Igång igen

Åter i Umeå!! Som jag har längtat! De sista veckorna i Sundsvall hade jag otrolig hemlängtan och igår var det äntligen dags att fara norrut igen. Nu kommer jag att återuppta det här med bloggandet. I sommar har jag mest kollat mailen en snabbis och sedan stängt av datorn, nu lär jag återgå till gamla dator-vanor (alltså slösa för mycket tid vid vår tids "dum-burk").

Kommande veckor kommer troligen mat vara ett återkommande ämne i denna blogg. Från och med i dag äter jag nämligen LCHF-kost (fast jag har tolkat lite själv för jag köper inte riktigt allt med den kosten), alltså den mat som Annika Dahlqvist uppmärksammats för. Vi får se hur det går, håll gärna en tumme eller två för mig. Känner mig just nu peppad men det kan svänga fort. Lördagar kommer framöver vara den dag då jag väger och mäter mig, så jag antar att partypeppen härmed inte kommer att infinna sig på lördagar. Eller, partypeppen kanske kommer vara än större än tidigare. Målet är 15 kg innan Frankrike, alltså Februari. Är visserligen peppad att komma igång med träningen och då är det svårt att mäta förändringen i vikt, så i centimeter skulle jag inte gråta om 20 cm försvann i midjan.

Har ni några bra tips på god LCHF-mat så tar jag tacksamt emot tips, kom bara ihåg att jag inte har någon ugn.

Ny tradition kanske

Förra året broderade jag en tavla under tågresan till och från Göteborg. Egentligen hatar jag sånna ordspråkstavlor men sen ramlade jag över Fuldesign och vart tvungen att brodera mig en tavla.Tyckte att det var ett utmärkt tillfälle att göra det under 14 timmars tågresande. Ni skulle ha sett tanternas miner när de kom in i min vagn. När de såg mig på långt håll log de och tänkte säkert: "Åh så fint med en ung flicka som handarbetar". När de kom närmare och såg vad jag skrev så ändrades deras ansiktsuttryck snabbt. Texten på min tavla lyder: "Jag dyrkar satan och säljer mig på gatan" FANTASTISK! Så här ser den ut (förutom att jag har svart ram på min)

Om man gör något två år i rad, blir det en tradition då? Kom ikväll på att jag under årets tågresa ska ta och sticka mig en tubhalsduk. Sist jag stickade var på högstadiet och resultatet blev en halvfärdig ful halsduk, men denna gång kommer det bli annorlunda. Dels är det ingen som säger åt mig att jag måste sticka utan jag har valt det själv och dels så har jag länge velat lära mig. Så nu börjar jag med det typ lättaste som finns, sticka på rundstickor. Så om allt går som det ska så ska jag vid denna tid nästa vecka ha mig en sån här halsduk
fast i sånt här garn:

Undantaget som bekräftar regeln

När jag ledig regnar det, så är det bara. Har varit så varje år jag jobbat. Minns min sista semester jag hade innan jag började plugga, då var det 4 regnfria dagar (observera att de endast var regnfria, ingen sol inte) på tre veckor.

Idag var dock ett undantag. Det har varit varmt, soligt och knappt några moln. Så idag har jag haft en underbar dag på Norrlands Hawaii, Alnö. På denna ö skiner alltid solen sägs det (så var inte fallet när jag bodde där i två veckor) och hela utsidan är fylld av stränder. Inte nog med att solen sken och vattnet var varmt, hade dessutom laddat mobilen med en massa skön musik och fick så småningom även sällskap av min bror och hans familj. Hoppas morgondagen blir lika härlig!(Vågade inte ha med mig kärleken till stranden så det fick bli en bild med mobilkameran)

RSS 2.0