akter. Samma sak var det  med Bloc party på Roskilde 2005, grämer mig än över att jag inte såg dem.


Hört på campus...

"Det är lättare om du tänker"

HAHAHA


Ny energi

Skippade dagens planer på IKSU och plugg idag och gick istället ut på en riktig långpromenad. Mycket bra val! Trots att alla löv är borta och snön inte anlänt än så var det otroligt vackert. Se här, naturen bjuder på en akvarellmålningTrist bara att solen hann gå ner innan jag kom ut. Men det var, till skilland mot hur resten av november varit, ljust ute. Det var ett bra val att prioritera promenaden idag, gav mig massor av ny energi igen. Välbehövligt!


Om jag hade varit med i Idol ikväll...

... då hade jag sjungit för min älskade vän sedan 19 år, Sofie. Idolerna sjunger idag en kärlekslåt till publiken och en till någon som betyder mycket för dem.

Jag hade sjungit "You are my sister" med Antony and the Johnsons

You are my sister, we were born
So innocent, so full of need
There were times we were friends but times I was so cruel
Each night I'd ask for you to watch me as I sleep
I was so afraid of the night
You seemed to move through the places that I feared
You lived inside my world so softly
Protected only by the kindness of your nature
You are my sister
And I love you
May all of your dreams come true
We felt so differently then
So similar over the years
The way we laugh the way we experience pain
So many memories
But theres nothing left to gain from remembering
Faces and worlds that no one else will ever know
You are my sister
And I love you
May all of your dreams come true
I want this for you
They're gonna come true (gonna come true)

Du betyder så otroligt mycket för mig! Love you!


Förälskad på nytt

Har precis återupptäckt min kärlek till Elias and the wizzkids! Sitter nu framför datorn med ett fånigt leende och känner mig lite nykär. Tänk va lite musik kan göra! Sen hjälper det så klart till att Elias i sig är otroligt söt. Med en hel natt framför mig att läsande och skrivande var detta precis vad jag behövde!

Det sägs att delad glädje är dubbel glädje så jag tänkte bjuda på två låtar. Först den låt som först fick mig att falla för dessa snubbar, sen den senaste låten i väntan på nya plattan som kommer i början av 2010.


Enjoy!

Bitter så bitter

Ronny Eriksson (stå-uppare och Euskefeurat) sa en gång: "Jag vaknade i morse, så var den dagen förstörd". Idag var verkligen en sån dag!

Dagen rivstartade med datalab kl 08.15!! INTE min bästa tid på dygnet! Efter att ha tragglat mig genom två metoder av att göra befolkningsprognoser bar det hemåt för tvättstuga och lite städning. Där sket sig dagen ordentligt. Kände mig lite på gång så när jag kom hem tänkte jag att jag startar min playlist med oldies, den funkar ju så bra när jag ska städa. Där gick det första snett, mitt trådlösa kopplade ifrån ungeför var femte minut så jag fick höra en låt och sedan var det tyst i fem minuter, sen fick jag höra en låt, tystnad osv. Lagomt irriterad, men fortfarande igång, så tänkte jag att städningen fan skulle bli av ändå. Då gick jag på nästa mina.... golvbrunnen i duschen. Hur fan kunde jag komma på att jag skulle ta tag i den just denna dag. Finns det något äckligare?! Jag tror jag ska raka av mig allt mitt hår så att det aldrig mer kan fastna i golvbrunnen. Få saker får mig så illamående. Skulle helst vilja ha, vadarstövlar, skyddsglasögon, munskydd och axelhöga handskar när den ska rengöras.

När jag väl var klar med golvbrunnen trodde jag att dagen skulle få avslutas på ett avslappnat skönt sätt där jag bara skulle få njuta av att det var nystädat, men icke! När snabeldraken kom fram var det dags för dagens tredje missöde.... jag dammsög upp mina favoritörhängen. Vad göra? Jo det var bara till att klippa upp dammsugarpåsen och än en gång träna kräkreflexerna. Tror ni att det var slut där. Nääää! När jag dammtorkade fönstret så välte jag en av mina lampor så glödknoppen gick sönder, troligen bara för att jag inte har några fler hemma. Och som om inte detta var nog så fick jag i det läget även mensvärk. Livet är bra underbart ibland! Wooho, enjoy the ride! ELLER?!

Borde egentligen plugga lite nu oxå men jag är typ rädd att öppna upp excel, kanske kraschar. Och läser jag så lär väl boken självantända eller något. Nä jag tror jag bäddar ner mig och bara försöker glömma denna dag. Om inte morgondagen blir bättre tänker jag nog sluta kliva upp ur sängen om mornarna, sovmorgon for life.

Hoppas ni haft en bättre dag än mig! Sov gott!

Göteborg har gjort det igen

I skuggan av Håkan, Timo, Jens och José har kreativiteten bubblat i Göteborg. Och då syftar jag inte till att Hurricane Gilbert ger sig på en solokarriär utan jag syftar till den fantastiska duon Wildbirds and Peacedrums. Kollade på veckans konsert på SVT förra veckan och det jag fick se och höra var en underbar blandning av jazz, punk, blues och pop. Två album har getts ut av duon:Heartcore (2007) och The Snake (2008).

För er som vill se denna konsert och fångas av sångerskans karisma eller duons sprudlande kreativitet så visar SVT2 Veckans konsert i repris idag (lördag) kl 15.00. Om inte annat kan ni såklart se den på SVT play. Men för er som inte har en timme över för att kolla på detta så bjuder jag här på två smakprov och ni kan även finna dem på SpotifyLite att fixa..

...innan jag åker. Började inse att det var en del som skulle fixas innan jag drar till Frankrike så jag var tvungen att göra en liten lista så jag kommer ihåg allt. Är otroligt roligt att checka av grej efter grej, då känns det som om jag är på väg redan.

Så förutom att skriva klart min uppsats, avsluta nuvarande kurs och flytta ur min lägenhet så ska detta göras innan jag kan åka:


Murphys lag

Skulle sitta på campus hela dagen igår får att skriva klart en seminarieuppgift som skulle in idag. Men min kropp var inte med mig och jag mådde konstigt. Så jag erkände mig besegrad av min kropp och bestämde mig för att fara hem och kurera mig. Kommer ut till cykeln... låset har frusit. Ser ut som en cykeltjuv där jag länge står ochg meckar med mitt lås, men efter en stunds eldande på låset fick jag med mig cykeln hem. När jag parkerat cykeln utanför mitt hem händer detta:Cykelnyckeln går sönder!!! Alltså Ålidhem är INTE stället där man vill lämna sin cykel ute olåst över natten. Enda lösningen är att ta in cykeln i lägenheten, min 23,4kvm "stora" lägenhet! Så just nu ser det ut såhär i min hall:Kan vara värt att tillägga att min hall och mitt kök är typ detsamma. Lagomt smidigt att laga mat eller för den delen bara en sån sak som att plocka fram kläder ur garderoben

Saknas bara att det börjar brinna nu får då kommer jag i paniken inte lyckas ta mig förbi cykeln. Aaaaahhh!

Om jag vinner pengar..

... så står följande saker på min önskelista:
Ska gå och köpa en trisslott nu, håll tummarna!

Skandal!!!!

Blir så jävla förbannad!! Hur i helvete kan Tokio hotel vinna en EMA för bästa grupp när Kings of Leon är nominerade??!!


Måste även tillägga att det var lite väl förutsägbart att U2 vann Bästa liveakt! Men de har ju i alla fall skapat något som går se och lyssna på, det funkar ju inte med Tokio hotel

RSS 2.0